Lizzy's must-do tips voor Ibiza

Lizzy's must-do tips voor Ibiza
Ik mag het spits afbijten! Vanaf deze week schrijven Dani en ik om de week een blog/update/plog over ons leven als vrouw, ondernemer, levensgenieter en fitgirl. Ik ben net twee weken terug van vakantie en zit bomvol energie en heb heel veel dingen die ik met jullie wil delen. Om te beginnen deel ik met jullie wat tips over mijn vakantie op Ibiza, want het was te leuk om niet te delen! Je kan er eerlijk gezegd bijna niet omheen, iedereen gaat of kent wel iemand die naar Ibiza gaat deze zomer. Het eiland is enorm veelzijdig en heeft voor iedereen wel wat te bieden. Of je nu een hele ontspannen vakantie wilt of helemaal los wilt gaan, op Ibiza kan het allebei. Met heel veel tips, boeken en vooral heel veel zin kwam ik voor de tweede keer dit jaar aan op Ibiza. Zoals jullie vast wel hebben gezien zijn Dani en ik eind april op Ibiza geweest voor PUMA. Wat we precies hebben gedaan zien jullie dit najaar, daar mag ik helaas nog niets over vertellen. Het was toen al heel fijn, maar deze keer ging ik midden juni en was het nog warmer en zonniger. Ik verbleef in een hotel in Santa Eulalia, wat perfect is voor een ontspannen verblijf. Het doel van mijn vakantie was om helemaal op te laden en dat is ook best wel goed gelukt. In de ochtend volgde ik een yogales of deed ik aan meditatie. Ik heb de boeken die ik al heel lang wilde lezen ein-de-lijk gelezen en ben heerlijk uit eten geweest. Oké... Ik ben ook een avond gaan dansen met locals in een cocktailbar en ben naar David Guetta en AfroJack geweest in Ushuaia (aanrader), maar ook hierdoor kan ik heel goed opladen, als ik het maar niet te vaak doe ;-) Ik was heel blij met alle tips die ik heb gekregen, dus mocht je nog gaan of ken je iemand die gaat, lees dan verder voor mijn persoonlijke tips!

Restaurants

  1. Bambuddha: serieus, het beste restaurant waar ik óóit heb gegeten. De sfeer, het vriendelijke personeel, maar vooral het heerlijke eten. Met name de zalm met truffel is HEMELS!
  2. La Brasa: een restaurant midden in Ibiza stad met de mooiste binnentuin ever. Ik had een tonijnsteak, maar de paella schijnt ook heel erg goed te zijn.
  3. Sa Punta: terwijl je naar de zonsondergang kijkt, genietend van een risotto met verse truffel. Of verse tonijn, of burrata. Of alle andere lekkere gerechten op de kaart.
  4. La Paloma: hier lunchen is alsof je in een sprookje beland bent. Een super schattige tuin met dito servies en geweldig eten. Ik kon bijna niet kiezen wat ik moest nemen, letterlijk alles op de kaart zag er heerlijk uit.
Natuurlijk is dit maar een selectie en wordt Ibiza overspoeld met geweldige restaurants, maar als ik nog een keertje zou gaan, zou ik hier zeker weer heengaan. Aan mooie strandjes ook geen gebrek. Persoonlijk vind ik het zelf altijd heel fijn als ik lekker op een bedje kan liggen en eten en drinken kan bestellen. Lekker luxe dus ;-) Mocht je hier nu ook van houden dan zijn dit fijne plekjes om naartoe te gaan:

Beach

  1. Tropicana: heerlijk strand met een fijn stukje zee. Via een trappetje loop je over de stenen zo het (heldere) water in. Het eten en de cocktails zijn lekker, maar bij de buurman vond ik het persoonlijk nog iets beter.
  2. Blue Marlin: redelijk luxe strandtent met heerlijk eten. Ook heel erg geschikt om alleen een drankje te drinken en dan met name op zondagmiddag.
  3. Babylon: kleinschalig strandtentje met een healthy menu. Het ontbijt hier is echt geweldig. Zelfgemaakte granola, juices, avocado met zalm en uitzicht over zee. Omdat het zo rustig was, was het mijn favoriet. Wel slippers mee, want er liggen wat zee-egels verstopt als je de zee in loopt ;-)
Voor zowel de restaurants als de strandtenten geldt: reserveer van tevoren om teleurstelling te voorkomen. Ik had dit wel gedaan, maar heb wel wat teleurgestelde mensen voorbij zien komen, en dat is natuurlijk zonde! Ook wil ik je zeker aanraden om ten eerste een auto te huren, zodat je het hele eiland kan ontdekken en ten tweede om op zondagavond naar Benirras te gaan. Hier trommelen de hippies op het strand en zie je de allermooiste zonsondergang ooit. Als de zon ondergaat begint iedereen te klappen, wat voor mij echt een kippenvelmomentje was. Oké, laatste dan: een dagje Formentera met de boot. Scooter huren en dan de mooie strandjes met hele mooie lichte zee ontdekken. Natuurlijk zijn er nog heel veel mooie plekjes op Ibiza. Laat ze vooral achter in de comments want ik wil zeker nog wel een keertje terug! Voor nu ben ik weer genoeg opgeladen om weer met volle energie en inspiratie aan de slag te gaan. De komende tijd komen er ook weer heel veel leuke dingen aan, die ik natuurlijk nog niet mag verklappen, maar houd ons in elk geval in de gaten! Liefs, Lizzy BewarenBewaren
Chantal
Door

Chantal

op 05 Jul 2017

Leuk!! Wij gaan eind juli naar Ibiza en deze tips ga ik zeker onthouden!

Diesna Loomans
Door

Diesna Loomans

op 06 Jul 2017

Goeie tips ik heb ze opgeslagen. Ik ben er al 6 keer geweest maar leuke strandjes blijf je ontdekken daar. Ik ben zelf erg fan van het strand cala tarida. Vooral omdat daar (wanneer je het strand oploopt de eerste links) mijn favoriete eettentje zit. Je hebt er prachtig uitzicht en je zit op kussens. Ook is er vanaf een uur of 21/22 een badje. Normaal ben ik daar niet zon fan van meteen naast mijn tafel waar ik zit te praten, maar dit is zulke prettige muziek dat het juist helemaal bij de vibe past. Mijn 2e aanrader is wanneer je een beetje sporttief bent is naar Atlantis. Je loopt na beneden. Het is wel een flinke zoektocht waar je naar benden moet, maar je komt op een plek uit die echt adembenemend is. Terug lopen is heel erg zwaar, zorg voor water Stenen strand cala jondal is ook leuk! Oh ik kan echt niet wachten tot september. Ik ga dan naar Armin en zo veel mogelijk strandjes

Lizzy Blijleven
Door

Lizzy Blijleven

op 13 Jul 2017

Leuk Chantal! Alvast heel veel plezier :)

Lizzy Blijleven
Door

Lizzy Blijleven

op 13 Jul 2017

Wauw, bedankt voor je tips Diesna! Cala Tarida ond ik zelf ook wel mooi inderdaad, maar er is nog zoveel te ontdekken. Heb nu alweer zin om te gaan ;-)

Reactie plaatsen