28 maart 2016 
2 min. leestijd

Leven buiten je comfortzone: Wat is het ergste dat kan gebeuren?

Leven buiten je comfortzone: Wat is het ergste dat kan gebeuren?
Jeanet heeft in haar laatste blog al het een en ander uitgelegd over de comfort zone, stretch zone en stress zone. Zij vertelde dat het goed is om dingen buiten je comfortzone te ondernemen. Dit geeft je leven meer kleur, maar geeft jou ook meer zelfvertrouwen, want je hebt het mooi all by yourself waargemaakt. Toch is het niet slim om te veel hooi op je vork te nemen, want als je jezelf overschreeuwt en in de stresszone terecht komt, kan dit verlammend werken en kom je júíst niet verder. Goed naar je eigen signalen luisteren is dus heel belangrijk! En als dat je goed lukt, dan is het uit je comfortzone stappen ook gewoon ontzettend leuk! Ik ervaar dit zelf ook steeds weer bij het opstarten van Healty Life LAB. Vandaag geef ik je verschillende redenen waarom ook jij wel eens een uitstapje buiten je comfortzone mag maken.

Je verlegt je grenzen

Als je dit een beetje goed aanpakt, vergroot je je comfort zone en durf je steeds meer. Bij een eigen bedrijf is netwerken, op CEO’s af durven stappen en gewoon random mensen aan durven spreken voor bijvoorbeeld een marktonderzoek essentieel. In het begin voelde ik me super awkward! Nu draai ik er mijn hand niet meer voor om.

Het geeft een enorme kick!

Afgelopen maand traden we nog buiten onze comfort zone; wij waren op een festival om onze doelgroep beter te leren kennen, werd ons ineens gevraagd of we ons bedrijf even konden pitchen voor de Haagse radio. In het Engels. En BAM, we did it! Dat geeft zó’n kick! Een jaar geleden had ik dat dus echt niet gedurfd, nu deed ik het gewoon even.

Je laat je minder leiden door angst

Angst is een slechte raadgever. Vaak zorgt angst ervoor dat je ‘veilige’ keuzes maakt. Keuzes die je op de korte termijn comfortabel laten voelen, maar op de lange termijn ongemakkelijk worden. Keuzes die je belemmeren om écht te kiezen voor wat jij wil. Als je je niet laat leiden door angst, is er ineens heel veel meer mogelijk, trust me!

"Als je je niet laat leiden door angst, is er ineens veel meer mogelijk,"

Wat is er het ergste dat er kan gebeuren?

Deze sluit een beetje aan op het vorige punt. Deze vraag stel ik mijzelf altijd als ik ergens tegenop zie of het eng vind om voor iets te gaan dat me, op de korte termijn, geen zekerheid geeft (lees: ondernemen). In het ergste geval valt het vaak wel mee. Als je dat voor ogen kan houden, dan is het ineens veel minder eng om bepaalde stappen te nemen. Neem mijn situatie bijvoorbeeld. In het ergste geval werkt ons bedrijf niet, ben ik een onwijs toffe ervaring rijker en ga ik weer op zoek naar een baan. Vergaat de wereld dan? Nee.

Het leven wordt zo veel leuker!

Maar écht! Er is niemand die zegt dat je iets wel of niet mag doen. Natuurlijk zijn sommige keuzes niet zo slim, dus is het goed om wel je verantwoordelijkheden in de gaten te houden, maar zelfs dan is er zo veel mogelijk in het leven. Vaak ben je zelf de enige die je hierin belemmert. Ik heb de afgelopen maanden niet alleen op bedrijfsvlak mijn grenzen verlegd, dit vloeit ook door naar sport, hobby’s en vriendschappen. Buiten je comfort zone treden, maakt je een sterker en zelfverzekerder mens. Precies daarom daag ik jou uit om ook uit je comfortzone te stappen! Wat schiet er door je gedachten als je hieraan denkt? En…ga je het doen? Stap jij ook uit je comfort zone? Healthy Life LAB Fitgirls

Eline en Lotta van Healthy Life LAB bloggen twee keer per maand over voeding, beweging en mindset. Ze bundelen hun krachten als diëtiste en fysiotherapeute om jou te helpen om je fit, mooi en gelukkig te voelen. It starts with being YOU!

Wil je meer weten over Healthy Life LAB? Check www.healthylifelab.nl en volg Eline en Lotta op Facebook en Instagram: @HealthyLifeLAB

Reactie plaatsen