03 november 2015 
6 min. leestijd

#LETSGETREAL about Fajah Lourens

#LETSGETREAL about Fajah Lourens
Voor onze #LETSGETREAL campagne, interviewen we bekende powervrouwen om hun 'echte ik' te laten zien. Wij laten zien waar zij voor staan en wie ze ‘echt’ zijn. Vandaag lees je het openhartige interview met ultieme Fitgirl Fajah Lourens! Speciaal voor Fitgirls.nl ging zij met de billen bloot. Ontdek haar innerlijke power en laat je inspireren.

Facts about..

Leeftijd: 34 Guilty Pleasure: Tony Chocolonely Standaard workout: Krachttraining en half uur cardio op lege maag

My Killer Body Motivation.. Hoe het begon:

Voordat Fajah My Killer Body Motivation startte, had ze veel last van een zwakke maag, opgeblazen buik en vreetbuien. Ze besloot het roer om te gooien en haar zoektocht te beginnen naar een juiste balans, zowel in het eten als in het sporten. Dat is nodig in haar drukke, chaotische, spannende maar vooral erg leuke leven. Ze geniet enorm van de dingen die ze dagelijks doet en doet alles met volle overgave. Wél heeft ze een stok achter de deur nodig om bepaalde doelen in haar leven te bereiken, want zoals Fajah zelf zegt, is ze nogal laks. My Killer Body Motivation is dé manier om zichzelf gezond en on track te houden. Schermafbeelding-2015-05-20-om-20.33.22 Momenteel is Fajah naar eigen zeggen minder fit door tegenslagen en blessures. Om te kunnen herstellen neemt Fajah nu haar nodige rust. Hier komt haar 'all in or all out' mentaliteit naar boven: “Als ik niet train, eet en drink ik ook niet goed, vooral tegen wijn kan ik geen nee zeggen”. My Killer Body Motivation houdt haar op het gezonde pad maar zorgt er ook voor dat ze de juiste balans weet te vinden in het gezonde leven. Zo deelt ze alles wat ze eet en laat hierbij ook zien dat ze niet perfect is, in de zin van alleen maar strikt clean eten. “Altijd gezond eten is niet haalbaar en zo inspireer ik ook niemand. Mensen mogen juist van me weten dat ik ook af en toe geniet van een taartje. Af en toe loslaten mag, zolang je maar niet meteen naar de andere kant doorslaat”. Hannah Vreugdenhil heeft Fajah veel geholpen om te kunnen bereiken waar ze nu staat. “Hannah heeft me veel geleerd op het gebied van training, zoals door verzuring heen te bijten, jezelf pushen om steeds zwaarder te gaan, dieper te zakken en door te gaan. En over het verzinnen van smoesjes, dat moest ik écht afleren”. Hannah versterkte Fajah en nu wil Fajah zelf mensen verder helpen door haar kennis en ervaringen te delen. Op haar website My Killer Body Motivation deelt ze wel alleen haar eigen ervaringen, “ik ben geen expert en heb er niet voor gestudeerd”. Ze deelt wat voor haar werkt op het gebied van sport en voeding, met de nadruk op wat voor haar werkt. “Onderzoeksresultaten en dergelijke gezondheid feitjes vertellen veel, maar eigenlijk ook heel weinig. Deze feitjes gelden niet voor iedereen, aangezien iedereen weer anders reageert op een product of oefening. Je moet iets zelf ondervinden, wil je kunnen oordelen”. 05

Dj 'en een healthy lifestyle, match made in heaven?

Hoewel de combinatie je in eerste instantie vast vreemd in de oren klinkt, is deze combinatie voor Fajah zelfsprekend. Naast de energie die haar gezonde leefstijl verschaft, zorgt haar healthy lifestyle voor het behouden van haar passie. “Zodra ik geen energie heb, verlies ik mijn passie voor het draaien. Zo was ik onlangs in Turkije waar ik elke dag wel een glaasje dronk. De laatste dag had ik gewoon geen zin meer, totaal geen energie meer. Als ik niet zo gezond leef, houd ik deze lifestyle niet vol”.

Altijd al zo bezig geweest met je gezondheid?

Het gezonde eten is er met de paplepel ingegoten. Fajah's moeder zorgde voor een bewuste opvoeding waarbij Fajah tot haar vijftiende vegetarisch, zoutloos en biologisch at. Oh ja, en het liefst zonder suiker. Hoewel zuurdesembrood momenteel hot en happening is, was dit vroeger al dagelijkse kost voor Fajah. Als Fajah met vriendinnetjes afsprak, was dat dan liever bij haar vriendinnetjes thuis, puur om de ' lekkere witte broodjes'. Ook geneesmiddelen moesten het liefst zo natuurlijk mogelijk. “Hadden we waterwratjes dan moesten we daar ochtendurine op smeren. Ik werd helemaal gek van die ochtendurine. Mijn familie was vroeger eerder 'raar' door deze gezonde trekjes, nu zou dat veel normaler zijn”. Nog steeds eet Fajah biologisch. “Toen ik last kreeg van maagzuur merkte ik dat de antibiotica niet meer aansloeg. Wat bleek? Ik kreeg elke dag al antibiotica naar binnen, namelijk via mijn dagelijkse portie (niet biologische) kip. Ja echt, elke dag kip is elke dag antibiotica”. Na uren googlen heeft ze één adresje kunnen vinden waar ze haar kip kan kopen zonder de onnodige onvrijwillige antibioticakuur. Waar een wil is, is een weg… foto 1 (1)

