09 september 2015 
2 min. leestijd

Laten we samen van Nederland het sportiefste land ter wereld maken!

Laten we samen van Nederland het sportiefste land ter wereld maken!
Is sporten voor jou ook zo vanzelfsprekend? Voor heel veel mensen in Nederland niet! Denk aan bejaarden die niemand hebben om mee te sporten, gezinnen met een laag inkomen waar sporten veel te duur voor is of verstandelijk beperkten die niet de juiste begeleiding kunnen krijgen en hooguit op school in de gymzaal 'bewegen'.

Geluk bij een ongeluk

Voor veel mensen om ons heen is het niet meer dan normaal, dat ze als klein meisje of jongetje rond hun achtste jaar een sport gaan beoefenen. Ook ik heb het geluk gehad dat sport in onze familie belangrijk was. Mijn oma deed vroeger op Curaçao al aan korfbal en mijn moeder, ooms en tantes deden aan ballet, honk- en softbal. Als klein meisje van 4 jaar begon ook ik aan judo en ballet (hoe bedoel je tegenpolen :)?) om vervolgens te gaan voetballen en later te korfballen. Ik weet niet beter dan dat ik twee of drie keer per week aan het sporten was en ik vond het heerlijk! Mijn moeder voedde mij en mijn twee zusjes alleen op. Een alleenstaande moeder met drie dochters? Op papier gedoemd te mislukken.. Maar niets was minder waar! Nu ik ouder ben heb ik een enorme bewondering voor mijn moeder. We hadden het niet altijd makkelijk, maar ze gaf nooit op. Sporten is belangrijk! Je leert er omgaan met anderen, je leert wat discipline is, je leert samenwerken en het is goed voor je gezondheid. Is het dan niet tijd dat we met zijn allen dit probleem aan gaan pakken? Is het niet wat om met elkaar de handen ineen te slaan en hier samen iets aan te doen? De mensen die het hard nodig hebben een duwtje in de rug te geven? Ik ben een voorstander van positive thinking en ben van mening dat alle kleine beetjes helpen. Door mijn eigen ervaring weet ik dat het haalbaar is om ook met een laag inkomen te sporten. Of iedereen dit kan organiseren is een ander verhaal. Laten we daarom Nederland een handje helpen!!

Nederland Sportief

Wij van Fitgirls.nl zijn benaderd door NederlandSportief om de petitie te tekenen en ambassadeur te worden. En dat doen wij natuurlijk graag! NederlandSportief is een nieuw initiatief om het bedrijfsleven ervan te overtuigen meer te investeren in sportfaciliteiten en professionele begeleiding. In tijden van crisis en bezuinigingen zijn veel subsidies ingekort. Subsidies die gebruikt werden om juist de gezinnen met een laag inkomen, mensen met een verstandelijke beperking en bejaarden de mogelijkheid te geven om goede begeleiding te krijgen tijdens het sporten. Door het verzamelen van steun op social media willen ze het bedrijfsleven laten zien dat er veel behoefte en support is vanuit de samenleving.

Wat vragen wij van jullie?

  • Lees de petitie hieronder goed door
  • Like de Facebook pagina van NederlandSportief
  • Follow NederlandSportief op Instagram
That's it! Helpen jullie ons mee? PETITIE
Reactie plaatsen