06 november 2017 
2 min. leestijd

Met deze 4 tips blijf jij er in de herfst stralend uitzien

Met deze 4 tips blijf jij er in de herfst stralend uitzien

Nu we de herfst zijn ingegaan is dat voor iedereen even wennen. De temperaturen dalen flink en onze garderobe moet daarop aangepast worden. Onze mindset moet er ook aan wennen en we moeten ons er goed op voorbereiden. Vaak vergeten we alleen één heel belangrijk ding: onze huid. De huid wordt vaak vergeten, terwijl die ook moet wennen aan de herfst.

De herfst moet je eigenlijk zien als een voorbereiding op de winter. In de zomer heeft onze huid zon, zee en allerlei crèmepjes moeten verduren. Daar komt ook nog eens de warmte bij, dus zweten deden we zeker. Zeker een contrast met de winter, met de sneeuw, regen en vrieskou. De herfst geeft jou de mogelijk om je huid voor te bereiden op de winter. Hier de belangrijkste dingen om je huid de herfst door te helpen!

1. Drink water

Dit blijft denk ik overal terugkomen, water drinken. Het is algemeen bekend dat je op een dag genoeg water moet drinken. In de herfst en de winter kan onze huid extra droog worden. Jezelf insmeren met een dikke laag bodylotion is altijd een optie, maar het is natuurlijk beter om gewoon goed te letten op de hoeveelheid water die je op een dag drinkt. Om te voorkomen dat jij jezelf helemaal insmeert, is het belangrijk om genoeg water te drinken. Door te letten op je waterinname zal je huid minder snel uitdrogen en er beter uitzien. Ook krijgt het de kans om afvalstoffen beter af te voeren.

2. Scrubben

Je hebt nu misschien het idee dat je de hele zomer voor niks hebt liggen bakken. Wees gerust, dat is niet zo, maar scrubben is wel erg verstandig in de herfst. Afgezien van het mooie kleurtje dat je hebt gekregen in de zomer is je huid ook in aanraking gekomen met een hele hoop slechte dingen. Denk aan overtallig veel crèmes, chloor, zeewater en niet te vergeten zweet. Het is tijd om je lichaam goed te scrubben. Hiermee zorg je ervoor dat het herstelproces wordt gestimuleerd. Je voorkomt dat er schilfertjes ontstaan of dat je huid dof wordt. Scrub niet te vaak en beperk het tot één keer per week, want anders kan de huid niet herstellen. Zorg er voor dat je een lichaams- en gezichtsscrub hebt. De scrub voor je gezicht is meestal iets minder grof.

3. Goede lippenbalsem

De tijd van het jaar is aangebroken dat de lippenbalsem weer tevoorschijn wordt gehaald. Je lippen worden tijdens de herfst erg droog. Ze kunnen scheuren of velletjes krijgen. Koop een goede lippenbalsem en neem hem overal met je mee. Voor je huid is het belangrijk dat je een bodylotion gebruikt. Gebruik deze voornamelijk na het scrubben. Omdat je de herfst warmer gaat douchen is het belangrijk om je goed in te smeren, zo voorkom je uitdroging.

4. Met je haar in de wind

Naast je huid heeft je haar ook wat te voorduren gehad. Er is een grote kans dat je haar een beetje uitgedroogd is. Koop daarom een goed haarmasker en breng die na het wassen van je haar aan. Je zult na de eerste keer al meteen merken dat je haar veel zachter en steviger is. Laat die haren maar wapperen in de wind!
Reactie plaatsen