"Mensen vinden dat ik doordraaf"

Hoewel voeding een groot deel van My Killer Body Motivation vormt, zie je als je Fajah online volgt veelal foto’s van een (it’s in the name) killer body. Hier traint Fajah dan ook hard voor. Volgens sommigen té hard. “Je draaft door, je ziet er nu toch ook al goed uit?”, zeggen ze dan. Fajah's reactie hierop? "Het boeit me niet zoveel, alleen als iemand zegt dat ik geen goede moeder ben door mijn leefstijl kan zo'n opmerking binnen komen. Juist, omdat ik zo mijn best doe. Op kantoor werk ik mijn lijstjes af, als ik thuis kom, ben ik thuis. Ook heb ik woensdag mama-dag en wil ik er in de vakantie altijd voor mijn kinderen zijn”.

Train je dan ook samen met je kinderen?

“Ik heb mijn dochter bijna moeten omkopen om met me mee te trainen. Na die ene keer dat ze mee ging, kon ze een week niet meer traplopen”. Wij als buitenstaanders zullen deze familie sessies niet snel meekrijgen. Want naast het feit dat haar zoontje de camera sowieso het liefst mijdt, houdt Fajah haar kinderen namelijk gescheiden van social media. b8b40b3e-duel12-22d18a

Altijd al door een filter naar buiten gebracht

“Over social media gesproken, het beeld dat mensen over mij hebben is voornamelijk gevormd door de media en zo is mijn leven eigenlijk altijd al door middel van een filter naar buiten gebracht”. Haar deelname aan expeditie Robinson heeft dit beeld doen laten veranderen.”Mensen konden mij voor het eerst zien als een doorzetter, iemand die gelooft dat als je iets echt wilt, het ook daadwerkelijk kan bereiken. Zo moesten we bij een van de opdrachten aan een paal hangen, in veertig graden waarbij ik eigenlijk na een minuut al verging van de pijn. Ik begon mezelf toe te spreken met motiverende teksten: Je kan dit, nu zet je die knop om, je gaat hoe dan ook winnen, denk aan leuke dingen.... Anderhalf uur later hing ik daar nog steeds”.

Tips voor beginnende fitgirls?

“Bedenk eerst wat je in de sportschool gaat doen, dat is echt 'rule number one'. Houd je aan de afspraak die je met jezelf hebt gemaakt, jezelf pushen maakt je sterk. Ga je dromen achterna, help anderen along the way en geef nooit op. Zodra je iets echt wilt, kun je dit bereiken. Wel moet je hierbij de lat niet te hoog leggen. Stel je doelen met eigen maatstaf zodat het proces niet frustrerend wordt”. De hele hype rondom Kayla Itsines ziet Fajah dan ook als een voorbeeld hiervan. “Veel meiden hebben haar bouw niet en maken zichzelf gek door haar lichaam te willen. Die meiden hebben de lat veel te hoog gelegd”.

#letsgetreal

This blooming strong lady staat nu sterk in haar schoenen, maar dealt nog steeds met onzekerheden vanuit het verleden. Zo was de 21-jarige Fajah druk bezig met haar borsten, vooral met de grootte hiervan. Ze liet haar borsten vergroten en had hier drie jaar later alweer spijt van, met een verkleining als gevolg. Dit proces verliep helaas niet vlekkeloos; een van haar siliconen lekte haar lichaam in met alle (nare) gevolgen van dien en herstelperiodes waardoor ze niet kon trainen. Hoewel ze niet meer terug kan, was ze deze operatie liever niet ondergaan.”Je raakt uitgekeken op tatoeages, kleding maar ook op borsten”. Hoewel ze eerst het einde waren, accepteert Fajah nu hoe ze zelf is.''Vaak zien mensen jouw imperfecties helemaal niet en maakt het focussen op deze imperfecties je alleen maar ongelukkig. Daarnaast zijn borsten tegenwoordig helemaal niet meer zo belangrijk, de focus ligt nu op billen. En weet je wat het mooie is? Die kun je gewoon trainen.” Hoewel Fajah zichzelf tot het misselijke aan kan pushen tijdens haar workouts heeft ze leren te genieten van hoe ze nu is en van de weg die daar toe heeft geleid. Eerst stelde ze altijd doelen voor zichzelf en dacht pas gelukkig te zijn, wanneer deze behaald waren. Nu kan ze nu veel meer genieten van de Fajah van vandaag. “Je mag me leuk of niet vinden, ik zeg toch wat ik denk en vind.”

Kijk voor meer informatie op www.mykillerbodymotivation.com en volg Fajah op Instagram @mykillerbodymotivation

#MKMB #FITGIRLSNL

Charlie
Door

Charlie

op 03 Nov 2015

Nou ik vind je leuk hoor Fajah! Liefs Charlie

Fajah Lourens Dochter | trending info
Door

Fajah Lourens Dochter | trending info

op 23 Jul 2016

[…] #LETSGETREAL about Fajah Lourens […]

Reactie plaatsen