30 november 2017 
2 min. leestijd

Lisa's transformatie: "De nieuwe ik"

Lisa's transformatie:
Toen ik op de middelbare school zat, was ik al bezig met afvallen. Ik voelde mij altijd onzeker, omdat ik dikker was dan de meeste meisjes op mijn school. Ik dacht vaak dat ik er niet bij hoorde. Er kwam een punt in mijn leven dat ik gewoon helemaal klaar was met wat voller zijn, ik was in ieder geval steviger dan de rest. In 2015 ben ik begonnen met een crash dieet, mijn ouders hadden dat ook gedaan. Ik wilde dat ook proberen en kijken of dat hielp. Op mijn zwaarste punt woog ik 96 kilo en droeg ik kleding van maat XL/XXL (44/46). Het is erg moeilijk om leuke kleding te vinden in die maat voor een jonge meid zoals ik. Veel van mijn vriendinnen waren dan ook super slank, hadden altijd leuke kleding aan en ik moest altijd naar de minder populaire winkels waar je wel grotere maten kon kopen. Kleding in wat grotere maten verkopen ze niet bij de wat bekendere winkels zoals H&M, Zara etcetera. Ik wilde gewoon graag met de trends meegaan en dezelfde kleding dragen zoals alle anderen.

Crash dieet

Ik hield mijn crash dieet best een lange tijd vol. Ik ben toen dertien kilogram afgevallen, waar ik super trots op ben. Ik stond daarna een tijdje stil met mijn gewicht. Mijn relatie was op dat moment net over, waardoor ik veel met vriendinnen ging doen. Ik lette toen toch even wat minder op mijn eetpatroon. Mijn gewicht stond toen een hele tijd op 83 kilo. Ik was toen nog steeds niet helemaal tevreden met mezelf en ik vond mezelf op dat moment nog steeds te dik.

Nieuwe liefde

Na een tijdje kreeg ik een nieuwe relatie met mijn huidige vriend. Ik had nog nooit zo’n sportief iemand gezien. In het begin was ik er ook niet zoveel mee bezig, omdat ik dertien kilo was afgevallen en hij mij mooi vond zoals ik was. Ik had weinig motivatie om te sporten omdat ik ook fulltime werk. Ik heb meer motivatie gekregen door hem om wat meer sportiever door het leven te gaan, wat ik in het begin wel heel lastig vond.

Een nieuw begin, een nieuwe ik!

Ik begon met hardlopen en dat ging verbazingwekkend goed. Ik wilde het rustig opbouwen en downloadde een hardloop-app. Op een gegeven moment rende ik drie keer per week. Het voelde heerlijk: ik maakte mijn hoofd leeg en kon mijn energie kwijt. Ik paste daarnaast ook mijn eetpatroon aan door minder koolhydraten te eten en de kilo’s vlogen er af. Dat verbaasde mij maar motiveerde mij tegelijkertijd. Afgelopen zomer ben ik in augustus begonnen met wielrennen, iets wat ik nooit had durven dromen. Ik had nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden om te doen, maar ik voel me beter dan ooit. Ik weeg nu 73 kilo en ik heb een conditie die ik nog nooit eerder heb gehad. Vroeger was ik erg onzeker over mijn lichaam, maar nu loop ik zonder schaamte met striae en al in mijn bikini over het strand. Lisa is 24 jaar oud en is werkzaam als kraamverzorgster. Ze wilde haar levensstijl drastisch omgooien en dat heeft ze gedaan door gezond te gaan eten en te gaan sporten. Hierdoor is zij 23 kilo afgevallen en is ze uitgegroeid tot een zelfverzekerde hardloopster.
Reactie plaatsen