04 september 2015 
6 min. leestijd

#LETSGETREAL about Caroline van Fitshe

#LETSGETREAL about Caroline van Fitshe
Voor onze #LETSGETREAL campagne, interviewen we vrouwen die allemaal met de billen bloot gaan om jou te inspireren! Tijd om deze vrouwen te leren kennen en hun innerlijke kracht te ontdekken. Vandaag maken we kennis met Caroline Glasbergen. Caroline is sinds mei 2014 ondernemer en eigenaresse van FITSHE, woont in Rotterdam samen met haar vriend Yorick, Finn en hond Billy. Caroline is altijd bezig. Voor de juiste balans sport ze regelmatig, eet ze gezond en probeert voldoende te slapen. Sporten doet ze 3-4 keer per week: fitness; boksen, pilates en yoga Hoe zou jij jouw lifestyle omschrijven? Ik zou mijn lifestyle omschrijven als Push.Play. Wat ik daarmee bedoel? Haal alles eruit wat erin zit. Wat je ook doet, doe het voor de volle 100%. Dat betekent op dit moment voor mij dat ik alles geef voor mijn bedrijf FITSHE. Ik houd van mezelf uitdagen en nieuwe dingen leren. Maar, het is ook heel erg belangrijk om de teugels af en toe bewust te laten vieren. Even niet om half 6 je bed uit, of juist even een paar wijntjes doen met vriendinnen. De boog kan niet altijd gespannen zijn, het gaat om het zoeken van de voor jou juiste balans. In welk opzicht versterkt deze lifestyle jou? Een belangrijk inzicht voor mij was dat mijn gezonde levensstijl me ging helpen in plaats van tegen me werken. Een gezond en krachtig lijf vormt de basis om alles uit het leven te kunnen halen. Voor mij is het geen eindpunt, maar juist het begin. Dat betekent dat een “amazing bikini-body” niet mijn einddoel is, maar dat ik graag een sterk en krachtig lijf heb dat alles aankan. De esthetische voordelen van sporten en gezond eten kun je natuurlijk niet helemaal uitvlakken, want als je je lekker in je vel voelt, geeft dat ook zelfvertrouwen. Maar het uitgangspunt van met je lijf bezig zijn is wat mij betreft vanuit liefde voor jezelf, niet om jezelf te straffen. Voor mij was dit echt een shift die me nu elke dag weer versterkt. Wat zijn jouw ambities op korte en lange termijn? Veel vrouwen zijn regelmatig op dieet en zien sport als een “moetje”. Ik hoop dat ik – ook door middel van FITSHE – kan bijdragen aan het feit dat vrouwen de switch maken van de “Diet & Exercise” mind-set naar een positievere mind-set van “Eat & Train”. Waarbij het gaat om je lijf te trainen en te voeden. Zodat vrouwen vanuit die kracht alles uit het leven kunnen halen. En dat betekent voor iedereen weer wat anders natuurlijk. Zeker als je een actieve levensstijl hebt, is voeding van cruciaal belang. Al is het maar dat je resultaten van je workout simpelweg beter worden wanneer je de juiste voeding tot je neemt. Op lange termijn hoop ik dat ik dit ook in andere landen mag doen. Foto3-0600 Wat vind jij van de ontwikkeling dat er een hele online community is ontstaan die zich richt op fit worden? Ik vind het een goede zaak dat er meer aandacht wordt besteed aan een fitte en gezonde lifestyle. Maar het risico zit hem er natuurlijk altijd in dat het op een gegeven moment een TE perfect plaatje wordt. Jezelf uitdagen is goed, maar vanuit kracht, niet vanuit een negatieve intentie richting jezelf. Ik denk dat het goed is dat er nu door fitgirls zoals jullie wordt gezocht naar een manier om de realiteit ook in beeld te brengen. Ik hoop daar ook aan bij te dragen. Ik heb het zelfs op mijn lijf getatoeëerd: Perfect is boring. Juist de rafelrandjes maken het leven uiteindelijk mooi. Hoe vind jij de balans tussen gezonde en ongezonde voeding? Ik vind het lastig om gezond en regelmatig te eten als ik heel druk ben, dus dan zorg ik er altijd voor dat ik van te voren iets heb klaargemaakt. Dat werkt het beste. En ja wat is ongezond? Ik vermijd zakjes en pakjes, eet veel vers en biologisch. En wanneer ik een keer uit eten ga, naja dan ga ik er gewoon helemaal voor, rollend naar huis :) Streef je nu ergens naar qua uiterlijk/innerlijk? Zo ja, waarnaar? Op het moment ben ik wel veel aan het rennen en vliegen. Het opzetten van een bedrijf vergt veel en dat is 9 van de 10 keer ook echt heel erg leuk. Je bent veel aan het plannen en