17 december 2015 
3 min. leestijd

Let's meet Kimberly a.k.a Purezza

Let's meet Kimberly a.k.a Purezza
Mijn naam is Kimberly Nouws en ik ben 22 jaar. Ik ben de oprichtster van Purezza en sinds kort gediplomeerd gewichtsconsulente en orthomoleculair voedingscoach. Ik vind het een eer om voor deze inspirerende website te bloggen en hoop vele vragen te gaan beantwoorden. Ongeveer 2,5 jaar geleden ben ik geslaagd voor mijn studie Marketing & Communicatie. Ik wist niet goed wat ik na mijn studie moest gaan doen. De wens was er om een eigen bedrijf te beginnen. Zo deed ik tijdens mijn opleiding een cursus ontspanningsmassage. Dit deed ik met de gedachte om wellicht een massagepraktijk op te gaan starten. Toen ik was afgestudeerd en nog geen werk had, startte ik Purezza op (dit betekent ‘’puurheid’’ in het Italiaans). Ik begon in een tuinhuis dat achter in de tuin van mijn ouders werd geplaatst. Al snel voelde ik dat het geven van massages niet helemaal mijn ding was. Ik vond het saai en haalde er geen voldoening uit.

Diëtist

Ik kreeg steeds meer interesse in voeding. Vroeger wilde ik namelijk model worden. Nog steeds een droombaan, maar helaas is dit nooit echt gelukt. Ik was niet dik, maar had wel een ‘buikje’. Dus ik wilde afvallen! Ik had de stap genomen om naar een diëtiste te gaan. Haar aanpak vond ik echter niet efficiënt. Iedereen weet wel dat we geen chips moeten eten en een plakje minder beleg op onze boterham moeten doen als we willen afvallen. Door voor mezelf een weekmenu op te stellen en wat meer te gaan sporten (en bijvoorbeeld zoete wijn te veranderen in droge wijn) was voor mij de eerste stap gezet naar een gezondere levensstijl.

Inspiratie

Tot op de dag van vandaag ben ik niet aangekomen. Ik kwam er zodoende achter dat een weekmenu mij helpt. Vriendinnen zagen dat ik er beter uit zag en wilden dat ook. Dit inspireerde mij om weekmenu’s te gaan maken. Dit vond ik erg leuk! Ik ben de opleiding gewichtsconsulente gaan doen en, nadat ik hiervoor was geslaagd, als gewichtsconsulente begonnen. Om mezelf te blijven ontwikkelen ben ik mij gaan specialiseren door de opleiding ‘’orthomoleculaire voeding’’ te gaan volgen. Vanaf die tijd is Purezza gaan groeien. Ondertussen run ik nu twee jaar mijn eigen onderneming. Zo beheert Zoë Molenaar de website en social media en focus ik me op het begeleiden van al die kanjers die bezig zijn om hun doelen te behalen. Ik vind dat ik het allerleukste beroep heb. Ik mag zoveel vrouwen informeren, motiveren en inspireren en ik mag hun tocht naar een happy & healthy lifestyle een stuk aangenamer maken. Feel blessed.

Doel van Purezza

Het doel van Purezza is om ervoor te zorgen dat vrouwen trots zijn op hun eigen lichaam en lekker in hun vel zitten. Dat proberen we te bereiken door advies te geven in de voeding door middel van op maat gemaakte weekmenu’s. Die vullen we eventueel aan met vitaminen en mineralen. Ook vinden we het belangrijk voldoende rust en ontspanning in te lassen en natuurlijk iedere dag te bewegen. Onze klanten komen iedere week wegen. Wanneer ze het streefgewicht hebben bereikt blijven ze onder ‘’controle’’ om ervoor te zorgen dat er geen terugval komt. Ik ben ervan overtuigd dat als je op je streefgewicht bent de 80-20 regel de perfecte methode is om je gezonde leefstijl voor altijd vol te houden. Na vallen en opstaan draait Purezza op dit moment erg goed. Per 1 februari gaan we verhuizen en ga ik samenwonen. Purezza heeft hierbij de gehele begane grond ter beschikking. Een droom die is uitgekomen! Ik droom graag en geloof er ook in dat je groot moet (blijven) denken om te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen. Momenteel ben ik bezig met de studie ‘voedingsdeskundige’. Mijn zakelijke wens is uit te breiden zodat er door heel Nederland vestigingen van Purezza komen en mogelijk een boek met weekmenu’s, gezonde recepten en tips om vandaag nog te starten te maken. Want voeding doet meer met ons dan velen denken. Liefs, Kimberly  

Met mijn blogs hoop ik de lezeressen van Fitgirls.nl te helpen en adviseren bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. De volgende keer zal ik schrijven over gezonde voeding: de basis. Kan jij niet wachten? Neem dan eens een kijkje op de website: www.purezza-roosendaal.nl of volg ons op Instagram: Gohealthywithpurezza

logo purezza
Reactie plaatsen