11 december 2017 
2 min. leestijd

#LETSGETREAL, zit jij vast in het leven?

#LETSGETREAL, zit jij vast in het leven?
Een verwarde gedachte, een leeg gevoel en geen motivatie of discipline meer om iets uit te voeren. Zie jij het even niet meer zitten en weet je niet meer hoe je verder moet? Life can change and so can you. Laten we even eerlijk: waarschijnlijk herkennen we dit gevoel allemaal. We hoeven ons niet te schamen, soms werkt het gewoon niet hoe jij wilt. We zitten vast en we weten niet meer hoe we verder moeten. Het maken van keuzes is een lastige uitdaging, de weg staat op het punt om te gaan splitsen en we weten niet welke kant we op moeten. Wij gaan je niet zeggen welke keuze goed of fout is, maar we kunnen je wel helpen om het wat makkelijker te maken voor jezelf.

Luister naar jezelf

In een leven waar prestatie een groot doel is, is het soms een hele uitdaging om naar onszelf te luisteren. Het is belangrijk om je gedachtes aandacht te geven, in plaats van ze diep weg te stoppen. Jij bent zelf diegene die weet wat je wilt, probeer daar eens naar te luisteren. Zet voor jezelf al je gedachtes op een rijtje en probeer deze af te stemmen met je doel in het leven. Heb je een gedachte die niet in overeenstemming? Negeer of verander dan deze negatieve gedachtes zodat je weer verder je weg in het leven kunt vinden. Je bent namelijk WEL goed genoeg om iets te doen en je kunt dit, zolang je er maar de volle honderd procent voor gaat! Jij hebt zelf de kracht in handen om verder te gaan en om de obstakels te overwinnen. We zijn namelijk niet voor niets allemaal goaldiggers! Naast je gedachtes, heeft je lichaam je ook genoeg te vertellen. Besteed wat aandacht aan de signalen die je lichaam je probeert te geven. Ervaar je bijvoorbeeld een awkward gevoel tijdens een situatie? Probeer dan ruimte voor jezelf te creëren en vraag jezelf af waarom je dit gevoel ervaart. Wat kun je er aan veranderen zodat je de volgende keer dit gevoel kunt vermijden?

Je bent niet alleen

Ondanks dat we het moeilijk vinden om ons kwetsbaar op te stellen, zal het je verbazen wat een opluchting dit zal geven. Deel je verhaal eens en kijk wat diegene je te vertellen heeft. Misschien heeft hij of zij wel nét de juiste woorden die je zocht. Probeer niet achter jezelf te verschuilen want je bent vast niet de enige die dit een keer ervaart. Ieder persoon is uniek op zijn eigen manier, maar soms moeten we ook uit onze comfortabele bubbel stappen omdat we ook hetzelfde zijn in sommige opzichten. Er zijn namelijk genoeg mensen die ook weleens vast zitten in het leven. Je kunt niet iemand zijn gedachten lezen dus de enige manier om daar achter te komen is door te praten. Laat je dus vooral niet tegenhouden door het maken van moeilijke keuzes en het nemen van risico's. Luister naar je hart en verbreed je pad door nieuwe deuren te openen. Do your thing girl, je leeft namelijk maar een keer ;).
Reactie plaatsen