Mandarijntjes met chocolade dip
Everyone loves chocolate, right? Wij in ieder geval wel. Er ligt dan ook af en toe een chocoladereep op het kantoor. Voor chocolade verzinnen we altijd een smoes, like the chocolade dip! Liefdesverdriet, ongesteld of chagrijnig, iedereen heeft wel een smoes om chocolade te eten. Voedzaam & Snel vult onze harten met liefde door deze heerlijke chocolade snack. Een smaakvolle snack met fruit en chocolade, ideaal voor bijvoorbeeld bij de koffie. Tijdens deze koude en donkere dagen kunnen we wel wat kleurrijks gebruiken. Mandarijnen geven door de zoete smaak en felle kleur een beetje zomer aan jouw gerechten. Mandarijnen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar wat opvallend is, is dat ze voornamelijk in de winter worden gegeten. Ze zijn goed voor een vitamine boost, want mandarijnen bevatten veel vitamine C en antioxidanten. Mandarijnen zijn lekker om gewoon los te eten als tussendoortje, maar je kunt ze ook heerlijk in salades verwerken.
What you need
- Pure chocolade 70% - 100 gram
- Mandarijnen – 3 stuks
- Geraspte kokos
Make, Shake & Bake
- Haal de schil van de mandarijn en verwijder de grove velletjes. Verdeel de mandarijn in partjes.
- Smelt de pure chocolade.
- Wanneer de chocolade gesmolten is, dip je de mandarijntjes in de chocolade. Leg het vervolgens op een schaal met bakpapier.
- Strooi over de chocolade wat geraspte kokos.
- Plaats het daarna in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
- Serveer het bijvoorbeeld op een mooi bord.