16 februari 2018 
3 min. leestijd

Moderne dans: voel je één met de muziek

Moderne dans: voel je één met de muziek
Als klein meisje was ik dol op dansen. Ik danste bij een balletschool, en als ik daar niet was, bedacht ik mijn eigen dansjes thuis. Het was dan ook al snel duidelijk dat ik later danseres wilde worden. Deze droom is nooit uitgekomen, maar mijn liefde voor dansen is nooit weggegaan. Met OneFit heb ik al verschillende sporten uitgeprobeerd waar dansen bij kwam kijken, zoals barre, essentrics en paaldansen. Toch was er nog geen een les waarbij ik me kon overgeven aan de muziek en echt een choreografie danste. Deze keer ging ik dus écht dansen. Ik reserveerde een les moderne dans. Vroeger heb ik ballet, jazz en streetdance gedanst, dus nu kwam ik met moderne dans nog een beetje uit mijn comfortzone. Ik was benieuwd of ik nog net zo'n prima ballerina als vroeger ben.

Wladimir dance studios

In Amsterdam vind je de dansschool Wladimir dance studios. Ik heb veel locaties gezien de afgelopen maanden, en elke keer is het weer een nieuwe verrassing wat je gaat aantreffen. Wladimir heeft me verbaasd, en niet direct in een positieve zin. Bij binnenkomst waren er heel veel deuren en bellen, waardoor de zoektocht naar de dansschool even duurde. Eenmaal binnen werd ik wel warm verwelkomt. Het personeel was erg vriendelijk, de locatie zelf vond ik er uitzien als een bar. Er waren veel tafeltjes waar je aan kon zitten, en één grote bar. De dansschool had één danszaal. Er waren kleedkamers, maar die waren vrij klein en geen lockers. Je mocht je waardevolle spullen wel in de danszaal leggen.

Moderne dans

De les werd gegeven door een mannelijke docent, wat ik in eerste instantie niet had verwacht. Dat vond ik eigenlijk alleen maar leuk! Er was niet veel animo voor deze les, want we waren maar met vier vrouwen. Hierdoor kreeg je wel meer persoonlijke aandacht, en verbeterpunten. We begonnen met een lange warming-up en stretchen. Hier merkte ik dat ik er wel even uit heb gelegen en niet alle dansmoves mij meer goed afgingen. Dit zag ik als een uitdaging, om het uiterste uit mezelf te halen deze les. Het fijne aan dansen vind ik dat je helemaal op kan gaan in de muziek en eigenlijk je gevoelens uit in bewegingen. Dit merk ik vooral bij moderne dans. Na de warming-up gingen we over naar een choreografie. Deze dans was niet te moeilijk, waardoor niet ervarende mensen like me, het goed bij konden houden. De docent was erg positief en motiverend. Er hing een goede vibe in de zaal, ook al waren we met zo weinig.

Liefde voor dansen

Door deze les heb ik me gerealiseerd hoeveel ik eigenlijk van dansen houd. Dat het zonde is dat ik het heb laten verwateren. Echt een prima ballerina ben ik niet meer, en alles ging ook wat stroever dan eerst. Het voelde van binnen wel alsof ik nooit gestopt was. Met OneFit krijg ik de kans om dansen weer op te pakken. Nu kan ik in de toekomst ook andere dansstijlen uitproberen. Voor de volgende keer ga ik misschien wel opzoek naar een andere dansschool. Het is goed om verschillende scholen te bezoeken, zodat je de juiste kan vinden. You are never to old to learn! Via OneFit kun je deze les volgen. Wij vinden OneFit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vastzit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reactie plaatsen