04 april 2016 
3 min. leestijd

Motivatie weg? 6 tips voor een gevarieerde training

Motivatie weg? 6 tips voor een gevarieerde training
Te moe, geen zin, te druk, saai, kortom; je bent ongemotiveerd...Er zijn ongetwijfeld meiden die dag in dag uit met een grote glimlach de sportschool binnengaan. Helaas geldt dat niet voor iedereen en geloof mij: het kan de beste overkomen; even geen zin of motivatie om te gaan sporten. Oftewel de sleur zit er even in.

Ongemotiveerd

Een paar dagen in de week motiveer je jezelf om naar de sportschool te gaan, waar je zoals iedere week hetzelfde rondje langs de fitnessapparaten maakt of dezelfde groepsles volgt die je eigenlijk al jaren doet. Je sport omdat je weet dat het goed voor je is, maar je haalt er even geen voldoening uit… Daar komt nog eens bij dat het resultaat ook weinig spannends oplevert als je te lang hetzelfde doet, dus dat brengt je ook niet de nodige motivatie. Het is dus tijd om daar verandering in te brengen! Het is tijd om uit je comfortzone te komen en een beetje variatie aan te brengen in het sporten! Dit zal je helpen om weer plezier in het sporten te krijgen en het zal ook het resultaat ten goede komen!

Weer met plezier naar de sportschool

Hoe raak je weer gemotiveerd om te sporten? We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

1) High Intensity Interval Training (HIIT)

Dit zijn over het algemeen kortere lessen dan je gewend bent, meestal duren ze een half uur tot drie kwartier. Zoals de naam al zegt, is het een les op hoge intensiteit. Je zal dus in korte tijd alles moeten geven en keihard trainen. Zo’n les geeft je een enorme boost, zowel fysiek als mentaal.

2) Yoga

Naast dat je er mega lenig van wordt, brengt het ook veel positieve effecten voor je mind met zich mee. Vaak wordt er aan het eind van de les gemediteerd waardoor je je hoofd leeg maakt en je met een positieve mind gaat slapen of als je het in de ochtend doet, je dag goed kan beginnen. Voor de meiden die al aan yoga doen, kun je wellicht eens een variatie proberen zoals; Aerial yoga (met doeken) Hot yoga (in een ruimte van veertig graden) of als je echt eens wat anders wil doen; Woede Yoga, waarbij je al je woede mag uiten door te schreeuwen en te roepen wat je dwarszit.

3) Battle rope

Met dit zware touw kun je de battle met jezelf aangaan. Als jij niet beweegt doet het touw niks, je zult dus flink aan de bak moeten om het touw in beweging te krijgen! Train je hier al mee? Probeer dan eens te variëren door er een tabata training (op tijd) van te maken. battlerope Fitgirls

4) Kettlebell

Als er één trainingsmiddel is waarmee je echt eindeloos kan variëren, is het wel de kettlebell. Je kunt hier echt je hele lichaam mee trainen. Dus in plaats van je squat te doen met een dumbbell, pak een kettlebell. Ga aan de slag! kettlebells fitgirls

5) TRX

Met deze trainingstool maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht en de zwaartekracht. Je kunt hier je hele lichaam mee trainen en eindeloos variëren. Het leuke is dat je eenvoudig de oefening zwaarder of lichter kan maken door simpelweg je lichaamspositie aan te passen. Het is ook een goede manier om aan je balans te werken, wacht dacht je bijvoorbeeld van een one leg squat? Ideaal om met behulp van de TRX hiermee te starten. TRX-trainingsmiddel Fitgirls

6) Personal Training

Heb je ondanks deze tips toch nog wat extra hulp nodig? Schakel dan de hulp in van een personal trainer, zij zijn vaak erg goed om je weer in de juiste mood te krijgen en weten vaak wel tientallen variaties per oefening. Natuurlijk, het kost wat. Maar een personal trainer is zeker geen overbodige luxe. Het kan ook goed zijn om te laten checken hoe je bepaalde oefeningen uitvoert. Door het verkeerd uitvoeren van bepaalde oefeningen is de kans op een blessure groot en dat kan je op deze manier slim voorkomen. Met bovenstaande tips hoop ik dat je weer vol energie en plezier aan je workouts begint en dat je door te variëren misschien nog wel betere resultaten bereikt. Want vergeet niet: "If you do what you always did you will get what you always got!"
stevesgym
Door

stevesgym

op 21 Apr 2016

dat is handig om dan eens een gecombineerde training uit te voeren, of een nieuwe training op zelfde level van waar je al mee bezig was.

Reactie plaatsen