21 juni 2017 
3 min. leestijd

Lekker zen: 5 yogaposes om helemaal tot rust te komen

Lekker zen: 5 yogaposes om helemaal tot rust te komen
Of je nu een toegewijde yogi bent of houdt van mediteren, je hebt de naam Rachel Brathen (yoga_girl) vast wel eens voorbij zien komen op Instagram. Deze yogachick heeft meer dan twee miljoen volgers, wat een prestatie! De lenige blondine vult haar Instagram met talloze inspirerende yogafoto's op het strand van Auba, waar ze woont. Wordt het jou ook soms even too much of voel je je gespannen? Hieronder hebben wij de 5 beste yoga oefeningen van Rachel Brathen op een rijtje gezet om heerlijk te kunnen ontspannen! Wat heb je allemaal nodig? Helemaal niets. Sterker nog, je hoeft niet eens de deur uit. Het enige wat we van je vragen is een momentje voor jezelf. Geef jezelf een kleine reset om de rest van de dag vol energie te kunnen knallen!

1. Child pose

Ga op de vloer op je knieën zitten. Houd je knieën en hakken bij elkaar. Spreid vervolgens je knieën een stukje uit elkaar en buig langzaam met je bovenlichaam naar voren, met je hoofd naar de grond. Je bovenlichaam ligt nu op de grond en je handen gestrekt langs je oren. Zorg er voor dat je buik tussen de dijen ligt. Houd deze positie ongeveer 30 seconden vast. Vergeet niet in en uit te ademen en herhaal dit vijf keer.

2. Cat/cow

Ga met je handen en knieën op de grond zitten en houd je rug gestrekt. Houd je knieën en handen in één lijn. Je armen moeten gestrekt zijn en je handpalmen plat op de grond. Kijk naar de grond en maak je rug bol (kattenrug). Adem in terwijl je dat doet. Adem vervolgens uit en druk je buik nu naar beneden richting de grond. Zorg er wel voor dat je stuitje omhoog staat en dat de romp zich in een curve vormt. Herhaal deze oefening 10 keer en vergeet niet in en uit te ademen.

3. Bent-Knee Downward Dog

De bent-knee downward dog is hetzelfde als de normale downward dog, maar dan met je knieën gebogen. Ga met je buik op de grond liggen. Verplaats vervolgens je lichaam in een push-up positie. Plaats daarna je knieën op de grond en kom rustig met je buik zo dicht mogelijk naar je dijen toe. Je armen blijven op de grond, maar gaan mee met de beweging. Haal vervolgens je knieën van de grond af en houd ze gebogen. Zorg er nu voor dat je stuitje omhoog gaat en je je rug recht houdt. Neem vijf trage ademhalingen en herhaal dit drie keer.

4. Seated Forward Bend

Kom lekker zitten op de grond met je benen gestrekt voor je. Als je het moeilijk vindt om in de buurt te komen van je voeten of tenen kun je gebruik maken van een riem of een elastiek. Adem nu in en probeer naar voren te komen met een rechte rug. Probeer vervolgens je voeten vast te pakken. Laat je buik op je dijen rusten en adem uit. Herhaal deze oefeningen vijf keer.

5. Reclined Back Angle

Ga op je rug liggen en breng de zolen van je voeten bij elkaar. Laat vervolgens je knieën naar buiten vallen. Ja, bij deze oefening kun je inderdaad denken aan een kikker. ;) Heb je last van je knieën? Creëer dan wat ruimte tussen de grond en je knieën. Laat de achterkant van je hoofd, schouders en zitbotjes als het ware smelten op de grond. Leg je handen op je onderbuik of naast je en blijf gedurende 10 ademhalingen of langer liggen.
Welke van deze vijf oefeningen vond jij het beste?
Reactie plaatsen