17 september 2015 
8 min. leestijd

#LETSGETREAL about Daisy van I Love Health

#LETSGETREAL about Daisy van I Love Health
Voor onze #LETSGETREAL campagne, interviewen we bekende powervrouwen om hun 'echte ik' te laten zien. Wij laten zien waar zij voor staan en wie zij ‘echt’ zijn. Vandaag lees je het openhartige interview met ultieme Fitgirl en blogger Daisy van de website I Love Health! Speciaal voor Fitgirls.nl ging zij met de billen bloot. Ontdek haar innerlijke power en laat je inspireren! Ik geloof in een gezonde, gebalanceerde lifestyle. Dit is voor mij een combinatie van voeding, sport en ontspanning. Als we kijken naar voeding, eet ik zoveel mogelijk puur en onbewerkt. Geen pakjes en zakjes, geen toegevoegde suikers. Echt eten! Maar er is ook ruimte voor wat zondigen met een glaasje wijn, stuk chocolade of een frietje. Als de balans er maar is. Ik ben gek op sporten: fitness, yoga, hardlopen, boksen… ik vind het allemaal te gek. Ik sport zo’n 5 x per week en daar voel ik me goed bij. Ontspanning schiet er soms nog wel in door mijn drukke leven. Daarom vind ik het heerlijk om af en toe mijn ‘kantoor naar de zon te verplaatsen’. Dan ga ik een paar weken naar Bali om daar rustig te werken. Er is daar veel minder afleiding, en veel meer ontspanning voor mij. Ik laad dan weer volledig op!

In welk opzicht versterkt deze lifestyle je?

Ik voel me door deze lifestyle zowel lichamelijk als geestelijk op mijn best. Ik ben meer ontspannen, heb geen last meer van mijn prikkelbare darm syndroom, ben zelden of nooit ziek en zit altijd vol energie. Hoe fijn is dat?!

Hoe zou je jezelf in het kort omschrijven?

Daisy, 29 jaar oud, wonend in Amsterdam. Ik begon mijn carrière als PR-meisje voor beautymerken. Al gauw werd ik geïnspireerd door alle beauty bloggers waarmee ik werkte en zo besloot ik mijn eigen blog te starten: I Love Health. Drie jaar verder is de site mijn fulltime job en heb ik een boek geschreven dat november 2015 uitkomt: I Love Health.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik elke dag iets doe wat ik zo ontzettend leuk vind en dat ik dat aan mijzelf te denken heb. Het was (en is) soms hard werken, maar het is het zo waard! I love my job! IMG_2205

Wat zijn jouw ambities op korte en lange termijn?

Op korte termijn ga ik mijn boek lanceren en hoop ik dat het een succes wordt. Daarnaast wil ik mijn blog weer laten groeien en zo nog meer mensen inspireren gezond te gaan leven. Ik zie mijzelf ook op de lange termijn nog in de online health business. Absoluut! Maar het lijkt me ook waanzinnig leuk om op den duur een gezond horeca concept op te zetten. Horeca en met name (gezond) eten is mijn passie, mijn hobby. Dit met elkaar combineren lijkt me fantastisch.

Waarom heb je ervoor gekozen om jouw lifestyle zo openbaar op het internet te plaatsen?

Toen ik startte met I Love Health waren er nog bijna geen health blogs. Dat vond ik jammer. Naast boeken wilde ik ook online inspiratie opdoen. Omdat dit ontbrak, besloot ik het zelf te gaan doen.

Wat hoop je met jouw blog te bereiken?

Ik wil anderen inspireren met mijn gezonde lifestyle. Al is er maar één iemand die zich door mijn blogs beter voelt of gezonder wordt, dan ben ik al blij. Kun je nagaan hoeveel energie en voldoening het mij geeft om al die heerlijke ‘I Love Health-recepten’ gemaakt door lezers op social media voorbij te zien komen. Of al die lieve berichten van volgers die zo blij worden van mijn site. Dat is waanzinnig leuk en zo’n groot compliment. Dus wat wil ik bereiken? Een inspiratie zijn voor anderen en zo iemands leven een stukje gezonder maken.

Hoe wil je door jouw volgers gezien worden?

Gewoon, als Dais! Een chick die niet perfect is, geen wasbordje heeft, ook wel eens losgaat op ‘slecht eten’, maar daarnaast wel echt blij wordt van gezond leven. Ik ben ook maar een mens. Ook al sta ik met mijn kop op het internet, ik heb ook mijn mindere momenten. Ik neem mijzelf vooral niet te serieus.

