22 oktober 2015 
2 min. leestijd

Let’s meet Cilla a.k.a ‘SquatCilla’

Let’s meet Cilla a.k.a ‘SquatCilla’
Ik was zo’n ‘schommeltype’. Of een jojo. Of ik had ‘aanleg’, ook altijd een goeie. Hoe dan ook; ik was dat meisje dat niet kon afvallen. Of nou ja, misschien een beetje, maar dan op een hele idiote manier. Sonjabakkeren, uithongerregimes en doodsaaie eiwitdiëten. Been there, done that. Op een gegeven moment zat mijn stofwisseling zo muurvast, dat niets meer hielp... Tot ik in aanraking kwam met ‘Metabolic Nutrition’, een wetenschappelijk onderbouwde methode die kortgezegd uitgaat van het principe dat elk mens ultiem draait op een eigen unieke voedingsmix. Het doel hiervan is dat je leert terug te gaan naar het basisdoel van voeding; optimaal functioneren! Als je er goed over nadenkt maakt dit ontzettend veel sense. Geen mens is hetzelfde van buiten, dus waarom van binnen wel?

Mixed type

Ik ontdekte na diverse tests dat ik een ‘mixed type’ ben. Belangrijk is hier dat mijn maaltijden voor ongeveer 50% uit carbs, 30% proteïnen en 20% vet bestaan, als ik nog lang en gelukkig wil leven, dan. Ah! Daarom werd ik dus moddervet van die fantastische eiwitdiëten. Anyway, I saw the light and my life turned compleet de andere kant op! Ik ging me beter voelen. Geen energieschommelingen meer, niet al na twee uur een zeikerd van een knorrende maag, niet meer tijdens het koken een bak macadamia’s weg stouwen (oké, misschien één handje dan). Dit was wat bij mij paste! Ik werd langzaamaan weer een happy mevrouw. Mét een dalend vetpercentage en een sterkere, fittere body. Nu, ruim een jaar later, ben ik 14 kilo vet kwijt. Puur en alleen door mijn eten aan te passen aan de behoeften van mijn lichaam. Ik kan alleen nog maar lachen om die ouwe zeikprinses die dacht ‘gezond’ te eten, hard te trainen en maar opgescheept bleef zitten met hardnekkige vetjes. En nee joh, ik ben er nog niet. Doelen bijstellen en aanscherpen ben ik nooit vies van geweest. En ja, ik heb ook weleens vette schijt aan wat wel of niet goed voor me is en dan ram ik rustigjes ongegeneerd 3 kilo sushi naar binnen. Dat ik vervolgens drie dagen compleet vastzit en amper meer kan ademen hoort erbij, hé

Still killing it

Maar! Deze 31 jaar lang durende fitjourney heeft naast een fitter gestel nóg iets moois opgeleverd. Omdat er zo vaak werd gevraagd wat mijn ‘geheim’ was, hoe ik trainde, wat ik wel en niet at en of ik nog tips had, dacht ik, ik kan er ook gewoon een blog over beginnen. En waarom ook niet? Ik weet van alles een beetje, van sommige beetjes heel veel en zo niet, dan zorg ik ervoor dat ik het weet. Mijn aangeboren, buitenproportionele vorm van nieuwsgierigheid ging eigenlijk altijd al te ver. Zo ver dat ik mijn beroep er maar van heb gemaakt; over een aantal maanden hoop ik met trots te kunnen afstuderen en de titel mediawetenschapper en journalist te mogen dragen. Eerder ben ik afgestudeerd in uiterlijke verzorging en visagie, en ondanks dat ik niet de hele dag aan mensen wil peuteren, heb ik wel een hart voor eerlijke beautyproducten, omdat de wereld nou eenmaal mooier is als geen mens of dier daarvoor hoeft te lijden (blame it to my hippy mom!). Ervaring had ik al opgedaan bij Ze.nl, Pinkbullets.nl, Women’s Health en diverse kranten. Oh ja, ook een diploma fitness- en aerobicsinstructrice A heb ik ooit behaald. Kortom, het was zover. Ik moest mijn ei kwijt. Dus, welkom op SquatCilla.nl! Ik deel hier lekkere recepten, klets over sport en fitness, test restaurants voor je, laat weten welke kookboeken niét slaapverwekkend zijn en zo nu en dan zul je reviews van beautyproducten voorbij zien schuiven. Al met al een gestructureerde chaos, just like me. Liefs, Cilla x Wil je Cilla volgen? Dat kan! Volg haar op haar www.squatcilla.nl en kijk ook eens op haar inspirerende Instagram en Facebook account! 11248067_881302308583080_2629462907021666606_n
Reactie plaatsen