02 mei 2016 
1 min. leestijd

Lelijk zonder make-up? Video #21

Lelijk zonder make-up? Video #21
Een paar maanden geleden ging dit onderstaande filmpje van blogger Em Ford helemaal viral. Wanneer ze geen make-up draagt en haar acne zichtbaar wordt, is ze lelijk en vies, maar als ze wel make-up draagt en de acne daarmee verbergt, is ze lelijk en nep. Het lijkt wel alsof het in deze maatschappij nooit goed is.

My Pale Skin

Het blog My Pale Skin van Em gaat over de onzekerheden die het hebben van acne met zich mee kan brengen. Ze geeft make-up tutorials om het makkelijker te kunnen verbergen, maar zendt daarnaast ook de boodschap uit dat je je niet per se hoeft te schamen voor je huidaandoening.

Wel of geen make-up?

Make-up kan een hoop verbergen, maar het kan je innerlijk niet camoufleren. Ongeacht hoe je eruit ziet, jouw power zal het eerste zijn dat mensen opvalt. Het gaat namelijk om je uitstraling en als jij gelukkig bent, zul je dat ook overbrengen op anderen. Make-up is er nu eenmaal om je net dat beetje beter over jezelf te voelen en dat mag ook. Ik draag zelf ook graag lijntjes boven mijn ogen, omdat ik dat leuker uit vind zien dan helemaal niets, maar als ik een dag te lui ben om me op te maken -wat heel vaak voorkomt- dan vind ik het ook niet erg om de hele dag make-uploos door het leven te gaan. Het belangrijkste is dat je make-up opdoet voor jezelf en niet voor anderen. Je kan het toch nooit goed doen volgens onze maatschappij, dus je moet honderd procent achter je eigen keuzes staan. Draag het niet omdat anderen het zo mooi vinden, want er zijn altijd mensen die je dan nep vinden, draag het niet omdat je zonder niets waard bent, want er zijn genoeg mensen die vinden dat je met of zonder make-up er mag zijn, draag het voor jezelf. Perfectie bestaat niet en het benaderen daarvan is een onbegonnen zaak.

"We were born to be real, not perfect."

Tio
Door

Tio

op 26 Aug 2018

Voor een fotoshoot is het beter om make up te dragen en ook voor t.v. en het kan ook in het dagelijkse leven dat je je zelf op maakt. Het hangt er van af hoe men zich voelt. De een voelt er zich beter bij en de ander minder of niet. Soms ben je het van die ander gewend en zie je ze dan zonder make up dan ziet het er in eens heel anders uit. Visagisten zoeken de kleuren uit die bij je passen en het heeft dan een heel natuurlijke look van niet te veel. Over het algemeen zie je vaak mensen met make up die zich meestal wel goed kunnen opmaken zoals met eyeliner een eyewing aanbrengen. Je moet je zelf kunnen zijn want als men dat niet is dan voelt het niet goed. De buitenkant moet overeen komen met de binnenkant en het moet ontspannen overkomen. Vroeger gebruikten ze meer poeder dan nu maar dat doen ze om een glimmende huid. Ik heb verscheidene conditioners gehad en het maakt egaal en corrigeert oneffenheden zoals rode vlekken en met concealer kun je eventuele rode vlekken puistjes of donkere kringen verbergen. Met primer blijft het langer zitten zoals oogprimer en lipprimer. Ik ben niet meer up to date met make up en hou het niet meer bij maar heb nog wel make up. De meesten dragen wel eens een mascara maar ook niet altijd. Sommigen hebben altijd de zelfde kleuren zoals lippenstift en dat lijkt wel hun handelsmerk. je zou hun denk ik zonder make up niet meer herkennen of dan zouden ze er heel anders uitzien omdat je het van hun gewend bent.

Reactie plaatsen