Wat voor kritiek krijg je op je blog en lifestyle?

Eigenlijk vrij weinig. Tuurlijk heb je altijd zeikerds, maar ik moet zeggen dat het mij reuze mee valt. 99% Van alle reacties zijn harstikke lief en leuk.

Hoe ga je met kritiek om?

Kritiek is nooit leuk. Ook al is 99% positief, die ene negatieve opmerking blijft langer hangen. Stom is dat eigenlijk! Ik ga wel altijd bij mezelf te rade of de kritiek terecht is of niet. Zo ja, dan probeer ik er in het vervolg rekening mee te houden. Zo niet, dan probeer ik het zo snel mogelijk te vergeten.

Wat vind je ervan dat iedereen tegenwoordig een mening heeft over ‘gezond leven’?

Op zich vind ik dat prima. Dat ‘gezond leven’ tegenwoordig zo in de picture staat, vind ik een goede zaak. Liever dit dan een maatschappij met te veel overgewicht en ongezonde levensstijlen, toch? Hoe populairder iets is, hoe meer mengingen er gegeven worden. Hoge bomen vangen immers veel wind. Dat neem ik dan maar op de koop toe bij het positieve effect van deze gezondheid hype. daisy-puma-ignite-119fweb

Meiden kijken vaak op tegen de ‘bekende bloggers’ en het wereldje waar zij in zitten. In hoeverre is het allemaal zo mooi als wordt voorgedaan op social media?

Vrijwel alles op social media is mooier dan het in werkelijkheid is. Niet alleen van bloggers, maar ook van je vrienden en familie op Facebook. We posten allemaal onze mooiste foto, die we nog iets mooier maken door een goede filter. Ik weet dat het zo werkt. Maar ook ik kan een beetje jaloers kijken naar meiden met een super strakke buik of wat dan ook. Stom! Ik weet het. Maar dat zijn ook mijn onzekerheden. Net zoals dat meisje met die super strakke buik misschien wel heel graag de mooie billen van een ander wil. Maar geloof me, in werkelijkheid is het vaak toch heel anders.

Wat vind jij het leukst en het minst leuke aan de bloggers wereld?

De vrijheid die het bloggen mij geeft is voor mij onbetaalbaar. Ik zit nu bijvoorbeeld 6 weken in Bali. Ik werk gewoon door, al is het op een iets lager pitje. Ik vind het lastig om in Amsterdam gas terug te nemen. Dan ga ik altijd maar door en door. Daar geniet ik ook van, maar op Bali kom ik echt tot rust, ondanks dat ik wel gewoon doorwerk.

Hoe ga je om met andere bloggers? Ga je met bepaalde bloggers om omdat jullie elkaar kunnen versterken, zien jullie elkaar als concurrenten en is er veel onderlinge strijd?

Het valt mij op dat het health en fit blogger wereldje heel lief voor elkaar is. Er zijn veel samenwerkingen, we zien elkaar vaak en op events is het super gezellig. Ik werk veel samen met Claartje van Foodness.nl. Wij organiseren o.a. samen de We Love Smoothie Workshops bij SLA. Omdat je altijd alleen werkt, is het soms heel fijn om mét iemand te werken, om te kunnen sparren, maar ook om het ‘succes’ te delen en het te vieren. Ook ‘hoor ik bij’ de Girls Love 2 Run Crew, een groep meiden waarmee we in elk geval één keer maand op pad gaan en iets nieuws op sportief vlak doen.

Wat vind jij van de ontwikkeling dat er een hele online community is ontstaan die zich richt op fit worden?

Ik vind het een goede ontwikkeling! Fit worden is heel wat anders dan de skinny movement die er jaren geleden was. Fit en sterk is het nieuwe dun. Goede zaak toch? Al moeten we er wel voor waken dat we ook hierin niet doorslaan. We zien vaak alleen de perfecte beelden online, waardoor men het gevoel kan krijgen dat dit de standaard is. Het belangrijkste is dat je goed voor je lichaam zorgt door het te voeden en in beweging te komen. Of dat nu wel of niet met zichtbare abs is, maakt niet uit. Want dit is zeker niet de standaard! Ik heb die van mij ook al een jaar of 14 niet meer gezien!

Hoe vind jij de balans tussen gezonde en ongezonde voeding?

