04 november 2015 
3 min. leestijd

Liefde voor jezelf en liefde voor je lichaam

Liefde voor jezelf en liefde voor je lichaam
Een paar jaar geleden was ik niet gelukkig met mijn lijf! Ik at veel vette troep tijdens mijn diensten in de horeca en dit eindigde altijd met de nodige alcohol en wilde dansmoves in een café. Inmiddels heb ik deze onvrede met mijn lichaam om weten te zetten in zelfacceptatie. Liefde voor mijn lijf, door mijn liefde voor een gezonde leefstijl! In dit blog vertel ik je hoe ik dat bereikt heb. Doordat ik op mijzelf ben gaan wonen en mij beter wilde voeler, en daarmee bedoelde ik vooral gelukkiger, ben ik anders gaan kijken naar een gezonde leefstijl. Vaak ontstaat de motivatie om gezond te eten en voldoende te bewegen doordat je niet blij bent met hoe je eruit ziet. Sporten wordt vaak gedaan omdat dit moét of om calorieën te verbranden en niet omdat je dit leuk vindt.

Sport is veel meer dan alleen calorieën verbranden en werken aan een strak lichaam!

Vergeet dit niet en geniet van alles wat sporten je te bieden heeft. Handelen vanuit ontevredenheid is veel minder leuk en haalbaar op de lange termijn, dan wanneer iets vanuit waardering voor jezelf gedaan wordt. Wil jij goed voor jezelf en je lijf zorgen door gezond te eten en te sporten? Laat je nieuwe leefstijl een reis zijn waarvan je geniet! Dit geldt niet alleen voor mensen met overgewicht, maar voor iedereen. Maar hoe doe je dat nu; liefde voor lijf en jezelf accepteren? Misschien helpt het je als ik je mijn ervaring vertel. Vergeet daarbij niet dat iedereen anders is en ieder het op zijn eigen manier doet!Zoals ik al eerder zei; accepteer jezelf! Niemand is perfect en iedereen is mooi. Dit klink raar maar het is echt zo. Wees niet zo hard voor jezelf en wees tevreden met je lijf. Als je op deze positieve manier jouw avontuur in gaat, zal je merken dat je veel meer positieve energie hebt en geniet van alle stappen die je maakt. 12164548_969039453158598_1521138274_o Natuurlijk mag je altijd blijven werken aan jouw doel, aan iets wat jij graag anders zou zien. Maar vergeet daarnaast niet wat je allemaal al hebt. Kijk eens naar de dingen die je wel mooi vind. We kijken altijd naar dingen waar we niet tevreden mee zijn en vergeten daardoor waar we tevreden mee mogen zijn.

Als je op deze manier leert te denken, zal je zien dat je anders naar jezelf gaat kijken.

En dan misschien het moeilijkste, de rest. Want ja, de hele wereld is mooier dan jou: die heeft een strakkere buik, die heeft langere benen en waarom heeft zij nou die perfecte ronde billen? En dan werkt social media met al die 'strakke' foto’s die de hele dag voorbij komen ook niet echt mee!Lieverds, stop met jezelf te vergelijken met anderen en probeer het beste uit jezelf te halen! Natuurlijk kan je een ander gebruiken als inspiratie, dat doe ik ook. Maar maak er geen wedstrijdje van, ga jezelf niet voorbij lopen. Kijk wat voor jou haalbaar is en wat bij jou past. Wat dat betreft is dat hele social media is verschrikkelijk. Eerlijk, ook ik maak de perfecte foto, op het perfecte moment, met de perfecte belichting. Wie niet? Ik wil gewoon een super foto posten! Maar besef dat de media een vertekend beeld geeft van het 'perfecte' lichaam. Doe ik het zo goed? 12164874_969042369824973_463841585_o Voel je sterk en het is zo belangrijk dat je trots bent op het lichaam dat je hebt! Het leven is te kort om altijd bezig te zijn met jou niet zo 'perfecte' kanten. Het is zo belangrijk om liefde voor je eigen lichaam te hebben! Wil jij nou ook op een gezonde manier werken aan een gezond lichaam? Volg mijn tips! Geloof me, er valt een zware rugtas van je schouders. En je gaat liefde voor je eigen lichaam creëren! 12119645_969039509825259_914416129_o

Overigens niks mis met die wilde dansmoves die kan ik nog steeds hoor!

Reactie plaatsen