31 juli 2017 
2 min. leestijd

Met deze 4 tips haal jij je innerlijke kracht uit jezelf

Met deze 4 tips haal jij je innerlijke kracht uit jezelf
Dit is het jaar van je dromen waarnemen en om even stil te staan bij je innerlijke kracht. Iedereen is wel eens geconfronteerd met zijn gedrag en misschien zet je dat nu wel aan het denken. Soms weet je totaal niet met welke factoren je rekening moet houden en misschien kwets je iemand wel door je harde opmerkingen. Jij weet van jezelf wel dat je het niet zo bedoeld, maar anderen ervaren het misschien anders. Eén ding is zeker, niemand is perfect. Je hoeft helemaal te veranderen, maar jezelf kennen is belangrijk! Weet wie je bent, houd van jezelf en wees trots op je minpunten, want uiteindelijk dan kun je groeien!
Wil je een verandering in je leven? Of wil je misschien werken aan je gedrag? Dat kan! Je moet er alleen wel rekening mee houden dat nieuwe gewoontes aanleren of oude gewoontes afleren not easy is. Je hebt er wel profijt van! Bij het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte is aangetoond dat je zelf het vermogen hebt om problemen op te lossen. Het geeft je ook een zonniger vooruitzicht op het leven en kan zelfs goed zijn voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zelfaanmoediging is the key!
De onderstaande tips zijn niet makkelijk, maar wel heel leerzaam. Het wordt een strijd tegen jezelf!

1. Stel een lijst op

Om te beginnen kun je een lijst opstellen van acht eigenschappen die je echt leuk vindt van jezelf en die je niet zo leuk vindt aan jezelf. Vergelijk dit met elkaar en breng een balans in je mindset. Je weet nu in ieder geval wat jouw plus- en minpunten zijn. Dit is een realiteitscheck en dat is altijd goed om even te doen. Je kan namelijk alleen groeien als jij je plus- en minpunten weet en er wat aan wilt veranderen. Jezelf accepteren maakt jou uiteindelijk happy!

2. Hang dit op

Je weet nu precies wat je plus- en minpunten zijn. Dit kan heel confronterend zijn, maar nogmaals denk aan de good stuff. Je wilt uiteindelijk leren om van jezelf te houden en daar horen natuurlijk ook minpunten bij. Hang je lijstje op een plaats waar je vaak langs loopt. Denk hierbij aan de badkamerspiegel of op de koelkast. Je komt dit elke dag vaak genoeg tegen waardoor je meer gaat letten op je gedrag.

3. Lees het elke dag

Vergeet niet om elke dag alles door te lezen. Tijdens het poetsen van je tanden of tijdens het eten en maak hier een gewoonte van. Lees het elke dag en let goed op of je deze kwaliteiten in de loop van je dag tegen komt. Zo ga je nog meer letten op je gedrag en word je mentaal sterker.

4. Vul het elke zondag aan met iets nieuws

De eerste week is voorbij en waarschijnlijk denk je nu: "goh ik merk er nog niets van." Dat kan, want niet bij iedereen werkt dit goed of misschien heb je langer de tijd nodig om zo'n proces in te gaan of te verwerken. Voor de mensen die wel na week 1 resultaat zien is het de bedoelding dat je elke zondag twee nieuwe eigenschappen toevoegt aan jouw lijstje. By the way, neem de tijd om de bovenstaande punten goed te verwerken in je leven. Merk jij verandering in jouw leven? Laat het ons weten! https://giphy.com/gifs/apprenticenbc-2016-nbc-26FL4BaDc1lgVpg52
Reactie plaatsen