Zin in iets lekkers? Probeer dan deze maaltijdsalade eens met rijstnoodles, gebakken kip en balsamico. Een heerlijke combinatie die niet alleen gezond en voedzaam is maar ook nog eens makkelijk is om te bereiden. Ik vind het altijd een uitdaging om met zo weinig mogelijk verschillende ingrediënten een nieuwe gezonde en smaakvolle creatie te bedenken. De kipfilet kruid ik met 'Vegeta'. Dit zijn Oost-Europese gemengde kruiden die de smaak van je product naar boven haalt. Heerlijk om je groenten, aardappels, salade en vlees op smaak mee te brengen en meestal gewoon te koop bij de supermarkt.
Happy Sunday! What do we need?
- brede rijstnoodles (naar wens per persoon)
- bio kipfilet
- gemengde salade
- 2 tomaten
- balsamico
- peper, zout en vegeta
- optioneel: een lepel cottage cheese
Make & bake
- Breng een pan met ruim water aan de kook en bereid hierin de noodles volgens beschrijving.
- Voeg de gemengde sla en de tomaatjes (gesneden in halve maantjes) in een saladekom. Breng op smaak met een klein scheutje olijfolie, peper en zeezout.
- Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak deze op middelhoog vuur gaar maar niet doorbakken.
- Breng op smaak met wat Vegeta (een hoeveelheid tussen je vingers verdelen over de stukjes) Is de kip klaar? Zet dan het vuur uit en zet de kip nog even apart.
- Zijn de noodles klaar? Laat ze goed uitlekken en breng ze op smaak met een beetje olijfolie en zeezout (niet teveel!)
- De noodles kunnen bovenop de gemengde salade en daarboven weer de gebakken kipfilet (en de cottage cheese).
- Voeg nu nog wat balsamico over je salade om het geheel af te maken. Enjoy!
Tip! Maak je gerecht wat specialer door er verse munt -of basilicumblaadjes bij te voegen!