14 oktober 2017 
2 min. leestijd

Laura's Transformatie: "Ik moest echt gaan leren om van mezelf te houden"

Laura's Transformatie:
Het afgelopen jaar heb ik het meeste geleerd over mijzelf als persoon. Na een rollercoaster van emoties kan ik nu zeggen dat ik oprecht gelukkig ben met wie ik ben. Ook al was de weg lang en leek er geen eind aan te komen, het was het allemaal waard! Hallo! Ik ben Laura en ik ben 23 jaar. Mijn hele leven ben ik nooit echt gelukkig geweest met mijzelf als het gaat om mijn uiterlijk. Ik vergeleek mezelf continu met anderen en kocht alleen maar kleding waar ik zo slank mogelijk in leek. Ik was nooit echt slank en voelde me altijd het dikkertje van de groep. Nadat twee jaar geleden mijn relatie van drieënhalf jaar stukliep, gingen bij mij alle remmen los. Ik ging elk weekend op stap, ging niet meer sporten en at erg ongezond. Dit deed natuurlijk niet veel goeds voor mijn lichaam en ik werd alleen maar zwaarder.

Dit moet anders

Na bijna een jaar besloot ik dat het anders moest. Ik was niet gelukkig en hield niet van mijzelf. Ik was de enige die dat kon veranderen. Ik nam een abonnement op de sportschool waar ik ook tips kreeg op het gebied van voeding. In het begin vond ik het verschrikkelijk, maar ik heb doorgezet. Uiteindelijk was ik vier keer in de week in de sportschool te vinden. Ik zag mijzelf langzaamaan veranderen en kreeg veel complimenten uit mijn omgeving, die mij weer motiveerden om door te gaan. Uiteindelijk viel ik 15 kilo af!

Van fysieke strijd naar mentale strijd

Nu ik de fysieke strijd had gewonnen kwam de mentale strijd. Het klinkt vreemd, maar als je nooit van jezelf hebt gehouden is het lastig om dat ineens wel te gaan doen, zelfs als je zoveel bent veranderd. Ik moest echt gaan leren om van mezelf te houden. Dat was lastig, want ik had de angst bij alles wat ik at om weer aan te komen. Ik ging mezelf dingen verbieden waardoor ik nooit echt ergens van kon genieten. Daarnaast bleef ik mezelf ook nog steeds vergelijken met anderen. Je kunt er tegenwoordig ook niet meer omheen met social media. Ik voelde continu de druk om er goed uit te zien. Daardoor voelde ik mij vaak ellendig, omdat ik negatief over mijzelf dacht.

Balans

Uiteindelijk heb ik voor mijzelf de juiste balans kunnen vinden. Ik sport nog steeds minstens vier keer in de week en probeer gezond te eten. Wel probeer ik om op momenten ook te genieten. Als ik uiteten ga, dan neem ik gewoon lekker een bolletje ijs met chocoladesaus als toetje. Iedereen verdient dat weleens! Ik houd nu van mijzelf en heb ontdekt dat je, wanneer je van jezelf houdt, ook echt honderd procent van een ander kunt houden. Het klinkt misschien cliché, maar ik heb ondertussen een nieuwe relatie met iemand die mij elke dag vertelt hoe trots ik op mijzelf kan zijn, dat ik mooi ben zoals ik ben en die mij overal in steunt. Daarom zeg ik tegen jullie: geef nooit op. Ook al lijkt de weg soms oneindig, houd van jezelf en vergeet vooral niet te genieten! Dikke knuffel, Laura Laura viel uiteindelijk vijftien kilo af, maar toen kwam de mentale strijd nog. Laura van Vught is een 23-jarige basisschool leerkracht die geleerd heeft om van zichzelf te houden. Na hard trainen en een gezond voedingspatroon verloor ze 15 kilo! Na deze uiterlijke transformatie won ze ook de mentale strijd en geniet ze nu volop van het leven.
Reactie plaatsen