Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. We gaan deze keer zelf pindasaus maken. Doe het over je frietjes of zet het bij een zomerbbq op tafel. Ik houd van pindasaus. Hiermee bedoel ik het niet het
casual houden van, zoals van koekjes, perziksnoepjes of een man. Nee, dit houden van is van een hoger niveau en staat bijna gelijk met mijn allergrootste liefde friet. Jammer genoeg is friet saté altijd zo'n heftige combi dat je zelfs na een kleine friet al met liefdesverdriet (lees: je krijgt het niet op, maar het is zo lekker dat je ongelukkig wordt) op de bank belandt. Gelukkig dat Voedzaam & Snel een super simpel en verantwoord recept hebben bedacht voor de vette, vullende, vol met troep zittende, klassieke pindasaus. Ga jij hem maken voor bij de rijst, over je aardappeltjes of om je frietjes in te dippen? Laat het ons met een mooie foto weten via #FGRecept.
- Pindakaas - 10 eetlepels
- Melk - 300 ml
- Sambal - 3 theelepels
- Ui - 2
- Knoflook - 6 tenen
- Gemberpoeder - 2 theelepels
- Sojasaus - 2 eetlepels (wij gebruiken sojasaus van het merk Saitaku, te koop bij de Jumbo.)
- Olijfolie - 1 eetlepel
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
- Roomboter - klontje
- Snipper de uien en de knoflook.
- Fruit de ui op laag vuur met een klontje roomboter totdat de deze bruin is.
- Voeg de knoflook toe en bak het even aan.
- Meng ondertussen de olijfolie, sojasaus, pindakaas, melk, sambal en gemberpoeder in een schaaltje.
- Voeg het mengsel toe aan de ui en knoflook en verwarm het op middelhoog vuur totdat het naar wens in ingedikt.
- Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
- Zet het vuur uit en meng de pindasaus nog even goed met een garde zodat de olie niet meer komt bovendrijven.