12 december 2017 
2 min. leestijd

Girlbosses opgelet: met deze tips ga je fit & effectief door je werkdag

Girlbosses opgelet: met deze tips ga je fit & effectief door je werkdag
Als je te lang naar het scherm kijkt, krijg je vierkante ogen. Als dit werkelijkheid zou zijn, zouden velen van ons dit hebben. Zitten is het nieuwe roken wordt in menig onderzoek gezegd. Het zijn juist die momenten waarin we te veel focussen op ons scherm omdat we de deadline aan het einde van de dag moeten halen en waardoor we met een stijve rug naar huis gaan... Om fit & effectief door je werkdag te komen moet dit patroon worden doorbroken. Naast dat velen van ons vaak keihard werken, moeten we niet vergeten om goed voor onszelf te zorgen. Deze tips helpen je om creatief en productief te blijven. Happy girlbosses everywhere!

Plan je dag

Overzicht is key voor een effectieve dag. Zo kun je precies zien wat je over de hele dag te doen hebt, kun jij je pauzes indelen op de juiste momenten en kun je op die manier het beste uit jezelf halen. Een goede routine helpt je om sneller en productiever te werken, waardoor je misschien wat meer vrije tijd over houdt en minder stress ervaart. Plan je Netflix avondje maar alvast in ;).

Take a break

Gun jezelf een break. Door even je laptop dicht te klappen, gun je jezelf wat rust. Ken je dat moment dat je niet meer productief kunt werken? Wij wel en dat is hét teken dat je een pauze moet nemen. Overweeg het ook een keer om je pauze buiten te houden. Het is namelijk heerlijk om even een frisse neus te halen, het is ook bewezen dat je daardoor nieuwe energie op doet en daarnaast heb je een goed excuus om even weg te kunnen uit je muffe kantoortje.

Blijf bewegen

Wij weten ook maar al te goed dat een bureaustoel heerlijk kan zitten, maar probeer er ook een keer van af te komen, het liefst een paar keer per dag. Het is namelijk belangrijk om in beweging te blijven gedurende de dag. Kies er een keer voor om de trap te nemen in plaats van de lift. Hierdoor blijf je toch in beweging en dat heeft véle voordelen. De 'Walking Meetings' zijn een enorme trend in Amerika. Ga uit het vergader-hok en loop voor een brainstormsessie lekker naar buiten! Barack Obama is hier bijvoorbeeld groot voorstander van omdat het je creatiever maakt.

Gun je ogen rust

De ene keer is je beeldscherm je beste vriend, de andere keer je grootste vijand. Een duidelijk voorbeeld van een haat-liefde relatie. Vaak hebben we hem iedere dag nodig dus dan moeten we dat maar accepteren en kunnen we maar beter het beste ervan maken. We kunnen het makkelijker maken door bijvoorbeeld de helderheid op onze computer wat lager te zetten. Een andere tip die erg effectief is, is om het lettertype op je computer wat groter te maken. Waarschijnlijk is het lettertype dan net zo groot als dat van je oma, maar het geeft onze ogen wat meer rust omdat ze zich minder hard hoeven te focussen. Zolang je de loterij nog niet hebt gewonnen, kunnen we maar beter het beste uit onszelf halen tijdens het werken. Own je werk en misschien kun jij je laptop-oplader een keer thuis laten ;).
Reactie plaatsen