29 augustus 2016 
4 min. leestijd

Meer focus tijdens het trainen met de Samsung Gear Fit2?

Meer focus tijdens het trainen met de Samsung Gear Fit2?
'Get fit, stay fit': dat is de belofte van Samsung wanneer het aankomt op dit fitness horloge. Wij gaan testen of de Samsung Gear Fit2 jou kan helpen een fitte leefstijl te krijgen, maar vooral te behouden! Wij vinden het belangrijk dat de fitness gadgets die we met jou delen een aanvulling zijn op jouw actieve leven. Helpen de nieuwe functionaliteiten van de Gear Fit2 jou écht je beter te focussen tijdens het training? En op welke manier geeft dit horloge inzicht in jouw progressie?

Wat is de Gear Fit2?

De Gear Fit2 is twee jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd. Nu lanceert Samsung een nieuwe, verbeterde versie met GPS, WiFi (!) en sensoren die snelheid en beweging meten. Deze extra functies zouden jou nog beter ondersteunen in het fit worden én fit blijven. De Gear Fit2 is de eerste fitness-smartwatch die volledig stand-alone te gebruiken is. Kijk, dat is handig! Ook het uiterlijk van de watch heeft een transformatie ondergaan. De Gear Fit2 is licht van gewicht, heeft een groter display en ronde bandjes waardoor het comfortabeler wordt om strak om je pols te dragen. Het horloge is verkrijgbaar in zwart, blauw en roze (yay!).

gtf2 Wat belooft de Gear Fit2?

Maar wat maakt dit fitnesshorloge nou beter dan zijn voorgangers? De Gear Fit2 heeft de volgende (nieuwe) functies: Meer inzicht in je training De Gear Fit2 is in staat elke kilometer, elke hartslag en elke stap die je zet, te volgen dankzij de geïntegreerde GPS-tracker. Je kan de Gear Fit2 dus gebruiken als stappenteller, om jouw hardlooproute vast te stellen en om jouw hartslag bij te houden. Doordat de Gear Fit2 over een activity tracker bezit, herkent de Sports Band automatisch welke activiteit jij aan het uitvoeren bent, van roeien tot hardlopen (of iets anders). Deze tool zou jouw progressie hierdoor nog nauwkeuriger bij kunnen houden. Je hoeft hier niets extra's voor te doen; schakel de gewenste instellingen in, en de watch doet zijn werk.

gtf3

Trainen met volledige focus

Tijdens het sporten wil je niet afgeleid worden door mailtjes van je baas of eindeloze verhalen van vriendinnen in de groepsapp. De nieuwe stand-alone functie zorgt ervoor dat je je volledig kan richten op je workout, waarna je vervolgens thuis in alle rust kunt zien hoe je hebt getraind.

Dankzij deze nieuwe functie kun je jouw telefoon heerlijk thuis laten liggen als je gaat hardlopen of gaat trainen. Hierdoor kun je je volledig focussen op je training zonder dat je wordt gestoord door Facebook meldingen, of dat je stiekem iets te lang bezig bent met het delen van je progressie via social media (een mooie selfie maken kost nu eenmaal tijd, right?).

Muziek luisteren zonder apparaat

Muziek luisteren tijdens het sporten is wel zo fijn. Een grote smartphone kan echter in de weg zitten als je actief bezig bent. Daar heeft Samsung een oplossing voor bedacht! Wanneer je over een wireless headset met bluetooth beschikt, kan je met de Gear Fit2 jouw favoriete tracks luisteren tijdens het trainen zonder je telefoon mee te nemen. Weg met die afknellende band om je arm tijdens het doen van een bicep-curl! Daarnaast loop je ook niet het risico dat er een dumbbell op je telefoon valt. Better safe than sorry! Andere functies Geen Samsung telefoon in je bezit? Geen probleem! Je kan de Gear Fit2 namelijk ook met Android 4.4 en IOS 8.4 en hoger gebruiken. Ook kun je kiezen uit verschillende ontwerpen om je gegevens overzichtelijk te bekijken. Leuk extraatje voor workout buddy's: met de Samsung Health app kan jij jouw vriendinnen uitdagen challenges aan te gaan.

Meer focus tijdens het trainen en progressie met de Gear Fit2?

Bij het gebruik van trackers en fitness apps vinden we het belangrijk dat ze helpen je doel te bereiken. Wij zien onze workout echt als een momentje voor onszelf. Lekker het verstand op nul en alles los laten, daar gaan we voor. We trainen het liefst met goede muziek in onze oren voor een extra dosis energie om te kunnen knallen! Daarom vinden wij vooral de stand-alone functie en musicplayer interessant. Trainen met volledige focus en genieten van het sporten zonder afgeleid te worden door jouw smartphone. Even je verstand op nul kunnen zetten doordat de Gear Fit2 jouw workout voor je logged en helpt om jezelf uit te dagen, dat klinkt ideaal! Maar werkt het in de praktijk ook zo?

Wat voegt de Gear Fit2 toe aan jouw (kracht)training?

Ook zijn wij benieuwd hoe handig de Gear Fit2 bij krachttraining is, of dat deze vooral voor hardlopen (of andere vormen van cardio) geschikt is. Hoe nauwkeurig is de activity tracker van de Gear Fit2 en helpt deze gadget je echt om progressie te boeken en fit te blijven? Om er achter te komen wat de Gear Fit2 toevoegt aan jouw workout zullen we de watch zowel tijdens een hardloopsessie als krachttraining dragen. In deel 2 zullen wij onze bevindingen en antwoorden op bovenstaande vragen met jou gaan delen, stay tuned! Sponsored story door Samsung Gear Fit2
nikki
Door

nikki

op 05 Sep 2016

Hoe werkt de muziek? Moet je een playlist of nummers op het apparaat uploaden (zoals bij de TomTom)? Of is er eindelijk een Spotify functie? :D

Reactie plaatsen