Lelijk zonder make-up? Video #21

Een paar maanden geleden ging dit onderstaande filmpje van blogger Em Ford helemaal viral. Wanneer ze geen make-up draagt en haar acne zichtbaar wordt, is ze lelijk en vies, maar als ze wel make-up draagt en de acne daarmee verbergt, is ze lelijk en nep. Het lijkt wel alsof het in deze maatschappij nooit goed is.

My Pale Skin

Het blog My Pale Skin van Em gaat over de onzekerheden die het hebben van acne met zich mee kan brengen. Ze geeft make-up tutorials om het makkelijker te kunnen verbergen, maar zendt daarnaast ook de boodschap uit dat je je niet per se hoeft te schamen voor je huidaandoening.

Wel of geen make-up?

Make-up kan een hoop verbergen, maar het kan je innerlijk niet camoufleren. Ongeacht hoe je eruit ziet, jouw power zal het eerste zijn dat mensen opvalt. Het gaat namelijk om je uitstraling en als jij gelukkig bent, zul je dat ook overbrengen op anderen. Make-up is er nu eenmaal om je net dat beetje beter over jezelf te voelen en dat mag ook. Ik draag zelf ook graag lijntjes boven mijn ogen, omdat ik dat leuker uit vind zien dan helemaal niets, maar als ik een dag te lui ben om me op te maken -wat heel vaak voorkomt- dan vind ik het ook niet erg om de hele dag make-uploos door het leven te gaan. Het belangrijkste is dat je make-up opdoet voor jezelf en niet voor anderen. Je kan het toch nooit goed doen volgens onze maatschappij, dus je moet honderd procent achter je eigen keuzes staan. Draag het niet omdat anderen het zo mooi vinden, want er zijn altijd mensen die je dan nep vinden, draag het niet omdat je zonder niets waard bent, want er zijn genoeg mensen die vinden dat je met of zonder make-up er mag zijn, draag het voor jezelf. Perfectie bestaat niet en het benaderen daarvan is een onbegonnen zaak.

"We were born to be real, not perfect."

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=WWTRwj9t-vU[/embed]