vooruit aan het denken, terug aan het kijken en aan het leren voor de toekomst. Soms sta ik even niet stil bij het feit dat het leven NU gebeurt. Daar zou ik wel graag meer bij willen stilstaan en vooral van kunnen genieten. Hoe zag jij jezelf toen je jonger was? Ik had een behoorlijk negatief zelfbeeld. Was heel onzeker, vooral over mijn uiterlijk. Wat zou je nu tegen je 16-jarige ik zeggen als dat zou kunnen? Dat ieder persoon er mag zijn en waarde heeft, jij (ik) dus ook. Waar was je vroeger onzeker over? Hahaha, nou waar zal ik beginnen? Niet echt iets specifieks, meer mijn gehele lijf. Of nou ja, ik denk mijn borsten. Eerst waren ze heel klein en toen groeide ze ineens zo hard dat ik striae kreeg. Zeker met de eerste vriendjes enzo, ik hield m’n BH dus gewoon aan. Op welke manier hebben die onzekerheden jouw gedrag/leven (destijds) beïnvloed? Ik denk dat ik vroeger meer voor een harde opstelling koos en me nu kwetsbaarder durf op te stellen. Dat vind ik nog steeds – net als iedereen denk ik- best eng. En ik mag van mezelf fouten maken. Inmiddels ben ik aan het leren dat fouten maken onderdeel is van persoonlijke groei, in plaats van een teken van falen. Is er een bepaald moment geweest (een omslag) waarbij je jouw ‘ideaalbeeld’ losliet en jezelf omarmde? Een belangrijk moment voor mij is het moment toen ik er voor koos om voor mezelf te beginnen. Vanaf dat moment moest ik volledig op mezelf vertrouwen en hing het van mij af. Er is niemand die ik achteraf kan aankijken wanneer iets niet is gelukt. Vanaf dat moment werd het voor mij ook heel duidelijk dat het niet zinvol is om jezelf “ af te zwakken”, maar dat je juist jezelf kracht en zelfvertrouwen moet geven. Je bent tot veel meer in staat dan dat je denkt! Oh en gek genoeg heeft instagram me ook heel erg geholpen. Ik vond het echt een hysterisch idee om mezelf op de foto te zetten. Wie zat daar nu op te wachten? Op mijn eerste insta’s vermeed ik selfies en later werden het foto’s van mijn schoenen of mijn hond die voor mijn gezicht zat. Hahaha, dat is nu wel veranderd. De eerste fotoshoot voor FITSHE (een jaar geleden) was ook niet echt een succes, want ik stond met dikke ogen op de foto (had nl geen oog dichtgedaan van de zenuwen). Een dik jaar later ben ik daar helemaal overheen en begin ik het zelfs leuk te vinden. De fotoshoot voor de website van FITSHE was dit keer echt super leuk om te doen! Foto10-2522 Onze campagne #LETSGETREAL gaat om het blootstellen van jezelf. Wat maakt jou ‘echt’? Jeetje, dit is wel echt een filosofische vraag. Ik denk dat open staan om te leren en te groeien je echt maakt. Wanneer je je beseft dat er geen eindpunt is waar je naartoe streeft, maar dat je elke keer weer stapjes zet. Dat beseffen maakt je denk ik tot een rijker mens. Je geniet dan namelijk ook van de weg en niet alleen van het resultaat. En ik probeer dan dus stil te staan bij hetgeen wat er nu is en daar dankbaar voor te zijn. Niet altijd makkelijk, wel iets waar ik elke dag naar streef. Ik weet niet of het me echter maakt, het maakt me in ieder geval wel een gelukkiger mens. Een ander punt is dat ik geloof in echte producten, die zo dicht mogelijk bij de natuur liggen of gewoon helemaal natuurlijk zijn. Ik erger me aan producenten die met mooie marketingtermen een product aanprijzen waar stiekem allerlei artificiële dingen aan zijn toegevoegd. Met name die kleine lettertjes vind ik lastig. Transparantie, echtheid, ook voor producten is denk ik de weg die we moeten inslaan. Welke kant van jezelf laat je liever niet zien aan anderen? Ik ben nogal een open boek, dus al zou ik het liever niet laten zien, mensen zien toch wel wat ik ergens van vind :) Wil je meer weten van Caroline? Blijf dan gezellig op Fitgirls.nl want Caroline is vanaf nu ook ambassadeur van Fitgirls.nl en zal je vanaf 13 september elke zondag verblijden en inspireren met haar nieuwe column; ‘Bedtime stories met Caroline’. Ook zal zij elke maand haar kennis delen over eiwitten en ervaring delen op het gebied van ondernemerschap. Wil je meer weten over FITSHE? Ga dan naar de website en volg Caroline ook op Instagram! Foto3-0550
Reactie plaatsen