Ben jij iemand die 's ochtends altijd moet haasten wanneer je de deur uitgaat? Dan zijn deze havermout cups van Voedzaam & Snel de ultieme uitkomst voor je! Ze zijn niet alleen super snel en makkelijk te maken, maar zien er ook nog vrolijk uit! Havermout bevat veel goede voedingsstoffen zoals vezels en eiwitten. Hierdoor zie je het tegenwoordig steeds vaker terugkomen in ontbijtjes, gezonde
tussendoortjes of bijvoorbeeld
smoothies. Een goed voorbeeld hiervan is ons recept van de
Haverccino, heb jij deze al geprobeerd? Naast yoghurt en fruit kun je er ook voor kiezen om de cups te vullen met iets hartigs. Denk hierbij aan een mix van verschillende groenten (broccoli, paprika en ui) en ei met als bodem de havermout cups. Hierdoor kun je ze niet alleen 's ochtends eten, maar kun je ze ook 's avonds eten als bijgerecht. Multifunctioneel dus!
What you need (2 porties)
- Havermout – 90 gram
- Roomboter – 25 gram
- Honing – 15 gram
- Koekkruiden – 1 theelepel
- Yoghurt en fruit naar keuze
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter en doe deze samen met de honing, havermout en koekkruiden in een kom.
- Mix dit door elkaar tot één geheel (het wordt geen glad mengsel).
- Verdeel het mengsel over vier muffinvormen. Zorg ervoor dat het mengsel in de vorm van een bakje in de vormpjes ligt, door de onderkant en zijkanten een beetje plat te drukken.
- Bak de muffins 20 minuten in de oven.
- Om te voorkomen dat ze te donker worden, leg je na 10 minuten een velletje zilverfolie over de bakjes.
- Laat de cups even afkoelen nadat je ze uit de oven haalt.
- Vul tenslotte de bakjes met yoghurt en fruit (of met iets hartigs) en dan zijn ze klaar om te serveren!