19 oktober 2016 
2 min. leestijd

A Sister's Hope: Lopen voor een wereld zonder borstkanker

A Sister's Hope: Lopen voor een wereld zonder borstkanker
Niets is leuker dan organisaties in het zonnetje zetten die zich inzetten voor #womenempowerment. Deze maand oktober staat in het teken van borstkanker awareness, vandaar de keuze om Stichting A Sister's Hope uit te lichten. Een stichting die zich door middel van sport inzet om de wereld van mensen met borstkanker te veranderen. Je inzetten voor een goed doel terwijl je actief bezig bent, wij zijn fan!

A Sister's Hope

Met runs en lange wandeltochten haalt de Stichting geld op om de strijd tegen borstkanker aan te gaan. De acties en evenementen die door A Sister's Hope zijn georganiseerd hebben inmiddels meer dan 4,6 miljoen euro opgehaald. Het geld is bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker, waarbij de stichting altijd in direct contact staat met de onderzoeksteams. Korte lijnen tussen deelnemers, donateurs, sponsoren en de onderzoekers zijn voor A Sister's Hope dan ook heel erg belangrijk.

Waar staat A Sister's Hope voor?

  • De hoop op genezing van borstkanker voor iedereen;
  • De hoop dat niemand van je familie of vrienden ooit borstkanker krijgt;
  • De hoop dat alle vrouwen -zussen in de meest brede zin van het woord- samen strijden tegen borstkanker.

1 minute of fame

Hoe is de stichting ontstaan en waarom is er gekozen voor sportactiviteiten? We hadden een kort interview met de organisatie; Hoe is de Stichting ontstaan? Martje: "De Stichting is ontstaan omdat Cathy haar zus borstkanker had en inmiddels ook overleden is aan de gevolgen hiervan. Daarnaast is mijn oma overleden is aan de ziekte. We hebben beiden altijd bij grote organisaties gewerkt die evenementen ontwikkelden en zo zijn we samen tot het idee gekomen om de Stichting A Sister's Hope hier in Nederland op te richten." Als je hardop droomt, wat zou je dan het liefste willen realiseren met de Stichting? "Het mooiste zou zijn als de Stichting zonder werk zou zitten en dat er helemaal geen geld meer nodig is voor borstkanker onderzoek, omdat er een middel gevonden is dat borstkanker kan voorkomen of vroegtijdig kan stoppen."

"We're not waiting for a cure. We're walking to find it."

De evenementen die jullie organiseren zijn veelal walks & runs. Waarom hebben jullie gekozen voor evenementen met sportactiviteiten? Hoe kan sport voor jullie bedragen aan women empowerment in het algemeen? "Sporten is gezond en verbindt. De combinatie van geld ophalen en je lichamelijk inzetten is een krachtig middel. Het is goed voor vrouwen om te bewegen, een sterke vrouw die regelmatig sport is een zelfverzekerde vrouw. Toch zijn het niet alleen vrouwen die zich inzetten voor onze Stichting. Vrouwen en mannen strijden hand in hand. Mannen zijn net zo belangrijk in de strijd als vrouwen; veel mannen verliezen hun vrouw, zus, of dochter en mannen kunnen ook borstkanker krijgen." Hoe versterken jullie deze eenheid? "De uitwisseling van verhalen tijdens onze evenementen maakt dat het mensen verbindt. Als je samen een stuk wandelt en je hebt allebei borstkanker gehad dan is het vaak heel prettig om je gevoelens met een lotgenootje te delen." Voel jij je geroepen het verschil te maken? Je hier een donatie maken of de aankomende evenementen goed in de gaten houden. Eerder schreven we ook al over andere organisaties die zich inzetten voor #womenempowerment, go and be the change
Reactie plaatsen