Balance is the key! Niet alleen in voeding, maar ook qua sport, ontspanning,… voor alles in het leven eigenlijk. Voor mij ligt die balans qua voeding op een verdeling van 80/20. 80% Van de tijd eet ik gezond, zo ‘clean’ mogelijk en ben ik veel aan het sporten. Die andere 20% eet ik waar ik zin in heb. En ja, dat betekent voor mij wijntjes op het terras met vriendinnen, een brownie (met suiker!) bij de thee of een lekker kaasplankje als dessert. Eten is mijn hobby! En dat is dus een mix van healthy en soms wat minder gezond. Dan voel ik me topfit, gelukkig, heb ik geen last van mijn PDS en zit ik vol energie. JDEB_AlproEvent_YogaClass-46

Wat was jouw ideaalbeeld toen je jonger was?

Tot mijn 16e was ik echt skinny skinny. Een jong, lang, dun meisje zonder rondingen. Plankje zeg maar. Toen al onzeker; wanneer kwamen die borsten en billen nou!? Rond mijn 15e/16e kwam er éíndelijk wat vorm in. Maar daarbij ook wat vetjes op de buik. Ik haat(te) ze! Sindsdien wilde ik graag een strakke buik. En toen ik jonger was wilde ik ook graag grotere borsten.

Wat is nu jouw ideaalbeeld?

Eerlijk? Het liefst zou ik nog steeds morgen wakker worden met die strakke buik. Slaat nergens op, ik weet het. Maar ook ik heb nog mijn struggles. Dus mijn ideaalbeeld, of eigenlijk beter gezegd ‘mijn doel’ is, om te accepteren dat ik die niet heb en net zo leuk ben als wanneer ik ‘m wel zou hebben! Of de andere optie: mijn ass of werken, de rest van mijn leven op water en wortels leven en niet zeuren ;-) Bij wijze van spreken… haha!

Wat zou je nu tegen je 16-jarige ik zeggen als dat zou kunnen?

Verdoe je tijd niet met onzinnige gedachten zoals; "hij vindt me vast niet leuk omdat ik niet dun genoeg ben", of "mijn borsten zijn te klein". Hij vindt je wel leuk! En als hij dat niet zo is, is het zijn gemis!

Waar was je vroeger onzeker over?

Over mijn buik. En ik had in mijn tienerjaren een beetje last van puistjes. Dus ik was ook onzeker over mijn huid.

Welke onzekerheden heb je nu?

Ik denk dat ik me nu meer druk maak over het feit of ik het "wel goed genoeg doe" qua werk, familie, vriendschappen en relaties. Ik voel altijd een grote druk om te presteren, terwijl niemand mij dit oplegt. Dit doe ik zelf. Daar kan ik dus ook onzeker over zijn.

Op welke manier hebben die onzekerheden jouw gedrag en leven beïnvloed?

Sinds ik me kan herinneren ben ik bezig met voeding, eten en afvallen. Met ups en downs uiteraard. Tot een jaar of 5 geleden behoorde ik bij de Sonja Bakker generatie: eierkoeken en lightproducten. Maar 5 jaar geleden veranderde dat in een gezondere variant: eten zoals ik nu doe, zo clean en gezond mogelijk, geen light producten, maar vooral kijken naar voedingswaarden. Het hele afval-gedoe heeft plaats gemaakt voor gezond eten en leven. Je fit en energiek voelen, zorgt er ook voor dat je zelfbeeld veel sterker wordt. Dat was vroeger wel anders.

Onze campagne #LETSGETREAL gaat om het blootstellen van jezelf. Wat maakt jou ‘echt’?

Ik neem mijzelf vooral niet te serieus en dat probeer ik op mijn site te laten zien. Ik ben niet bang om mijn gekke of zwakke kanten te tonen. Ik laat ook weten dat ik niet perfect ben, struggles heb en mijn zwakke momenten heb qua voeding en sport. Ik schommel nog steeds vaak in gewicht. Het afgelopen jaar ben ik zo’n 8-9 kg aangekomen door een combinatie van reizen, vakanties, emotie-eten omdat ik niet lekker in mijn vel zat, blessures… Gelukkig heb ik die er onlangs weer bijna afgekregen. We moeten er allemaal hard voor werken, ook health bloggers.

Welke kant van jezelf laat je liever niet zien aan anderen?

Hmm, ik denk dat ik al vrij open en eerlijk ben als blogger. Ik houd niet bewust een bepaalde kant verborgen. Daisy haar eerste boek over gezond eten en leven is nu te verkrijgen via Bol.com. Wil je Daisy volgen? Dat kan via haar website, Facebook of Instagram!
Reactie plaatsen