11 mei 2016 
2 min. leestijd

Motivatie om te sporten kwijt? Moeten werkt niet!

Motivatie om te sporten kwijt? Moeten werkt niet!
Moeten, moeten, moeten en nog eens moeten. Je moet al zo veel op je werk of tijdens je studie dat het natuurlijk niet echt meewerkt als sporten ook een ‘moetje’ is. Lees in deze blog hoe jij weer gemotiveerd kan raken om te sporten!

Hoe je jezelf onbewust demotiveert

Als ik merk dat ik aan het begin van een negatieve spiraal kom of wanneer er veel zaken tegelijk op me af komen, dan helpt het mij om tegen alle onwil in te gaan hardlopen, ook al heb ik er ‘eigenlijk’ geen tijd voor. Het is dan geen ‘moetje’, maar het is een waardevolle investering. Laat het me uitleggen. Een kijkje in mijn stressvolle brein: wanneer ik veel werkdruk ervaar, verzin ik excuses om niet te gaan hardlopen. Ik maak mezelf wijs dat het nog niet het goede moment is om te beginnen. Immers, als ik eenmaal begin met hardlopen MOET ik de discipline hebben om het te blijven doen en MOET ik op niveau presteren. Zo is hardlopen natuurlijk nooit leuk! Dat is dus wat mijn brein zegt, maar dit is wat ik weet: ik raak zware gedachten kwijt door te gaan hardlopen.

Sporten voor je innerlijk

Hardlopen geeft mij zelfvertrouwen. Ik ren mijn ballast letterlijk van me af, juist in stressvolle periodes. Ik ren weg van het negatieve gevoel waar ik te lang in neig te hangen. Sporten zorgt ervoor dat je alles weer anders kan bekijken en dat je jezelf weer op nummer 1 durft te zetten. Na het hardlopen heb ik ineens heel veel oplossingen. Na het hardlopen zijn mijn gedachten en ideeën over mezelf en de wereld weer helder, of nou ja, in ieder geval realistischer en meer in perspectief geplaatst. Heb je ook wel eens gemerkt dat je na het sporten een probleem wist op te lossen of een keuze wist te maken bij dillema's?

"Sporten zorgt ervoor dat je alles weer anders kan bekijken en dat je jezelf weer op nummer 1 durft te zetten."

Sporten voor je uiterlijk? Slim of niet?

Misschien is hardlopen niet de perfecte sport voor ronde billen of gespierde armen, maar voor mij moet sport meer zijn dan iets esthetisch. Gelukkig kunnen andere sporten dezelfde uitwerking hebben als hardlopen bij mij heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van boxen? Je vecht dan letterlijk tegen de status quo en dat voelt geweldig!

F*ck perfect: sporten voor zelfvertrouwen!

Als je sport om jezelf te ontladen in plaats van omdat het ‘moet’ of omdat je ‘moet’ afvallen, dan geeft het veel meer voldoening. Je krijgt het gevoel dat je sterk in je schoenen staat; een gevoel waarbij je je realiseert dat alles mag en niks moet. Dat maakt sport in mijn ogen geweldig. Meiden, gooi die remmen los en zet jezelf op nummer 1! Ga niet naar de pijpen van anderen dansen. Met welke sport zweet jij alle ballast van je af? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Healthy Life LAB Fitgirls

Eline en Lotta van Healthy Life LAB bloggen twee keer per maand over voeding, beweging en mindset. Ze bundelen hun krachten als diëtiste en fysiotherapeute om jou te helpen om je fit, mooi en gelukkig te voelen. It starts with being YOU!

Wil je meer weten over Healthy Life LAB? Check www.healthylifelab.nl en volg Eline en Lotta op Facebook en Instagram: @HealthyLifeLAB

Reactie plaatsen