18 juli 2017 
2 min. leestijd

Meet Jorden Bres: PT, coach en expert bij Fitgirls

Meet Jorden Bres: PT, coach en expert bij Fitgirls
Jorden Bres: personal trainer en nu ruim 8 jaar werkzaam als Strength & Conditioning Coach bij het NOC*NSF. Hier coacht/coachte hij onder andere Epke Zonderland (Europees, wereld- en olympisch kampioen turnen), Henk Grol (Europees kampioen judo) en de nationale judoselectie. Dani en Lizzy worden ook door Jorden gecoacht, en als expert bij Fitgirls gaat hij jou de tools geven en helpen om alles uit je training en lifestyle te halen. Mensen helpen hun persoonlijke doelen te behalen op fysiek gebied is wat mij drijft. Daar krijg ik enorm veel energie van. Deze doelen kunnen erg divers zijn en dat is voor mij dan ook het leukst. Epke Zonderland die genoeg kracht en snelheid wil hebben om vier vluchtelementen achter elkaar te kunnen doen, een schaatser die de start explosiever wil kunnen uitvoeren om een snellere tijd neer te zetten, een acteur die voor een rol een bepaald fysiek nodig heeft. Maar ook een vrouw die op de dag van haar dromen wil shinen in haar trouwjurk, of een vrouw die er altijd al van heeft gedroomd om eens in haar leven een strakke buik te hebben, maar gewoon niet goed weet waar ze moet beginnen. Of het nu om topsport gaat of Personal Training, iedereen is uniek en heeft zijn/haar eigen wensen, dromen en doelen. Vanaf nu ga ik FITGIRLS en de FITGIRLS-lezers helpen en adviseren met training en voeding. Ik ga informatie en workouts met jullie delen, en antwoord geven op vragen die jullie hebben met betrekking tot training, voeding en lifestyle. Vanuit mijn ervaring probeer ik dat zo goed mogelijk te doen, dus schroom niet om mij of FITGIRLS vragen te stellen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met de aankomende blogs.

Je kop stoten

De reden waarom iemand graag een bepaald doel wil bereiken, triggert mij. Die reden probeer ik eerst te achterhalen en vervolgens probeer ik mensen te sturen en te coachen. Wat erg belangrijk voor mij is, is dat mensen ook begrijpen waarom ze iets doen, zodat ze uiteindelijk zelf verder kunnen. Voorbeelden van speciale PT-trajecten die de diversiteit van fysieke doelen laten zien, waren onder andere de begeleiding van Anna Nooshin richting haar fotoshoot voor Hunkemöller en Expeditie Robinson, en het traject van acteur Tim Haars. Tim moest voor de hoofdrol in de film ‘Ron Goossens, low-budget stuntman’ 15 kilo aankomen om daarna in zijn beste shape ooit te komen. Ook het PT-traject van Holland's Next Top Model 2016 was erg bijzonder.

De aanhouder wint

Mijn motivatie haal ik uit het helpen van mensen en zodoende mijn kennis delen. Voor het opdoen van deze kennis heb ik vele cursussen en seminars gevolgd in het binnen- en buitenland op het gebied van training, voeding, stressmanagement, suppletie en hormonale huishouding. Ik ben van mening dat je nooit uitgeleerd bent, dus ik blijf veel lezen en naar cursussen en seminars gaan. Passie staat bij mij voorop. Doen waar je je goed bij voelt en waar je voldoening uit haalt. Dit geeft je weer nieuwe energie en zo houd je het het langst vol. Natuurlijk gaat dit met ups en downs. Juist die 'downs', daar leer je het meeste van. Kritisch zijn naar jezelf en kijken wat je kunt verbeteren om er uiteindelijk weer beter van te worden, en het niet zien als falen maar als een leermoment. Je moet af en toe je kop stoten en er vervolgens weer beter uit zien te komen. Dat kan soms een lange weg zijn, maar uiteindelijk wint de aanhouder. Mochten jullie vragen hebben of mij willen benaderen voor PT, seminars, schema's en/of begeleiding, check dan mijn website: www.jordenbres.nl. Ook ben ik te volgen op social media. Houd Fitgirls.nl in de gaten want er gaan mooie projecten aankomen! Foto header: Sukru Mese
Reactie plaatsen